Ουρές Τ/κ στα οδοφράγματα-Το αδιαχώρητο στον Άγιο Δομέτιο (pics)

Το αδιαχώρητο γίνεται από το πρωί στα οδοφράγματα, καθώς εκατοντάδες Τ/κ προσπαθούν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές, για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες. Πολλοί από τους Τ/κ περνούν το οδόφραγμα με στόχο να επιστρέψουν στη δουλειά.   
 
Σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν, παρατηρήθηκε μεγάλη κινητικότητα, τόσο από αυτοκίνητα όσο και από πεζούς, ενώ σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε δείχνει τις ουρές που είχαν σχηματιστεί.
 
 
Διελεύσεις έγιναν και από τις ελεύθερες προς τις κατεχόμενες περιοχές, καθώς υπήρχαν εγκλωβισμένοι ή Μαρωνίτες που, κατά την περίοδο της καραντίνας, έμειναν στις ελεύθερες περιοχές, καθώς και συγγενείς τους που ήθελαν να επανασυνδεθούν μαζί τους. Κάποιοι από αυτούς είχαν προσπαθήσει να περάσουν και χθες αλλά συνάντησαν την άρνηση του κατοχικού καθεστώτος. Αυτές οι διελεύσεις ήταν, όμως, σαφώς λιγότερες.
 
Από την ε/κ πλευρά του οδοφράγματος δεν έχουν σχηματιστεί ουρές για μετάβαση στα κατεχόμενα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως, μέχρι τις 11:00 το πρωί, από το οδόφραγματα στη Λευκωσία πέρασαν 120 άτομα, κυρίως Μαρωνίτες, προς τα κατεχόμενα, σε αντίθεση με την μεγάλη κίνηση που παρατηρείται από την τ/κ πλευρα, που πέρασαν 480 Τ/κ στις ελεύθερες περιοχές. Συνολικά, στη Λευκωσία πέρασαν από τα δύο οδοφράγματα 280 οχήματα προς τις ελεύθερες περιοχές, ενώ 60 οχήματα μετέβησαν στα κατεχόμενα. 
Προϋπόθεση για όσους μετακινούνται προς το ψευδοκράτος, με βάση τα όσα ανακοίνωσε ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι χθες βράδυ, είναι η παρουσίαση αρνητικού τεστ για τον κορωνοϊό, μόνο την πρώτη φορά.
Υπενθυμίζεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποφάσισε να μην ανοίξει αυτή τη στιγμή το οδόφραγμα της οδού Λήδρας, ώστε να μην δημιουργείται συνωστισμός στον πεζόδρομο, αν και η τ/κ πλευρά ανακοίνωσε ότι θα το ανοίξει μαζί με τον Άγιο Δομέτιο, το Πέργαμος, τα Στροβίλια και η Ζώδια.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, από το Σάββατο, 13 Ιουνίου μέχρι την Κυριακή, 21 Ιουνίου μετέβησαν στις ελεύθερες περιοχές μέσω όλων των οδοφραγμάτων, που ήταν ανοικτά παγκύπρια, συνολικά 122 άτομα. Ο μεγαλύτερος αριθμός διελεύσεων σημειώθηκε χθες, Κυριακή, όταν πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές 51 άτομα. Προς τα κατεχόμενα μετέβησαν στις 16, 19 και 21 Ιουνίου συνολικά 15 άτομα.
 

Δειτε Επισης

Τα επεισόδια στον Ύψωνα, οι «κακοί» πληροφοριοδότες και η ημέρα της σούβλας...
Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Κάιρο-Αργοσβήνουν οι ελπίδες για εκεχειρία στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Έφοδος της Ισραηλινής Αστυνομίας στα γραφεία του Al Jazeera
Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες
ΒΙΝΤΕΟ: Εμπόλεμη ζώνη ο Ύψωνας-Η στιγμή που περιπολικό παραδίδεται στις φλόγες
ΒΙΝΤΕΟ: Στους 66 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Εκατοντάδες αγνοούμενοι
Κλιμακώνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα-Προανήγγειλε χτύπημα στη Ράφα σύντομα ο υπουργός Άμυνας
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία