Οι αποφάσεις για οδοφράγματα, τα γρήγορα τεστ και οι φόβοι για την Τουρκία

Ιδιαίτερα ανήσυχος με το θέμα του ανοίγματος των οδοφραγμάτων, εμφανίστηκε στη σημερινή σύσκεψη με την επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου Υγείας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
Σύμφωνα με τον Δρ. Πέτρο Καραγιάννη, το θέμα του ανοίγματος των οδοφραγμάτων αναμένεται να καθυστερήσει, αφού η άλλη πλευρά δεν παρουσιάζεται διατεθειμένη να συνεργαστεί.
 
Όπως εξήγησε ο κ. Καραγιάννης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπέδειξε ότι η πάγια τακτική της Τουρκίας, όχι μόνο στο ζήτημα των επιδημιολογικών στοιχείων, αλλά και στο πολιτικό κομμάτι, είναι να λένε αρκετά πράγματα προφορικά, όμως να μην δέχονται αυτά να καταγραφούν στο χαρτί.
 
«Είχαμε συζητήσει το θέμα της Τουρκίας γενικά στον ευρωπαϊκό χώρο, αφού καμία χώρα δεν έχει κατατάξει την Τουρκία στην Α ή την Β κατηγορία, εκτός από τη Γερμανία που την κατέταξε στην κατηγορία Γ», σημείωσε ο κ. Καραγιάννης.
 
Η Τουρκία, πρόσθεσε, με το έτσι θέλω, θέλει να ανοίξει τα σύνορα της για ευρωπαϊκές χώρες για να υποδεχθεί τουρισμό. Εκφράσαμε όλοι μας τρομερές ανησυχίες και είπαμε, ότι για κάποιες χώρες θα πρέπει να κρατήσουμε πολύ αυστηρό έλεγχο για το ότι γίνεται.
 
Πλέον, το θέμα διάνοιξης των οδοφραγμάτων παραμένει καθαρά πολιτική απόφαση, με τον Πέτρο Καραγιάννη να εκφράζει την εκτίμηση πως τουλάχιστον για τις επόμενες 15 ημέρες, δεν αναμένεται να υπάρξει εξέλιξη.
 
Ο Πρόεδρος ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος για το ζήτημα των οδοφραγμάτων και αποφασίστηκε πως όταν και εφόσον ανοίξουν τα οδοφράγματα αυτό θα γίνει με τεστ. Βέβαια ο Δρ. Καραγιάννης, σημείωσε πως αν κάποιος περάσει αυθημερόν από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα, δεν θα χρειάζεται τεστ.
 
«Αντιλαμβάνεται ότι θα υπάρξει κάποια μακρά περίοδος συζητήσεων διότι φαίνεται ότι η άλλη πλευρά δεν είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί, υπέδειξε. Η δική μου άποψη είναι ότι δεν το βλέπω να συμβαίνει τις επόμενες 15 ημέρες», κατέληξε ο Δρ. Καραγιάννης.
 
Επικαιροποιούνται οι κατάλογοι 
Όσο αφορά τις χώρες της Α και Β κατηγορίας, ο Δρ. Καραγιάννης επεσήμανε πως έγινε συζήτηση και συντάχθηκε ένας επικαιροποιημένος κατάλογος χωρών που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.
 
Παράλληλα οι επιδημιολόγοι εισηγήθηκαν όπως να πραγματοποιούνται έλεγχοι και στους επιβάτες που προέρχονται από τον κατάλογο της Α κατηγορίας, σε δειγματοληπτικό επίπεδο. Σημειώνεται ότι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα διενεργούνται και στις χώρες της κατηγορίας Β.
 
Όπως σημείωσε ο κ. Καραγιάννης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, έγινε τρομερή συζήτηση για την Πορτογαλία και τη Σουηδία και αν αυτές θα ενταχθούν στην κατηγορία Α και Β. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν αποφασίστηκε.
 
Όσο αφορά την Ελλάδα αυτό που συζητήθηκε είναι αν συνεχιστεί η έξαρση σε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές, τότε θα υπάρξουν ειδικές συστάσεις για αυτές τις περιοχές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η ανάσταση του προεκλογικού και η τελική ευθεία για κόμματα και υποψηφίους
Μπαίνει στα βαθιά, μεταφέρει προθέσεις και κλειδώνει τις εξελίξεις η Ολγκίν
Την ανθρωπιστική στήριξη προς Παλαιστίνιους συζήτησαν οι Υπουργοί της ΕΕ
Στα €6,76 δισ. η αξία των κυπριακών ομολόγων στον ισολογισμό του Ευρωσυστήματος
Βήματα για άρση «απομόνωσης Τ/κ» ζήτησε από την ΟΙΣ ο Τατάρ-«Δύο χωριστοί λαοί στην Κύπρο»
Απαντά για το επεισόδιο σε καφετέρια ο δήμαρχος Δρομολαξιάς-Καταγγέλλει πολιτικές σκοπιμότητες από ΔΗΣΥ
Αντιδράσεις για «νομοσχέδιο» για αγορά κατοικιών από Τούρκους και ξένους
Μέχρι τις 27 Μαΐου οι πρώτοι προϋπολογισμοί των Επ. Οργανισμών Αυτοδιοίκησης
Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η πλωτή προβλήτα που θα μεταφέρει βοήθεια από την Κύπρο στη Γάζα
Επίσημη επίσκεψη YΠΕΞ Σλοβακίας στην Κύπρο-To περιεχόμενο της συνάντησης με Κόμπο