Αναθεωρήθηκε η λίστα χωρών για τουρισμό-«Περιλαμβάνει τη Γαλλία και την Ιταλία»

Έτοιμος είναι ο αναθεωρημένος κατάλογος των νέων χωρών που εντάσσονται στις κατηγορίες Α και Β και θα μπορούν να πραγματοποιήσουν πτήσεις προς την Κύπρο. Ο κατάλογος, που περιλαμβάνει ακόμη και χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία, επιθεωρείται και όταν δοθεί η τελική έγκριση θα δημοσιοποιηθεί.  

Για τον αναθεωρημένο κατάλογο των κατηγοριών Α, Β και Γ, ενημερώθηκε χθες βράδυ η επιδημιολογική ομάδα, από τους ειδικούς που παρακολουθούν τους δείκτες της κάθε χώρας.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κύπρου Μαρία Κολιού, ανέφερε πως «γίνεται μια αυτόματη επαναξιολόγηση των χωρών κάθε μία με δύο εβδομάδες. Όπως μας ανακοίνωσαν χθες βράδυ έχει γίνει η νέα κατάταξη, η οποία γίνεται σε κατηγορίες Α και Β και Γ».

Η κ. Κολιού, ανέφερε πως ανάμεσα στις χώρες που θα τοποθετηθούν στον κατάλογο Β, «είναι και χώρες που είχαν μεγάλο πρόβλημα με τον κορωνοϊό, όπως η Γαλλία και η Ιταλία» και ότι η νέα επαναξιολόγηση θα γίνει σε μία με δύο εβδομάδες.

«Έχουν μπει κι άλλες χώρες στην κατηγορία Β, δεν ξέρω για την κατηγορία Α, αυτό θα το δούμε αναλυτικά γιατί είναι μια ομάδα που παρακολουθεί τα κριτήρια των χωρών για να δουν κατά πόσο θα μπει».

Πληροφορίες αναφέρουν πως προστέθηκαν αρκετές χώρες στον κατάλογο, ακόμη και από τη Μέση Ανατολή, όπως ο Λίβανος από τον οποίο πιστεύεται ότι μπορεί να αντλήσει τουρισμό η Κύπρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η αναθεωρημένη λίστα των χωρών για τουρισμό-Προστέθηκε τρίτη κατηγορία

Αύριο εν τω μεταξύ ξεκινά η β’ φάση επαναλειτουργίας των αεροδρομίων, προς το παρόν με 18 χώρες από την κατηγορία Α και τρεις από την κατηγορία Β. Στις χώρες της πρώτης κατηγορίας δεν θα χρειάζονται τεστ κορωνοϊού, αλλά θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους επιβάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με τα οδοφράγματα στο επίκεντρο η συζήτηση του Προέδρου με τους επιδημιολόγους

 

Δειτε Επισης

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Ψυχικής Υγείας συμφωνεί με Μανιφέστο Mental Health Europe ενόψει Ευρωεκλογών
Βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες προσφέρουν Εκκλησία, δήμοι και οργανώσεις ενόψει Πάσχα
Εγκρίθηκαν 14 αιτήσεις για υπηκοότητα σε παιδιά μεικτών γάμων
Αποπληρωμή των υποχρεώσεων Δήμων & Κοινοτήτων στο ΤΑΥ, ζητεί ο Δήμος Παραλιμνίου
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Συνδικαλιστική ελευθερία στον στρατό ζητά η Ισότητα
Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Επιτροπής Δεοντολογίας Αθλητισμού και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Ελλάδας
Οδηγίες Ευαγγέλου να σταματήσει να αποκόπτεται το ΕΕΕ από γυναίκες στα καταφύγια
Το προσωπικό της Βουλής εκφράζει συλλυπητήρια για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά
Περιοδεία Υπ. Μεταφορών στην Πάφο για αξιολόγηση αναπτυξιακών έργων