Σκέψεις για μετακίνηση του ιδεολογικοπολιτικού Συνεδρίου του ΔΗΣΥ λόγω κορωνοϊού

Σκέψεις για μετακίνηση του ιδεολογικοπολιτικού Συνεδρίου σε μεταγενέστερη ημερομηνία φαίνεται να γίνονται στον ΔΗΣΥ, εξ’ αιτίας του κορωνοϊού.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο ΔΗΣΥ επρόκειτο να απευθυνθεί στη βάση του στις αρχές του Φθινοπώρου, με στόχο το κόμμα να επαναβεβαιώσει τις αρχές και τις αξίες του, στο πλαίσιο της διαδικασίας ανανέωσής του. Όπως είχε εξαγγείλει ο Πρόεδρος της παράταξης, Αβέρωφ Νεοφύτου, κατά την εκλογική σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου τον Φεβρουάριο, το συνέδριο θα γίνει για να καθοριστεί το παρόν και το μέλλον του ΔΗΣΥ.
 
Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες του REPORTER, υπάρχουν σκέψεις στην ηγεσία του κόμματος για πραγματοποίηση του Συνεδρίου σε μεταγενέστερη ημερομηνία από τον Σεπτέμβριο που ήταν οι αρχικές σκέψεις. Όχι επειδή δεν υφίσταται η ανάγκη για διάλογο με τους πολίτες και επικαιροποίηση θέσεων, αλλά επειδή οι κανόνες για τις συναθροίσεις και τις κοινωνικές αποστάσεις καθιστούν δύσκολο τόσο το ίδιο το Συνέδριο όσο και την προσυνεδριακή διαδικασία.
 
Σημειώνεται ότι ήδη το ΑΚΕΛ, που επρόκειτο να πραγματοποιήσει το Παγκύπριο Συνέδριό του τον Ιούνιο, αποφάσισε να το μετακινήσει για τον Νοέμβριο. Σε ό,τι αφορά στον ΔΗΣΥ, σε αυτό το στάδιο η αναβολή είναι μία σκέψη ανάμεσα σε στελέχη της ηγεσίας και δεν έχει ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση.
 
Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι σταματά η κομματική εργασία. Μπορεί το προηγούμενο διάστημα το βάρος να δόθηκε στην υποστήριξη της Κυβέρνησης για το ζήτημα του κορωνοϊού, τώρα, όμως, σειρά παίρνουν διάφοροι σχεδιασμοί, που αγγίζουν, φυσικά, και τις βουλευτικές εκλογές του 2021.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με πυξίδα τον Φουρλά στη μάχη των βουλευτικών τα κόμματα
 
Όπως σημειώνουν Συναγερμικά στελέχη, το προηγούμενο δίμηνο στην Πινδάρου υπήρχε μεγάλη πολιτική δραστηριότητα, με αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τους αρμόδιους Υπουργούς και άλλα στελέχη της Κυβέρνησης, που στόχο είχαν την συμβολή του κυβερνώντος κόμματος στη χάραξη της κυβερνητικής πολιτικής και την προσφορά υποστήριξης στην προσπάθεια. Οι βουλευτές παρακολουθούσαν, συζητούσαν και μετέφεραν τον παλμό του κόσμου, προβαίνοντας σε εισηγήσεις και εκεί ήταν το κέντρο βάρους. Τώρα, με την ομαλοποίηση των συνθηκών, υπάρχει πλέον η δυνατότητα να ασχοληθούν περισσότερο με άλλα ζητήματα.
 
Ένα από αυτά είναι το θέμα της στελέχωσης, το οποίο εντάσσεται μέσα στην ευρύτερη προσπάθεια ανανέωσης της παράταξης, που ξεκίνησε στα τέλη του προηγούμενου χρόνου, με τον ανασχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου, την αλλαγή φρουράς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και την εκλογή νέων μελών στην ανώτατη ηγεσία. Το νέο αίμα θεωρείται σημαντικό συστατικό του restart που επιχειρείται, αφού θα φέρει τον αέρα ανανέωσης που απαιτείται στις κομματικές δομές και θα δημιουργήσει μία νέα δυνητική δεξαμενή υποψηφίων για το μέλλον.
 
Η εισδοχή νέων ανθρώπων, από τον επιστημονικό και επαγγελματικό κόσμο, στις κομματικές διεργασίες, θεωρείται από την ηγεσία ότι θα φέρει την παράταξη πιο κοντά στην κοινωνία. Σε πρώτο στάδιο αυτό θα γίνει με την επιστημονική/τεχνοκρατική τους ιδιότητα, δηλαδή να συμμετέχουν σε επιτροπές (γραμματείες) για εξειδικευμένα ζητήματα όπως είναι η καινοτομία, το ψηφιακό κράτος, ο πολιτισμός, η ναυτιλία κτλ. Η πόρτα της Πινδάρου παραμένει, ωστόσο, ανοιχτή για μεγαλύτερη ενασχόληση αυτών των ανθρώπων με τα κομματικά και πολιτειακά δρώμενα.  
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία αυτή έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να κορυφωθεί το επόμενο διάστημα, παράλληλα με τις προεκλογικές ζυμώσεις, οι οποίες μέρα με την μέρα θα εντείνονται.
 

Δειτε Επισης

Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν
Απορρίφθηκε μια ένσταση στην εκλογική περιφέρεια Πάφου-Ανακηρύχθηκαν τέσσερις αντιδήμαρχοι
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι