Πράσινο Υπουργικού για πρόσθετα μέτρα σε εργαζόμενους και vouchers σε τουρίστες

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις έντεκα το πρωί η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, κατά την οποία συζητήθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα αναφορικά με τον κορωνοϊό αλλά και θέματα ημερήσιας διάταξης.
 
Όπως δήλωσε στον Alpha ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας εγκρίθηκαν τα πρόσθετα μέτρα στήριξης των εργαζομένων, που ανακοίνωσε η Υπουργός Εργασίας. Τα μέτρα πέρασαν στην ολότητά τους, όπως είχαν ανακοινωθεί από την Ζέτα Αιμιλιανίδου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Μεγάλη επιχείρηση για ελέγχους διακινήσεων-Μπλόκα στον αυτοκινητόδρομο
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, πέραν των πρόσθετων μέτρων στήριξης, κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου εγκρίθηκε και το νομοσχέδιο που ετοίμασε το Υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με τα vouchers σε τουρίστες. Πρόκειται για μία λύση για τους τουρίστες που έχουν προπληρώσει τις διακοπές τους στην Κύπρο για φέτος το καλοκαίρι, ωστόσο δεν μπορούν να έρθουν λόγω του κορωνοϊού.
 
Το νομοσχέδιο προνοεί όπως δοθεί στους τουρίστες voucher (πιστωτική σημείωση), το οποίο μπορούν να εξαργυρώσουν μέχρι το τέλος του 2021, ώστε να μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους στην Κύπρο σε μεταγενέστερο στάδιο. Προβλέπει, επίσης, κυβερνητικές εγγυήσεις προς όφελος των δικαιούχων, σε περίπτωση που οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν (πχ σε περίπτωση κήρυξης χρεωκοπίας). Το νομοσχέδιο θα προωθηθεί στη Βουλή προς ψήφιση, ενώ στο μεσοδιάστημα αναμένεται να γίνει και η διαβούλευση με τα κόμματα.
 
Σε εξέλιξη βρίσκεται τώρα η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόσο για τις αποφάσεις που λήφθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο όσο και για τις σκέψεις και τους σχεδιασμούς που γίνονται για τη χαλάρωση των μέτρων και αναμένεται να ακούσει τις απόψεις και τις εισηγήσεις τους.
 
Υπενθυμίζεται ότι η ολοκληρωμένη πρόταση των ειδικών για την πρώτη φάση επανεκκίνησης της οικονομίας και τη χαλάρωση των μέτρων διακίνησης των πολιτών, θα παρουσιαστεί από την επιστημονική ομάδα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την αρμόδια διυπουργική επιτροπή σε σύσκεψη, την Τρίτη 28 Απριλίου 2020. Ακολούθως, το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνέλθει την Τετάρτη, 29 Απριλίου, για λήψη σχετικών αποφάσεων.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνέρχεται το Υπουργικό, ενημερώνει για το πλάνο χαλάρωσης τα κόμματα ο Πρόεδρος
 

Δειτε Επισης

Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ