Κατέθεσε στο Πειθαρχικό ο Σιζόπουλος-Βγάζουν απόφαση ερήμην Παπαδάκη

Παρά το γεγονός πως ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ δεν παρέστη στην σημερινή συνεδρία του Πειθαρχικού Συμβουλιου, το Πειθαρχικό προχώρησε στην εξέταση το μαρτυρικού υλικού που κατέθεσε ενώπιον του ο κ. Σιζόπουλος και ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην έκδοση απόφασης στην απουσία του καταγγελλόμενου.
 
«Το Πειθαρχικό Συμβούλιο συνήλθε σήμερα 8/2/2020 για συνέχιση της διαδικασίας αναφορικά με τις κατηγορίες εναντίον του Δημήτρη Παπαδάκη. Κλήθηκε ο Μαρίνος Σιζόπουλος εκ μέρους του Πολιτικού Γραφείου για να καταθέσει και να αντεξεταστεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο, διαδικασία η οποία διήρκησε πέρα των δυο ωρών.
 
Ο μάρτυρας του Πολιτικού Γραφείου κατάθεσε σωρεία τεκμηρίων και απάντησε σε ερωτήσεις των μελών του  Πειθαρχικού Συμβουλίου σε σχέση με τις καταγγελίες κατά του Δημήτρη Παπαδάκη. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο αφού άκουσε την μαρτυρία του εκπροσώπου του Πολιτικού Γραφείου κ. Σιζόπουλου, απεφάσισε να εξετάσει λεπτομερώς όλο το μαρτυρικό υλικό που τέθηκε ενώπιον του το οποίο κατέθεσε ο μάρτυρας και ως εκ τούτου θα συνεδριάσει εκ νέου την Δευτέρα 10/2/2020 για έκδοση απόφασης.
 
Δεδομένου ότι στην σημερινή Ακροαματική διαδικασία του Πειθαρχικού Συμβουλίου ο καταγγελλόμενος αρνήθηκε να παρευρεθεί και να καταθέσει την δική του θέση, το Πειθαρχικό Συμβούλιο θα προχωρήσει στην έκδοση απόφαση στην απουσία του καταγγελλόμενου.
 
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο καθ’ όλην την διάρκεια της σημερινής διαδικασίας τηρούσε πρακτικά διασφαλίζοντας πλήρη διαφάνεια και δίκαιη δίκη για τον καταγγελλόμενο».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κίνηση ματ από Παπαδάκη-Μπλόκαρε Σιζόπουλο, του έστειλε κλήση για Δικαστήριο
 
Καλεί Σιζόπουλο να αποσύρει
Να σταματήσει να αφήνει υπονοούμενα εναντίον του και να αναλάβει τις ευθύνες του κάλεσε τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ ο Δημήτρης Παπαδάκης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μερικά λεπτά πριν την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου. 
 
Με αφορμή την αναφορά του Μαρίνου Σιζόπουλου, στις δηλώσεις στις οποίες προέβη νωρίς το απόγευμα, ότι περιήλθαν στην κατοχή του στοιχεία «τα οποία πιθανόν να συνιστούν διάπραξη, εκ μέρους του ευρωβουλευτή, άλλων αδικημάτων τα οποία ενδεχομένως να είναι πέραν των κομματικών πειθαρχικών παραπτωμάτων», ο κ. Παπαδάκης επανήλθε, καταγγέλλοντας τον κ. Σιζόπουλο για δυσφήμηση και συκοφαντία.
 
«Με λύπη μου, διαπιστώνω ότι παρά την έκκληση μου, προς τον κ. Σιζόπουλο, να αποσύρει τις καταγγελίες του και να προχωρήσουμε με όλους τους συναγωνιστές, για την αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ, ο ίδιος με τη σημερινή δήλωσή του, κλιμακώνει την ένταση, συνεχίζοντας την δυσφήμιση  και την συκοφαντία, αφήνοντας αιχμές και σκιές γύρω από το πρόσωπό μου, με στόχο να με πλήξει προσωπικά και πολιτικά», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής.
 
Ισχυρίζεται ότι με πράξεις μου αφήνω την ΕΔΕΚ εκτεθειμένη, απέναντι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όμως, είναι ο ίδιος που, ακόμα και σήμερα, με καλεί να προβώ σε τέτοιες ενέργειες, πρόσθεσε.
 
«Θα καλέσω για πολλοστή φορά τον κ. Σιζόπουλο να αναλάβει τις ευθύνες του και να αποσύρει άμεσα τις καταγγελίες εις βάρος μου, αντί να ρίχνει λάσπη, να αφήνει υπονοούμενα και να επιχειρεί να δημιουργεί εντυπώσεις», κατέληξε ο κ. Παπαδάκης.
 
Κλήση για Δικαστήριο
Υπενθυμίζεται ότι, ενώ στις τρεις το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη η συνέχιση της διαδικασίας ενώπιον το Πειθαρχικού, στα γραφεία της ΕΔΕΚ έφθασε επιδότης, παραδίδοντας στον Πρόεδρο του κόμματος κλήση για Δικαστήριο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, είτε η επίσημη ΕΔΕΚ είτε το Πειθαρχικό, θα πρέπει να παρουστούν κατά την ορισμένη ημερομηνία ενώπιον του Δικαστηρίου, το οποίο θα κληθεί να ερμηνεύσει την συμφωνία του Δημήτρη Παπαδάκη με την ΕΔΕΚ, με βάση τον κανονισμό του Ευρωκοινοβουλίου.
 
Δηλαδή, το Δικαστήριο θα αποφανθεί κατά πόσο η εν λόγω συμφωνία είναι συμβατή με τους κανονισμούς του Ευρωκοινοβουλίου.
 
Πρόκειται για το έγγραφο το οποίο ο Μαρίνος Σιζόπουλος, κάλεσε να υπογράψουν και οι έξι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, πριν από τις Ευρωεκλογές.
 
Ο Δημήτρης Παπαδάκης, το υπέγραψε στις 11 Απριλίου 2019, σημειώνοντας όμως πάνω χειρόγραφα τις επιφυλάξεις του για τα σημεία δύο και τρία, τα οποία αναφέρονται στις υποχρεώσεις του κ. Παπαδάκη απέναντι στο κόμμα.
 
Ο Δημήτρης Παπαδάκης, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του, κατά πόσο αυτά δημιουργούν νομικά κωλύματα σε σχέση με τους κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
 
Σύμφωνα με την απάντηση των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το πρωί ο κ. Παπαδάκης, οι ευρωβουλευτές δικαιούνται αποζημίωση για την εργοδότηση κοινοβουλευτικών βοηθών, μόνο «αν τα έξοδα αυτά σχετίζονται με την άσκηση της εντολής τους». Αναφέρεται, επίσης, πως οποιοσδήποτε άλλος λόγος αντίκειται στους κανονισμούς.
 
Ως εκ τούτου, έχοντας στα χέρια της η υπεράσπιση του Παπαδάκη την εν λόγω γνωμοδότηση, προσέφυγε στο Δικαστήριο, ώστε αυτό να έχει τον τελικό λόγο, μπλοκάροντας έτσι την οποιαδήποτε εσωκομματική διαδικασία ξεκίνησε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, με στόχο να διώξει τον Δημήτρη Παπαδάκη. 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γυρίζει την πλάτη στο Πειθαρχικό με ετυμηγορία Δικαστηρίου ο Παπαδάκης

Δειτε Επισης

Η ανάσταση του προεκλογικού και η τελική ευθεία για κόμματα και υποψηφίους
Μπαίνει στα βαθιά, μεταφέρει προθέσεις και κλειδώνει τις εξελίξεις η Ολγκίν
Την ανθρωπιστική στήριξη προς Παλαιστίνιους συζήτησαν οι Υπουργοί της ΕΕ
Στα €6,76 δισ. η αξία των κυπριακών ομολόγων στον ισολογισμό του Ευρωσυστήματος
Βήματα για άρση «απομόνωσης Τ/κ» ζήτησε από την ΟΙΣ ο Τατάρ-«Δύο χωριστοί λαοί στην Κύπρο»
Απαντά για το επεισόδιο σε καφετέρια ο δήμαρχος Δρομολαξιάς-Καταγγέλλει πολιτικές σκοπιμότητες από ΔΗΣΥ
Αντιδράσεις για «νομοσχέδιο» για αγορά κατοικιών από Τούρκους και ξένους
Μέχρι τις 27 Μαΐου οι πρώτοι προϋπολογισμοί των Επ. Οργανισμών Αυτοδιοίκησης
Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η πλωτή προβλήτα που θα μεταφέρει βοήθεια από την Κύπρο στη Γάζα
Επίσημη επίσκεψη YΠΕΞ Σλοβακίας στην Κύπρο-To περιεχόμενο της συνάντησης με Κόμπο