Κίνηση ματ από Παπαδάκη-Μπλόκαρε Σιζόπουλο, του έστειλε κλήση για Δικαστήριο

Όχι μόνο γύρισε την πλάτη στο Πειθαρχικό ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ, Δημήτρης Παπαδάκης, αλλά προχώρησε με τον δικηγόρο του Φάνο Ανδρέου, με κίνηση ματ, που προανήγγειλε στην δημοσιογραφική διάσκεψη που παρέθεσαν, η οποία καλεί τον πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο, να «λογαριαστούν» ενώπιον Δικαστηρίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γυρίζει την πλάτη στο Πειθαρχικό με ετυμηγορία Δικαστηρίου ο Παπαδάκης
 
Συγκεκριμένα, ενώ στις τρεις το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη η αντεξέταση του Μαρίνου Σιζόπουλου ως μάρτυρας κατηγορίας σε σχέση με την δίωξη του Δημήτρη Παπαδάκη, ο οποίος ανακοίνωσε νωρίτερα πως δεν θα παραστεί, στα γραφεία της ΕΔΕΚ έφθασε επιδότης, παραδίδοντας στον πρόεδρο του κόμματος κλήση για Δικαστήριο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, είτε η επίσημη ΕΔΕΚ είτε το Πειθαρχικό, θα πρέπει να παρουστούν κατά την ορισμένη ημερομηνία ενώπιον του Δικαστηρίου, το οποίο θα κληθεί να ερμηνεύσει την συμφωνία του Δημήτρη Παπαδάκη με την ΕΔΕΚ, με βάση τον κανονισμό του ευρωκοινοβουλίου.
 
Δηλαδή, το Δικαστήριο θα αποφανθεί κατά πόσο η εν λόγω συμφωνία είναι συμβατή με τους κανονισμούς του ευρωκοινοβουλίου.
Πρόκειται για το έγγραφο το οποίο ο Μαρίνος Σιζόπουλος, κάλεσε να υπογράψουν και οι έξι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, πριν από τις Ευρωεκλογές.
 
Όπως φαίνεται και από την φωτογραφία, ο Δημήτρης Παπαδάκης, το υπέγραψε στις 11 Απριλίου 2019, σημειώνοντας όπως πάνω χειρόγραφα, τις επιφυλάξεις του για τα σημεία δύο και τρία, τα οποία αναφέρονται στις υποχρεώσεις του κ. Παπαδάκη απέναντι στο κόμμα.

Ο Δημήτρης Παπαδάκης, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του, κατά πόσο αυτά δημιουργούν νομικά κολλήματα σε σχέση με τους κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο δικηγόρος του Παπαδάκη, Φάνος Ανδρέου, εξασφάλισε έγγραφο από την ομάδα Σοσιαλιστών & Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, που σχετίζεται με τα σημεία 2 & 3 της συμφωνίας του με την ΕΔΕΚ.
Σύμφωνα με την απάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, οι ευρωβουλευτές δικαιούνται αποζημίωση για την εργοδότηση κοινοβουλευτικών βοηθών, μόνο «αν τα έξοδα αυτά σχετίζονται με την άσκηση της εντολής τους». Αναφέρεται, επίσης, πως οποιοσδήποτε άλλος λόγος αντίκειται στους κανονισμούς.

Ως εκ τούτου, έχοντας στα χέρια της η υπεράσπιση του Παπαδάκη την εν λόγω γνωμοδότηση, προσέφυγε στο Δικαστήριο, ώστε αυτό να έχει τον τελικό λόγο, μπλοκάροντας έτσι την οποιαδήποτε εσωκομματική διαδικασία ξεκίνησε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, με στόχο να διώξει τον Δημήτρη Παπαδάκη.
 
«Πιθανόν να διαπράχθηκαν και άλλα αδικήματα»
 
Σκυτάλη από τον Δημήτρη Παπαδάκη πήρε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος μετά τις καταγγελίες του ευρωβουλευτή στις οποίες προέβη το πρωί σε δημοσιογραφική διάσκεψη, άφησε αιχμές πως πιθανόν να διαπράχθηκαν και άλλα αδικήματα.
 
Σε δηλώσεις του λίγο την έναρξη του Πειθαρχικού, ερήμην του κ. Παπαδάκη, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε πως «ως πρόεδρος έχω την ευθύνη για υλοποίηση της απόφασης των οργάνων και την τήρηση του καταστατικού. Αποφάσισα για τον Δημήτρη Παπαδάκη όταν διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε καμία διάθεση για συνεργασία, παρά τις προσπάθειες που έγιναν για περίοδο πέντε μηνών, ώστε να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε».
 
Παράλληλα είπε «περιήλθαν στην κατοχή μου στοιχεία τα οποία πιθανόν να συνιστούν διάπραξη εκ μέρους του ευρωβουλευτή άλλων αδικημάτων, τα οποία ενδεχομένως να είναι πέραν των κομματικών πειθαρχικών παραπτωμάτων». 
 
«Ως εκ τούτου, ως Πρόεδρος ενός κόμματος, το οποίο έχει ανοικτό μέτωπο σύγκρουσης με φαινόμενα διαπλοκής, δεν θα μπορούσα να συγκαλύψω μια τέτοια περίπτωση και να είμαι συνυπεύθυνος και/ή συνένοχος και η ΕΔΕΚ να είναι εκτεθειμένη σε ευρωπαϊκούς θεσμούς, σε περίπτωση αποκάλυψης και δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων. Όφειλα να ενημερώσω το πολιτικό γραφείο και το πιθανόν συμβάν να διερευνήσουν εις βάθος το θέμα», είπε.
 
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι ακριβώς εννοούσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ όταν αναφέρθηκε σε διάπραξη και άλλων αδικημάτων πέραν των κομματικών, δήλωσε ότι «αυτά θα διαπιστωθούν στην πορεία του χρόνου και αφού συζητηθούν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο».

 
Σύμφωνα με τον κ. Σιζόπουλο, «όλες οι διαδικασίες είναι στην βάση, τόσο του καταστατικού του κόμματος, όσο και του εσωτερικού κανονισμού».
 
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε πως, αν το θέμα είναι πολιτικό, όπως ισχυρίζεται ο κ. Παπαδάκης, τότε πρέπει ο ίδιος να εξηγήσει γιατί το μετέτρεψε σε νομικό.
 
Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ έστειλε μήνυμα προς τους φίλους, μέλη και ψηφοφόρους του κόμματος να μην ανησυχούν. Μέσα από τη σωστή διαχείριση, μπορούμε να βγούμε πιο δυνατοί, είπε.
 
Διευκρίνισε, παράλληλα, ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι ανεξάρτητο και δεν λογοδοτεί σε όργανα ή τον Πρόεδρο του κόμματος και η σύστασή του έγινε με ομόφωνη πρόταση που εγκρίθηκε ομόφωνα από την Κεντρική Επιτροπή.
 

Δειτε Επισης

Η ανάσταση του προεκλογικού και η τελική ευθεία για κόμματα και υποψηφίους
Μπαίνει στα βαθιά, μεταφέρει προθέσεις και κλειδώνει τις εξελίξεις η Ολγκίν
Την ανθρωπιστική στήριξη προς Παλαιστίνιους συζήτησαν οι Υπουργοί της ΕΕ
Στα €6,76 δισ. η αξία των κυπριακών ομολόγων στον ισολογισμό του Ευρωσυστήματος
Βήματα για άρση «απομόνωσης Τ/κ» ζήτησε από την ΟΙΣ ο Τατάρ-«Δύο χωριστοί λαοί στην Κύπρο»
Απαντά για το επεισόδιο σε καφετέρια ο δήμαρχος Δρομολαξιάς-Καταγγέλλει πολιτικές σκοπιμότητες από ΔΗΣΥ
Αντιδράσεις για «νομοσχέδιο» για αγορά κατοικιών από Τούρκους και ξένους
Μέχρι τις 27 Μαΐου οι πρώτοι προϋπολογισμοί των Επ. Οργανισμών Αυτοδιοίκησης
Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η πλωτή προβλήτα που θα μεταφέρει βοήθεια από την Κύπρο στη Γάζα
Επίσημη επίσκεψη YΠΕΞ Σλοβακίας στην Κύπρο-To περιεχόμενο της συνάντησης με Κόμπο