Εκ διαμέτρου διαφορετικές αναγνώσεις της έκθεσης Ελεγκτή κάνουν ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ

Εκ διαμέτρου διαφορετικές είναι οι αναγνώσεις που κάνουν της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή για τα ταξίδια του Προέδρου ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ.
 
«Οι Εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας απαντούν σε όσα δεν απαντούσε ο Πρόεδρος και η κυβέρνησή του επί μήνες. Και για άλλη μια φορά ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος. Με δυο λόγια, ένας ξένος μεγαλοεπιχειρηματίας φίλος του κ. Αναστασιάδη έδινε το πολυτελές ιδιωτικό του τζετ για υπηρεσιακά και οικογενειακά ταξίδια του Προέδρου. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση Αναστασιάδη, κατά παράβαση των ισχυόντων κριτηρίων, έδινε κυπριακές υπηκοότητες στο φίλο του κ. Αναστασιάδη και άλλους 5 οικείους του, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται να του παραχωρήσει άδεια για τερματικό πολυτελών αεροσκαφών στα κυπριακά αεροδρόμια», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.
 
Η κυβέρνηση αμφισβητεί την Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή ισχυριζόμενη ότι οι πολιτογραφήσεις έγιναν νομότυπα. Αυτά βέβαια μας τα ξαναείπαν, οι ίδιοι μάλιστα, είπε ο Στέφανος Στεφάνου. «Κι όμως η χώρα μας βρέθηκε να διασύρεται ανά την υφήλιο για τους Καμποτζιανούς, το Μαλαισιανό και άλλους πολιτογραφημένους από την κυβέρνηση. Ο Πρόεδρος μάλιστα λέει με κάθε σοβαρότητα ότι μπήκε οικογενειακώς στο ιδιωτικό τζετ του Σαουδάραβα σεΐχη γιατί έτυχε να πηγαίνει το τζετ στις Σεϋχέλλες. Ακόμα κι έτσι να είναι, διερωτάται κανείς τι θα ακολουθήσει; Θα κάνει οτοστόπ ο Πρόεδρος και να περιμένει ποιος μεγαλοεπιχειρηματίας θα τον πάρει μαζί του;», πρόσθεσε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η αντίδραση του Προεδρικού για την έκθεση του Οδυσσέα-«Πλήρως δικαιωμένος ο ΠτΔ»
 
«Ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να δέχεται δώρα ούτε για υπηρεσιακά ταξίδια ούτε για οικογενειακές διακοπές στις Σεϋχέλλες. Αν αυτό δεν το κατανοεί ο Πρόεδρος ας ανατρέξει στην περιβόητη Χάρτα Δεοντολογίας που ο ίδιος έβαλε τους Υπουργούς να υπογράψουν, η οποία έλεγε ότι θα έπρεπε να παραιτούνταν οι Υπουργοί αν εμπλέκονταν σε δωροληψία. Τώρα, που ο δάσκαλος που δίδασκε πιάστηκε επ’ αυτοφώρω, δηλώνει και δικαιωμένος από πάνω; Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ο Πρόεδρος θα προέβαινε σε δημόσια απολογία προς τους πολίτες. Τουλάχιστον!», τόνισε ο κ. Στεφάνου.
 
Σε σχέση με τα υπηρεσιακά ταξίδια θέλουμε ξανά να υπογραμμίσουμε ότι ο εκάστοτε πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να διευκολύνεται στην άσκηση των καθηκόντων του. Όταν χρειάζεται να ναυλωθεί αεροσκάφος αυτό μπορεί να γίνεται φτάνει να ακολουθούνται οι νενομισμένες διαδικασίες με διαφάνεια χωρίς να δημιουργούνται σκιές για την όποια διαπλοκή. Μετά και τη δημοσιοποίηση της Έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή για τη ναύλωση του αεροσκάφους του Σαουδάραβα επιχειρηματία οι σκιές δεν έχουν ξεκαθαρίσει και πολλά ερωτηματικά εξακολουθούν να αιωρούνται, κατέληξε ο Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ.
 
Δεν υπήρξε οτιδήποτε μεμπτό
Η Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για τα υπηρεσιακά ταξίδια του Προέδρου της Δημοκρατίας, επιβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε οτιδήποτε μεμπτό και καταρρίπτει ισχυρισμούς και προσβλητικές αναφορές που είχαν ειπωθεί το προηγούμενο διάστημα, δήλωσε από πλευράς του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου.
 
«Όχι μόνο όπως καταγράφεται, για την υπό εξέταση περίοδο υπήρξε εξοικονόμηση κονδυλίων από τα ταξίδια του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά εφόσον το διαχρονικό πρόβλημα της μετακίνησης των ηγετών υφίσταται, ερευνάται η πιθανή αγορά από την Κυπριακή Δημοκρατία αεροσκάφους που θα εξυπηρετεί ακριβώς τις ανάγκες των επόμενων ηγετών της χώρας», πρόσθεσε.
 
Την ίδια ώρα τόσο το Υπουργείο των Εσωτερικών όσο και το Υπουργείο των Οικονομικών, τοποθετήθηκαν με ανακοινώσεις τους αναφορικά με τις πολιτογραφήσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με κενά αέρος στις διαδικασίες, αλλά χωρίς διασπάθιση οι πτήσεις του Προέδρου 

«Η ουσία είναι πως οι συγκεκριμένες αιτήσεις πέρασαν από όλες τις νενομισμένες διαδικασίες ελέγχου από το σύνολο των εθνικών αρχών και αφού ενημερώθηκε η Βουλή των Αντιπροσώπων όπως ο σχετικός Περί Αρχείου Πληθυσμού Νόμος ορίζει, υπεβλήθησαν στο Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο ενέκρινε την παραχώρηση των ζητούμενων υπηκοοτήτων», τόνισε ο κ. Δημητρίου.
 
Ως Δημοκρατικός Συναγερμός θεωρούμε πως δεν ωφελεί η περαιτέρω δημόσια συζήτηση μετά και τη δημοσιοποίηση των εκθέσεων από τον Γενικό Ελεγκτή αλλά κυρίως με τη σαφή τοποθέτηση και του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατέληξε.

Δειτε Επισης

Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν
Απορρίφθηκε μια ένσταση στην εκλογική περιφέρεια Πάφου-Ανακηρύχθηκαν τέσσερις αντιδήμαρχοι
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Πληροφορίες Ελεγκτικής για υποβολή στοιχείων για διαφημίσεις υποψηφίων στις Εκλογές