Αρχίζει και επίσημα η κούρσα για την Αγία Νάπα-Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες

Ξεκινά σήμερα και επίσημα η μάχη για τις αναπληρωματικές εκλογές στην Αγία Νάπα, μετά την υπουργοποίηση του δημάρχου, Γιάννη Καρούσου.
 
Υπενθυμίζεται ότι ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας είναι η 12η Ιανουαρίου, ενώ σήμερα είναι προγραμματισμένη η υποβολή υποψηφιοτήτων ενώπιον του Επάρχου Αμμοχώστου, που διορίστηκε ως Έφορος Εκλογής από τον Υπουργό Εσωτερικών.
 
Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν 3,334 εκλογείς, εκ των οποίων 2687 είναι Κύπριοι και 647 είναι κοινοτικοί, ενώ θα λειτουργήσουν τέσσερα εκλογικά κέντρα.
 
Μέχρι στιγμής, έχουν εξαγγελθεί δύο υποψηφιότητες, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλοι υποψήφιοι κατά τη σημερινή διαδικασία. Πρόκειται για τον Αντιδήμαρχο Χρίστο Ζαννέττο και τη δημοτική σύμβουλο Αιμιλία Ευαγγέλου Ξυδιά. Την υποψηφιότητα του κ. Ζαννέττου, που προέρχεται από τις τάξεις του ΔΗΣΥ, υποστηρίζει και το ΔΗΚΟ, ενώ υπέρ της κ. Ξυδιά τάσσεται το δικό της κόμμα, το ΑΚΕΛ.
 
Με την συνένωση στο επίκεντρο
Πριν να προκύψει αυτή η αλλαγή στην ηγεσία του Δήμου, ο νυν Υπουργός Μεταφορών παρουσιαζόταν ως μεγάλος πολέμιος της προωθούμενης συνένωσης της Αγίας Νάπας με τον Πρωταρά, το Παραλίμνι, τη Δερύνεια και τη Σωτήρα και την παράλληλη δημιουργία Δήμου Κοκκινοχωρίων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτές είναι οι συνενώσεις των Δήμων-Σπάει ο Στρόβολος, ενώνεται η Αμμόχωστος
 
Υπενθυμίζεται ότι, για να διασκεδάσει τις ανησυχίες, σε ό,τι αφορά την πιθανή απορρόφηση της Αγίας Νάπας και κατ’ επέκταση της τουριστικής της ταυτότητας από το Παραλίμνι, ο τέως Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, πρότεινε ως σενάριο την ονομασία του νέου Δήμου ως Δήμος Αγίας Νάπας-Πρωταρά, ωστόσο στην Αγία Νάπα συνεχίζουν να προτιμούν να είναι ο κυρίαρχος Δήμος στο δημοτικό σχήμα που θα προκύψει.
 
Τη θέση αυτή φαίνεται να συμμερίζονται στον Δήμο και μετά την αποχώρηση του κ. Καρούσου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος στις 13 Δεκεμβρίου, μετά από συναντήσεις με κόμματα και οργανωμένα σύνολα, γνωστοποιήθηκε ότι θα προχωρήσουν στην συλλογή υπογραφών, υπέρ της συνένωσης της Αγίας Νάπας με τον Δήμο Σωτήρας και την κοινότητα Λιοπετρίου, ως πρώτο μέτρο.
 
Το ζήτημα αυτό αναμένεται να κυριαρχήσει στην προεκλογική ατζέντα, καθώς οι συγκεκριμένες εκλογές πραγματοποιούνται σε εκλογικά νεκρό χρόνο για την υπόλοιπη Κύπρο και τα διακυβεύματα δεν θεωρούνται μεγάλα στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό του τόπου, πέραν του ότι πρόκειται για  μια κλασική μάχη ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ. Αποκτούν, ως εκ τούτου, καθαρά τοπικό χαρακτήρα, με το ζήτημα των συνενώσεων να θεωρείται το πλέον σημαντικό ενώπιον του Δήμου Αγίας Νάπας αυτή τη στιγμή.  
 
Κατά την εξαγγελία της υποψηφιότητάς της, η κ. Ξυδιά ήταν ξεκάθαρη για το θέμα. «Η Αγία Νάπα αξίζει πολύ περισσότερα από αυτά που γράφει το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης», δήλωσε. Πρόσθεσε ότι σε μία μεταρρύθμιση δεν πρέπει το ένα μέρος να είναι τόσο μεγάλο, ώστε να μετατρέπει τα άλλα σε δορυφόρους. «Διεκδικώ την ανεξαρτητοποίηση της Αγίας Νάπας. Κάποιοι απέτυχαν να φέρουν τη σωστή λύση. Άφησαν την Αγία Νάπα στο περιθώριο. Τώρα θα πρέπει να διεκδικήσουμε τη λύση με καθαρές θέσεις», τόνισε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξήγγειλε υποψηφιότητα με πυρά κατά των συνενώσεων η Αιμιλία Ξύδια
 
Ο κ. Ζαννέττος, από την πλευρά του, επικεντρώθηκε στο ζήτημα του brand της Αγίας Νάπας, που ήταν ένα από τα βασικότερα επιχειρήματα του Γιάννη Καρούσου εναντίον της προτεινόμενης συνένωσης. Πρωταρχικός του στόχος, είπε, «είναι η διεκδίκηση με σθένος από την πολιτεία της αρχικής, σταθερής και αμετάκλητης θέσης όλων μας για διατήρηση του brand name της Αγίας Νάπας, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί ένα από τα διασημότερα και πιο γνωστά τουριστικά θέρετρα της Ευρώπης και όραμά μου είναι η Αγία Νάπα να πάει ακόμα πιο ψηλά, σταθερά δυναμικά, συλλογικά».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξήγγειλε υποψηφιότητα ο Χρήστος Ζανέττος-Αναμονή για τους ανθυποψήφιους του

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων