Κυριακή 26 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ανακηρύχθηκαν τα τρία νέα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ (pics)

  05/12/2019 10:05
Ανακηρύχθηκαν τα τρία νέα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ (pics)

Ανακηρύχθηκαν τα τρία νέα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ (pics)

  05/12/2019 10:05
Και επίσημα βουλευτές οι Σάβια Ορφανίδου, Ξένια Κωνσταντίνου και Μιχάλης Σοφοκλέους που αποτελούν το νέο αίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΣΥ. 
 
 
Το πρωί πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Επάρχου Λευκωσίας η τελετή ανακήρυξης των τριών νέων βουλευτών. Αύριο θα πραγματοποιηθεί και η τελετή διαβεβαίωσης ενώπιον της ολομέλειας της Βουλή των Αντιπροσώπων.
 
 
Οι τρεις νέοι βουλευτές θα αντικαταστήσουν τη Στέλλα Κυριακίδου, το Σόλωνα Κασίνη και τον Νίκο Νουρή. Ήταν επιλαχόντες.
 
Σε δηλώσεις μετά την τελετή ανακήρυξης των νέων βουλευτών, η κ. Ορφανίδου ευχαρίστησε όλους για τη στήριξη και τις ευχές διαβεβαιώνοντας όλους τους πολίτες ότι θα συνεχίσει να εργάζεται ακούραστα για το δημόσιο συμφέρον και το καλό του πολίτη.
 
1

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να είμαστε σε καθημερινή επαφή με τον πολίτη. Μόνο έτσι μπορούμε να αφουγκραστούμε πραγματικά τα προβλήματα των πολιτών μας και να μπορέσουμε να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε λίγο τα πράγματα. Είναι με μεγάλο αίσθημα ευθύνης που αναλαμβάνω αυτή τη θέση με μεγάλη σοβαρότητα", ανέφερε.

Είπε πως πρέπει να υπάρξει πραγματική συνέπεια στον πολιτικό λόγο ώστε "να κτίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη από τους πολίτες προς τους πολιτικούς και να συνεχίσουμε με αξιοπιστία να κάνουμε έργα και πράξεις για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του λαού μας».
 
"Ευελπιστώ ότι μπορώ να συνεισφέρω και εγώ σε αυτή την πορεία, να ανταποκριθώ επάξια στις προσδοκίες του κόσμου, να ασχοληθούμε με πραγματικά σημαντικούς τομείς της οικονομίας μας όπως η ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, να ενισχύσουμε τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, να ενισχύσουμε τον σεβασμό και την ισορροπία στην ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών και να μπορέσουμε έτσι πάνω από όλα να συνεισφέρουμε στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όλοι μας για την απελευθέρωση και την επανένωση του τόπου μας», είπε η κ. Ορφανίδου.
 
3

Από την πλευρά της, η κ. Κωνσταντίνου δήλωσε πως αναλαμβάνει τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα έχοντας πλήρη επίγνωση της ανάγκης «να εργαστούμε με σοβαρότητα και με ειλικρίνεια».
 
"Για εμένα το πρωταρχικό το οποίο είναι προτεραιότητά μου είναι να εργαστούμε για το καλό του τόπου, κυρίως για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε με τη δική μας την παρουσία να στείλουμε μηνύματα ανανέωσης, μηνύματα εκσυχρονισμού. Ο ρόλος είναι δύσκολος. Υπάρχει αυτή τη στιγμή μεγάλη πολιτική απαξίωση και θα προσπαθήσω στον βαθμό που μπορώ με τη δική μου παρουσία, με πάρα πολλή σεμνότητα, ταπεινότητα, να προσφέρω ό,τι μπορώ από άποψη της δικής μου τεχνογνωσίας, των δικών μου εμπειριών για να βοηθήσω την κοινοβουλευτική μου ομάδα, το κόμμα μου, αλλά ευρύτερα την κοινωνία", ανέφερε.
 
Ευχαρίστησε όσους την στήριξαν καθ’ όλη την πολιτική της πορεία, την οικογένειά της και τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ αναφέροντας πως προσδοκά «ότι θα εργαστούμε με όλους τους συναδέλφους στο κοινοβούλιο, από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, με ένα πνεύμα συνεργασίας και ειλικρίνειας».
 
Εξάλλου, στις δηλώσεις του ο κ. Σοφοκλέους εξέφρασε την ικανοποίησή του που ως άντρας είναι η μειοψηφία στη σημερινή διαδικασία ανανέωσης του κοινοβουλίου. «Πιστεύω ότι αυτό  είναι θετικό και για τον τόπο και για τη δημοκρατία μας», είπε.
 
4

Απευθυνόμενος στους 7.217 ψηφοφόρους που τον εμπιστεύτηκαν δίδοντάς του την ψήφο τους αλλά και σε όλους τους συμπολίτες του και κυρίως αυτού της επαρχίας Λευκωσίας, όπως είπε, ο κ. Σοφοκλέους τους διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να φανεί αντάξιος των προσδοκιών τους «για το καλό της Κύπρου μας, για το καλό της επαρχίας μας, για το καλό της παράταξής μας πάντα, να βρει την αύρα της ξανά βασισμένη στις αρχές και τις αξίες της».
 
Ο κ. Σοφοκλέους είπε πως πραγματοποίησε την προεκλογική εκστρατεία του 2016 με τρεις βασικούς στόχους τους οποίους είναι αποφασισμένος να υπηρετήσει. Ο πρώτος είναι να μπορέσουν να εκφραστούν οι παραγωγικές και οι δημιουργικές δυνάμεις αυτού του τόπου και οι νέοι. Η σιωπηλή πλειοψηφία που νιώθει ότι δεν αντιπροσωπεύεται. Αυτοί όλοι που δικαιούνται την ελπίδα και την προοπτική μιας καλύτερης ζωής στην Κύπρο, ανέφερε.
 
Ο δεύτερος, είπε, είναι να βοηθήσει όσο μπορεί για ένα σωστό και έντιμο συμβιβασμό στο εθνικό μας θέμα. Η ελπίδα και η προοπτική της λύσης του Κυπριακού δεν επιτρέπεται να χαθεί, πρόσθεσε.
 
5

Επεσήμανε πως ο τρίτος στόχος είναι να σπάσει το αδιέξοδο μεταξύ πολιτικής και κοινωνίας. «Αυτή η απόσταση που νιώθουν οι πολίτες απέναντι στους θεσμούς της πολιτείας μας πρέπει να σμικρυνθεί και θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να νιώσουν οι πολίτες ότι οι θεσμοί μπορούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες τους», σημείωσε.
 
«Με αυτές τις σκέψεις, πιστεύοντας ότι η πραγματική πολιτική είναι αλλιώς από αυτό που έχουμε συνηθίσει, μπαίνω στο κοινοβούλιο με πολύ αίσθημα ταπεινότητας και με πολύ συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης», ανέφερε.
 
Στο μεταξύ και μέσω Twitter καλωσόρισε τα τρία νέα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Αβέρωφ Νεοφύτου: 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας