Στρέφει τα βέλη του κατά της Αστυνομίας ο Άντρος-«Έπρεπε να γίνουν συλλήψεις»

Άλλα συζητήσαμε μέσα και άλλα δηλώσαμε έξω από το Προεδρικό, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη στάση της Αστυνομίας στο όλο θέμα, ενώ υπέδειξε πως με βάση τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας θα έπρεπε ήδη να γίνουν συλλήψεις.
 
Όπως εξήγησε ο κ. Κυπριανού, ο Αρχηγός της Αστυνομίας στην ενημέρωση της περασμένης Παρασκευής, παραδέχθηκε πως υπάρχουν αξιόποινες πράξεις και πως θα γίνουν συλλήψεις.
 
«Η ενημέρωση», είπε ο Άντρος Κυπριανού, «έγινε από τον Αρχηγό της Αστυνομίας και όχι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας . Έχουν λεχθεί κάποια πράγματα, έχουμε διατυπώσει και δημόσια τις απόψεις μας, μετά την ενημέρωση που είχαμε. Πρέπει να πω ότι οι δημόσιες τοποθετήσεις που έγιναν, ήταν διαφορετικές από εκείνα που συζητήθηκαν μέσα, σε ότι αφορά το κομμάτι το κυβερνητικό, ανέφερε ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ, στο περιθώριο της επίσκεψης στην Επιτροπή Σιτηρών Κύπρου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το βαν που παρακολουθεί τις χαμηλές συχνότητες του δημόσιου διαλόγου
 
«Εμείς», πρόσθεσε, «δεν συμφωνούμε με αυτά που έχουν λεχθεί. Η Αστυνομία στο παρελθόν και δεν αναφέρομαι στο σήμερα, είχε διαφορετικές σχέσεις από εκείνες , που έχουν λεχθεί δημόσια, με τις συγκεκριμένες εταιρείες».
 
Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ εξέφρασε την άποψη, πως θα έπρεπε  να υπάρχει διορισμός μιας ανεξάρτητης επιτροπής. «Αναμένουμε να δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα και θα κρίνουμε τις έρευνες της Αστυνομίας από τα ίδια τα αποτελέσματα. Μας ανησυχούν όμως σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, αυτά που έχουν δεν το φως της δημοσιότητας μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό».
 
Αναφερόμενος στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τη συνάντηση, ο Άντρος Κυπριανού έφερε ως παράδειγμα το λογισμικό, «υπάρχουν ένα εκατομμύριο ονόματα , τηλέφωνα, δεν ξέρω τι ακριβώς, τα οποία θα μπορούσαν να τυγχάνουν παρακολούθησης από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Εάν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο θα έπρεπε να γίνουν μέχρι στιγμής συλλήψεις».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ενορχηστρωμένη αντεπίθεση κατά του ΑΚΕΛ και ο δρόμος της σιωπής του Άντρου
 
Την ίδια ώρα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ διερωτήθηκε, «πότε θα γίνουν συλλήψεις για ένα θέμα που συγκλονίζει ολόκληρη την κοινωνία; Έχει να κάνει με την ιδιωτική ζωή του καθενός από εμάς. Κανένας δεν μπορεί να την παραβιάζει».
 
«Εάν στον κρατικό φορέα που έχει να κάνει και με ζητήματα εθνικής ασφάλειας», πρόσθεσε ο Άντρος Κυπριανού, «θέτουμε τόσους περιορισμούς  και τόσες δυσκολίες για να μπορεί να κάνει τη δουλειά του, διερωτώμαι γιατί μια ιδιωτική εταιρεία να μπορεί να λειτουργεί με αυτόν τον ανεξέλεγκτο τρόπο. Υπάρχουν ευθύνες λοιπόν πρωτίστως στις ίδιες τις εταιρείες, επειδή επιμένω ότι είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους οι εταιρείες αυτές, και τα πρόσωπα, δεν αναφερόμαστε μόνο στον κ. Ντίλιαν αλλά και στα άλλα πρόσωπα και κατά δεύτερο υπάρχουν ευθύνες σε αυτούς τους κρατικούς λειτουργούς που θα έπρεπε να ελέγξουν αυτά τα πράγματα και δεν το έπραξαν».
 
Μιλώντας για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το καθεστώς εισαγωγής του βαν στην Κύπρο ο κ. Κυπριανού υπέδειξε προς τις Αρχές «να μην μας λένε ότι δεν υπάρχουν νομοθεσίες και επηρεάζεται η δυνατότητα του κράτους να ελέγξει, δηλαδή το ότι δηλώθηκε μετεωρολογικός εξοπλισμός χρειαζόταν άλλη νομοθεσία για να το εξακριβώσουν; Δεν μπορούμε να δεχθούμε τέτοια επιχειρήματα. Εμείς, αναμένουμε να δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα, θέλουμε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κάνει λόγο για... ανέκδοτα ο Άντρος, εξαπολύει νέα πυρά ο ΔΗΣΥ
 
«Αυτό έλεγε ο κ. Αναστασιάδης προεκλογικά», πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, «και ο κόσμος θα πρέπει να μας κρίνει κατά πόσον είμαστε συνεπείς σε εκείνα τα οποία λέμε. Μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό είχα επικοινωνία με τον Αρχηγό Αστυνομίας. Δεν θέλω να πω τι είπαμε σε αυτή τη συνομιλία.  Η Αστυνομία μας είπε από την περασμένη Παρασκευή ότι όντως υπάρχουν παράνομες πράξεις και ότι θα πρέπει να γίνουν συλλήψεις», κατέληξε ο Άντρος Κυπριανού.
 

Δειτε Επισης

Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Πληροφορίες Ελεγκτικής για υποβολή στοιχείων για διαφημίσεις υποψηφίων στις Εκλογές
Εκλογή Λεόντιου Κωστρίκη και Σωτήρη Καλογήρου στην Ακαδημία Ευρώπης
Κατατέθηκε πρόταση νόμου στην Ολομέλεια για κατάργηση memo στις κατεχόμενες περιοχές
Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία