Κάνει λόγο για... ανέκδοτα ο Άντρος, εξαπολύει νέα πυρά ο ΔΗΣΥ

Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ, με φόντο το κατασκοπευτικό βαν, με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, να κάνει λόγο για ανέκδοτα, αναφερόμενος στις εξηγήσεις που του δόθηκαν, ενώ από την άλλη ο ΔΗΣΥ, εξαπολύει νέα πυρά προς την αντιπολίτευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το βαν που παρακολουθεί τις χαμηλές συχνότητες του δημόσιου διαλόγου

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ αναφερόμενος στα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση στο Προεδρικό, αλλά και μετά την ενορχηστρωμένη αντεπίθεση, ανέφερε πως, «αυτές οι δικαιολογίες και τα επιχειρήματα ότι το κατασκοπευτικό βαν υπάρχει για επιδεικνύεται, είναι ανέκδοτα για μικρά παιδιά».

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι «καμιά εταιρεία δεν θα αγοράσει κατασκοπευτικό βαν, εννέα εκατομμυρίων, και να μην το χρησιμοποιεί».

Επίσης, ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση στο Προεδρικό, κατέθεσε στοιχεία κι όπως είπε «ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης παραδέχθηκε πολύ περισσότερα πράγματα».

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στον «Άστρα», ο Άντρος Κυπριανού, ανέφερε πως, «κάποιοι σε αυτό τον τόπο παρεξηγούν την υπευθυνότητα».

Ο Άντρος Κυπριανού, συνέστησε υπομονή μέχρι να βγουν τα πορίσματα, ενώ διερωτήθηκε αν «το κύριο θέμα είναι το πόστο που κατέχει ο κ. Άβνι στην εβραϊκή κοινότητα της Κύπρου ή αν το κύριο είναι οι όποιες δραστηριότητες του».

Επικαλέστηκε εκ νέου πληροφορίες, λέγοντας πως, «οι σχέσεις της Αστυνομίας με τον Ισραηλινό δεν ήταν μόνο για προστασία μιας εκδήλωσης, αλλά υπάρχουν κι άλλα δεδομένα», στα οποία  ωστόσο δεν αναφέρθηκε, αφού είναι σε εξέλιξη η έρευνα της Αστυνομίας. Η συγκεκριμένη έρευνα, όπως ανέφερε ο κ. Κυπριανού, πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο.

«Αν γίνει μια αντικειμενική ενημέρωση, όλα θα μπουν στη θέση τους», σημείωσε ο κ. Κυπριανού, ενώ εξέφρασε παράλληλα τη διαφωνία του με τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, πως δεν δικαιολογείται η παρέμβαση του στην υπόθεση.
 
Σε σχέση με τις δηλώσεις του βουλευτή της ΕΔΕΚ Κωστή Ευσταθίου, για τα περί κατασκοπευτικών μηχανημάτων στα υπόγεια των κομμάτων, κάλεσε «όποιον θέλει να κάνει φύλλο και φτερό τα γραφεία του ΑΚΕΛ για να διαπιστώσει αν το κόμμα κατέχει τέτοια μηχανήματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ενορχηστρωμένη αντεπίθεση κατά του ΑΚΕΛ και ο δρόμος της σιωπής του Άντρου

«Το δάχτυλο του, ο κ. Κυπριανού, ας το κουνάει στην Εζεκία Παπαϊωάννου»

Απαντώντας στις δηλώσεις του Άντρου Κυπριανού, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε ότι, «είναι προφανές ότι για το ΑΚΕΛ η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση έστω κι αν αυτή, όπως εκδηλώθηκε και από τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος της Αριστεράς σήμερα προς τον ΔΗΣΥ, είναι κενή περιεχομένου».

«Το είπαμε και χθες. Για εμάς στο Δημοκρατικό Συναγερμό είναι θέμα αρχής που το διατυπώσαμε από την πρώτη μέρα απαιτώντας σε όλους τους τόνους την πλήρη διαλεύκανση της σοβαρής αυτής υπόθεσης. Τονίσαμε πως πρέπει να γίνει η διερεύνηση από την αστυνομία με ενίσχυση της εμπιστοσύνης στον θεσμό που την διεξάγει. Εμείς, έχουμε υπομονή να περιμένουμε την ολοκλήρωση της έρευνας. Αν από την έρευνα, προκύψει πως ο οποιοσδήποτε, όποιος και αν είναι, όποια ιδιότητα και αν έχει, προέβη σε παράνομες πράξεις, είτε αφορούν παράνομη εισαγωγή και χρήση λογισμικού, πόσο μάλλον υποκλοπή προσωπικών δεδομένων, είμαστε οι πρώτοι που απαιτούμε από τους θεσμούς να εξαντλήσουν την αυστηρότητα τους και να προχωρήσουν σε παραδειγματική τιμωρία», σημείωσε.

«Ούτε και δεχόμαστε παράλληλα από το ΑΚΕΛ να μας κάνει μαθήματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σεβασμού των ατομικών ελευθεριών. Αξίες που για εμάς στον Δημοκρατικό Συναγερμό, είναι αδιαπραγμάτευτες, πολεμήσαμε και πολεμούμε για να είναι κτήμα όλων των πολιτών. Το δάχτυλο του, ο κ. Άντρος Κυπριανού, ας το κουνάει στην Εζεκία Παπαϊωάννου και ας κάνει εκεί πρώτα τα μαθήματά του», κατέληξε ο κ. Δημητρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Eπανήλθε το ΑΚΕΛ και ζητά εξηγήσεις για το πως πέρασε το κατασκοπευτικό βαν

Η συνεργασία της Αστυνομίας με την Ισραηλινή εταιρεία

Εξερχόμενος του Προεδρικού, ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Άντρο Κυπριανού και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην παρουσία του ιδίου και του Υπουργού Δικαιοσύνης, είχε παραδεχθεί την «κάποιου είδους συνεργασία», που υπήρχε μεταξύ Αστυνομίας και της Ισραηλινής εταιρείας.

«Αν πω ότι η Αστυνομία καλείται να καλύψει μια εκδήλωση, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει σχέση με την εταιρεία. Μας ζητείται, για παράδειγμα, να προστατεύσουμε μια εκδήλωση και η συναγωγή πλήρωσε την Αστυνομία. Σας λέω ότι η σχέση μας είναι τέτοια που δεν θα επηρεάσει τις έρευνες», ανέφερε ο Κύπρος Μιχαηλίδης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το 2009 με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η εταιρεία θα έπρεπε να αγοράσει λογισμικό, ώστε να διενεργούνται δικανικές εξετάσεις. Μετά από προσφορές που κατατέθηκαν, η Αστυνομία αγόρασε λογισμικό από εταιρεία του εξωτερικού, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τις ισραηλινές εταιρείες που βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Η Αστυνομία, μέχρι το 2014 πλήρωνε ετήσια συνδρομή στη συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία στη συνέχεια την ενημέρωσε πως η ετήσια συνδρομή θα πρέπει να καταβάλλεται σε εταιρεία που βρίσκεται στην Κύπρο και με την οποία συνεργάζεται.

Αυτή η εταιρεία, ήταν του Ισραηλινού και στην οποία κατέβαλαν τα χρήματα μέχρι το 2016, οπότε η εταιρεία με το λογισμικό, υπεδειξε στην Αστυνομία άλλη εταιρεία με την οποία συνεργάζεται. Έτσι από το 2016 και μετά, η ετήσια συνδρομή καταβάλετο στην τρίτη εταιρεία που δεν έχει καμία σχέση με τους Ισραηλινούς.

Η άλλη σχέση, που αστυνομικές πηγές παραδέχονται ότι η δύναμη έχει με την εταιρεία του Avni Shahak, στον οποίο δόθηκε άδεια οπλοφορίας, έχει σχέση με τη στοιχειοθέτηση υποθέσεων ενώπιον δικαστηρίου.

Η εταιρεία του Ισραηλινού ΝCIS GLOBAL, δραστηριοποιείται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. Εταιρείες και καταστήματα, εξοπλίστηκαν από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Όταν η Αστυνομία, χρειαζόταν, για κάποιες υποθέσεις, το υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης αυτών των εταιρειών, τότε στο Δικαστήριο εμφανιζόταν ως μάρτυρας για σκοπούς στοιχειοθέτησης υπάλληλος της εταιρείας του Ισραηλινού. Ο υπάλληλος αυτός, λάμβανε 80 ευρώ, πρακτική που ακολουθείται σύμφωνα με την Αστυνομία.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Εβραικής Κοινότητας, είχε αποταθεί στην Αστυνομία, την οποία εκμίσθωναν για παροχή ασφάλειας σε συναγωγές.
 

Δειτε Επισης

Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
«Το Ισραήλ παρουσίασε χάρτες στους οποίους θα ελέγχει το 20% της Λωρίδας μετά τον πόλεμο»
Ο πιο χαλαρός κροκόδειλος-Πήρε έναν υπνάκο στη ρόδα πολεμικού αεροσκάφους
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε αγωγή κατά της Δημοκρατίας σε υπόθεση κουρέματος
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών