Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Λουτ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 8:30 το βράδυ η συνάντηση της Ειδικής Απεσταλμένης του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο, που ξεκίνησε στις 7:00 το απόγευμα. 
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυριάκος Κούρος.
 
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε απόψε συνάντηση με Ειδική Απεσταλμένη του Γ.Γ. Τζέιν Χολ Λουτ.
 
«Έγινε μία καλή συζήτηση, ενόψει της συνάντησης που θα έχουμε στις 25 του μήνα στο Βερολίνο, του Προέδρου με τον Τ/κ ηγέτη, μετά την πρόσκληση του Γ.Γ. των ΗΕ. Ενόψει ακριβώς της συνάντησης της 25ης του μήνα, νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να μην επεκταθούμε. Δεν θα ήταν αυτή τη στιγμή χρήσιμο, ενόψει του γεγονότος ότι έχουμε τη συνάντηση, να πούμε οτιδήποτε άλλο», είπε.  

Η κ. Λουτ συναντήθηκε το πρωί, για μιάμιση ώρα, με τον Μουσταφά Ακιντζί στα κατεχόμενα και, όπως συνηθίζει, δεν προέβη σε οποιεσδήποτε δηλώσεις.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιχειρεί να ξεκαθαρίσει το σκηνικό ενόψει Βερολίνου η Λουτ
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή δήλωση της «προεδρίας» αναφέρεται ότι στην συνάντηση, μαζί με τον κ. Ακιντζί ήταν ο ειδικός του εκπρόσωπος για τις συνομιλίες, Ερχάν Ερτσίν, ο εκπρόσωπός του, Μπαρίς Μπουρτζιού, η σύμβουλος διεθνών σχέσεων, Ιπέκ Μπορμάν, η σύμβουλος νομικών υποθέσεων, Σιουλέν Καράμπατζιακ και ο δεύτερος γραμματέας, Χασάν Βάρογλου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Λουτ με Ακιντζί-Βλέπει το απόγευμα τον Πρόεδρο Αναστασιάδη
 
Υπενθυμίζεται ότι στόχος των επαφών της κ. Λουτ στη Λευκωσία είναι η προετοιμασία της τριμερούς συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Νοεμβρίου, μεταξύ του Αντόνιο Γκουτέρες, του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Μουσταφά Ακιτζί, με τις εκτιμήσεις να συγκλίνουν πως δεν πρέπει να υπάρχουν υψηλές προσδοκίες για ουσιαστική πρόοδο στο Κυπριακό.
Σημειώνεται ότι η συνάντηση για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό πραγματοποιείται εν μέσω κλιμάκωσης της τουρκικής ρητορικής, με απειλές που αγγίζουν μέχρι και το ενδεχόμενο για νέα εισβολή από Τούρκους αξιωματούχους. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:  

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε μια ένσταση στην εκλογική περιφέρεια Πάφου-Ανακηρύχθηκαν τέσσερις αντιδήμαρχοι
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Πληροφορίες Ελεγκτικής για υποβολή στοιχείων για διαφημίσεις υποψηφίων στις Εκλογές
Εκλογή Λεόντιου Κωστρίκη και Σωτήρη Καλογήρου στην Ακαδημία Ευρώπης
Κατατέθηκε πρόταση νόμου στην Ολομέλεια για κατάργηση memo στις κατεχόμενες περιοχές
Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος