Η «πηγή αίματος» του Ακιντζί εκνεύρισε την Άγκυρα-Εξαφανίστηκε η επίμαχη ανάρτηση

Η άποψη του κατοχικού ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί για την τουρκική εισβολή στη Συρία, θύμωσε την Άγκυρα και τους εγκάθετούς της στα κατεχόμενα.
 
Η τοποθέτηση του Ακιντζί για την τουρκική εισβολή, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου της Τουρκίας, ο οποίος στον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, απάντησε στον κατοχικό ηγέτη, σημειώνοντας πως έκανε τα κόκκαλα των Mujahideen και Mehmetcik να τρίζουν.


«Καταδικάζω τον Ακιντζί που αγνοεί το γεγονός πως η επιχείρησή μας “Πηγή Ειρήνης” γίνεται εναντίον των τρομοκρατών, για να επιφέρει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή. Στην επιχείρηση του 1974 στην Κύπρο, ο αγώνας του στρατού μας, είχε στόχο την ειρήνη και ο αγώνας μας στη Συρία, σήμερα, έχει τον ίδιο στόχο. Η τοποθέτηση του Ακιντζί, στερείται της ιστορικής συνείδησης και γνώσης. Εύχομαι αυτές οι ατυχείς δηλώσεις να μην αντικατοπτρίζουν τις απόψεις των τουρκοκυπρίων», έγραψε στο twitter, ο Φουάτ Οκτάι.
Υπενθυμίζεται ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «Η δική μου πεποίθηση είναι ότι η περιοχή της Συρίας είναι πλέον κορεσμένη από τον πόλεμο, που μπαίνει στον δέκατο του χρόνου. Εάν το αίμα που ρέει για δέκα χρόνια συνεχίζει να τρέχει, δεν θα είναι δυνατόν να επιτευχθεί ειρήνη», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπέρ της ειρήνης τάχθηκε ο Ακιντζί-«Έμαθα τι σημαίνει πόλεμος από εμπειρία»

Ο Μουσταφά Ακιντζί τάχθηκε υπέρ του διαλόγου ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους και υπέρ της αποκατάστασης των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, καθώς και με άλλες χώρες της περιοχής.
 
«Έμαθα τι σημαίνει πόλεμος από εμπειρία», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο 1974. Παρόλο που αποκαλείτο «ειρηνευτική επιχείρηση» ήταν πόλεμος, που χυνόταν αίμα, και τώρα που το αποκαλούμε «πηγή ειρήνης» δεν χύνεται νερό αλλά αίμα, πρόσθεσε.
 
«Δεν θέλω καμία κοινωνία να υποφέρει από τον πόλεμο» και κανενός το παιδί να αιμορραγεί, είπε. Εξέφρασε, δε, την επιθυμία του να υπάρξει διάλογος το συντομότερο δυνατόν.
 
Ωστόσο, ο κατοχικός ηγέτης, έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε, άλλαξε τις ρυθμίσεις απορρίτου του λογαριασμού του, «κλειδώνοντας» την ανάρτησή του.  

Δειτε Επισης

Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές