Υπέρ της ειρήνης τάχθηκε ο Ακιντζί-«Έμαθα τι σημαίνει πόλεμος από εμπειρία»


Θέση για την στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη Συρία πήρε, μέσω Facebook, ο Μουσταφά Ακιντζί, ζητώντας διάλογο το συντομότερο δυνατόν. Εμφανίστηκε προσεκτικός να μην αμφισβητήσει την Τουρκία, παρά τα φιλειρηνικά του μηνύματα.
 
«Μερικές φορές μένεις σιωπηλός όχι γιατί δεν έχεις κάτι να πεις. Μερικές φορές οι καταστάσεις είναι τόσο περίπλοκες που κάποια πράγματα δεν μπορούν να ειπωθούν εύκολα με ένα ναι ή ένα όχι», έγραψε.
 
Τον ρωτούν, όπως είπε, τη γνώμη του για τη Συρία, κάποιοι για να τη χρησιμοποιήσουν για σκοπούς πολιτικής εκμετάλλευσης. Μάλιστα, προσθέτει, κάποιοι ανέπτυξαν θεωρίες συνωμοσίας για αυτή του τη σιωπή.
 
Ανέφερε ότι δεν πιστεύει σε αυτούς που δεν θέλουν να απαλλαγούν «από τη μάστιγα της τρομοκρατίας και υπέρ της Τουρκίας». Οι πραγματικοί αποδέκτες αυτού του προβλήματος είναι εκείνοι που ζουν στην Τουρκία, δήλωσε ο Ακιντζί.
 
«Η δική μου πεποίθηση είναι ότι η περιοχή της Συρίας είναι πλέον κορεσμένη από τον πόλεμο, που μπαίνει στον δέκατο του χρόνου. Εάν το αίμα που ρέει για δέκα χρόνια συνεχίζει να τρέχει, δεν θα είναι δυνατόν να επιτευχθεί ειρήνη», ανέφερε.
 
Ο Μουσταφά Ακιντζί τάχθηκε υπέρ του διαλόγου ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους και υπέρ της αποκατάστασης των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, καθώς και με άλλες χώρες της περιοχής.
 
«Έμαθα τι σημαίνει πόλεμος από εμπειρία», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο 1974. Παρόλο που αποκαλείτο «ειρηνευτική επιχείρηση» ήταν πόλεμος, που χυνόταν αίμα, και τώρα που το αποκαλούμε «πηγή ειρήνης» δεν χύνεται νερό αλλά αίμα, πρόσθεσε.
 
«Δεν θέλω καμία κοινωνία να υποφέρει από τον πόλεμο» και κανενός το παιδί να αιμορραγεί, είπε. Εξέφρασε, δε, την επιθυμία του να υπάρξει διάλογος το συντομότερο δυνατόν.

 

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον