Τρίτη 10 Δεκ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Γιατί πάτωσαν ξανά στα Νέα Ελληνικά οι μαθητές-Οι λόγοι της αποτυχίας

  26/06/2019 06:48
Γιατί πάτωσαν ξανά στα Νέα Ελληνικά οι μαθητές-Οι λόγοι της αποτυχίας

Γιατί πάτωσαν ξανά στα Νέα Ελληνικά οι μαθητές-Οι λόγοι της αποτυχίας

  26/06/2019 06:48
Κάτω από τη βάση είναι και φέτος ο μέσος όρος των Νέων Ελληνικών, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το γεγονός αυτό.
 
Μιλώντας στον REPORTER ο Δημήτρης Χανδριώτης, Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, σημείωσε πως υπάρχουν δύο σοβαροί παράγοντες που συνέβαλαν για να έχουμε τέτοια αποτελέσματα.
 
Ο πρώτος παράγοντας είναι ο διπλός σκοπός που εξυπηρετεί το δοκίμιο των Παγκυπρίων Εξετάσεων.
 
«Όλοι οι μαθητές και οι 7549 παρακάθησαν σε εξέταση στο μάθημα των Νέων Ελληνικών. Από αυτούς, το 25% περίπου παρακάθησαν μόνο για σκοπούς απόλυσης και ο μέσος όρος αυτών των μαθητών είναι πολύ χαμηλότερος από το 9,05 που είναι ο μέσος όρος των Νέων Ελληνικών. Ο μέσος όρος των Νέων Ελληνικών για τους μαθητές που παρακάθησαν σε εξετάσεις με σκοπό την πρόσβαση ανέρχεται περίπου στο 10,40. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι ο διαχωρισμός των εξετάσεων, όπως προνοεί ο νόμος, ο οποίος αναβλήθηκε για το 2021».
 
Με το διαχωρισμό των εξετάσεων, οι μαθητές θα παρακάθονται σε εξετάσεις πρόσβασης και εξετάσεις απόλυσης, ανέφερε ο κ. Χανδριώτης και είναι θετικό αυτό, καθώς θα γίνεται ο διαχωρισμός. Παράλληλα, με το διαχωρισμό, μια μερίδα μαθητών που αυτή τη στιγμή δεν έχει εμπλακεί στη μαθησιακή δραστηριότητα, θα έχουν κίνητρο να συμμετέχουν.

«Όταν διαχωριστούν οι εξετάσεις τότε δεν θα παρουσιάζονται μια φορά στις εξετάσεις μόνο, θα έχουν κίνητρα και θα αναγκαστούν να συμμετέχουν και αυτοί στη μαθησιακή δραστηριότητα», σημείωσε ο Δημήτρης Χανδριώτης.
 
 
Απογοητευμένοι οι γονείς 
Την απογοήτευσή τους εξέφρασαν οι Οργανωμένοι Γονείς για τα αποτελέσματα των Παγκυπρίων Εξετάσεων, χαρακτηρίζοντας τα ως απογοητευτικά και τραγικά.
 
Σε ανακοίνωσή της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, σημείωσε πως η ανάγκη για ριζική αλλαγή στο εκπαιδευτικό ίδρυμα είναι επιτακτική ,και ο στρουθοκαμηλισμός όλων πρέπει να σταματήσει.
 
«Πρέπει να παραδεχτούμε και να αποδεχτούμε ότι έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα και ότι πρέπει τα πράγματα να αλλάξου χθες. […] Το σοβαρότερο είναι ότι τα παιδιά μας δεν ξέρουν να διαβάζουν. Δεν τους μάθαμε τον τρόπο, δεν καλλιεργήσαμε την κριτική σκέψη», αναφέρεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
 
«Επιτακτική ανάγκη, η νέα σχολική χρονιά να μας βρει με ένα σωστό σχέδιο αξιολόγησης του μαθητή, το οποίο να μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα και με το οποίο ο  βαθμός που θα λαμβάνει ο/η μαθητής/τρια να είναι ο βαθμός που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ικανότητες του/της».
 
 
Μέχρι τις 2 Ιουλίου θα ανακοινωθούν τα πρώτα αποτελέσματα
Την ίδια ώρα, προχωρά κανονικά ο προγραμματισμός του Υπουργείου Παιδείας και μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται να ανακοινωθούν τα πρώτα αποτελέσματα για τα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Κύπρου και για τις Στρατιωτικές Σχολές Ελλάδας, ενώ μέχρι τις 10 Ιουλίου θα ανακοινωθούν και οι βαθμοί πρόσβασης για τα ΑΑΕΙ Ελλάδας.
 
«Αναμένουμε πως μέχρι τις 2 Ιουλίου θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα για τα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Κύπρου και για τις Στρατιωτικές Σχολές Ελλάδας και μέχρι τις 10 Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι βαθμοί πρόσβασης για τα ΑΑΕΙ Ελλάδας. Τα πρώτα αποτελέσματα για τα ΑΑΕΙ της Ελλάδας, αναμένεται να ανακοινωθούν γύρω στα μέσα του Αυγούστου», κατέληξε ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας