Εγείρει θέμα ηγεσίας για ΔΗΣΥ ο Παμπορίδης-Σε δυσαρμονία με τη βάση

Θέμα ηγεσίας για τον Δημοκρατικό Συναγερμό ανοίγει το στέλεχος του κόμματος και τέως υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, εκφράζοντας ανησυχία για την πορεία που διαγράφει το κόμμα μετά και τη νέα μείωση των ποσοστών του στις πρόσφατες Ευρωεκλογές.
 
Ξεκαθαρίζοντας ότι τον ίδιο προσωπικά δεν τον ενδιαφέρουν τα όποια κομματικά οφίκια, ο κ. Παμπορίδης επισημαίνει πως ο χώρος στον οποίο συνειδητά και κατ’ επιλογή βρίσκεται από το 1982, απομακρύνεται από τις αξίες που τον διέκριναν από τους υπόλοιπους σχηματισμούς, τονίζοντας την ανάγκη, όπως ο κόσμος του ΔΗΣΥ αποφασίσει για τη νέα ηγεσία του κόμματος με άμεση εμπλοκή σε εκλογικές διαδικασίες.
 
Ο Γιώργος Παμπορίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», σημειώνει πως η ηγεσία του ΔΗΣΥ βρίσκεται σε πρόδηλη δυσαρμονία με τον συναγερμικό κόσμο, για να υποδείξει πως το χειρότερο είναι ότι δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνεται κιόλας.
 
Συναφώς, εκφράζει τη θέση πως σε αυτά τα έξι χρόνια που βρίσκεται στο πηδάλιο του κόμματος η συγκεκριμένη ηγεσία, δεν μπόρεσε να κρατήσει τον Συναγερμό στις ράγες που θεμελίωσε η ιστορική ηγεσία του κόμματος.
 
«Υπάρχει αποξένωση από τη βάση, επειδή υπάρχει αποξένωση από τις αρχές και αξίες τις οποίες ο Συναγερμός υπηρέτησε από την ίδρυσή του. Ο Γλαύκος Κληρίδης μνημονεύεται κάθε τρεις και λίγο μόνο στα λόγια, ενώ θα έπρεπε να μνημονεύεται με σεβασμό για τις παρακαταθήκες του», υποδεικνύει ο Γιώργος Παμπορίδης.
 
Για να φέρει, συναφώς, ως παράδειγμα το μονοασφαλιστικό ΓΕΣΥ, που όπως επισημαίνει ήταν τέκνο του Γλαύκου Κληρίδη, αλλά το οποίο ο ίδιος ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ πολέμησε, αγνοώντας επιδεικτικά τη βάση.   
 
«Κατεβήκαμε σε Ευρωεκλογές και αντί να προτάσσουμε το εκσυχρονιστικό και μεταρρυθμιστικό έργο της Κυβέρνησης ως όραμα, λέγαμε στον κόσμο ‘’αν δεν σας αρέσει, ψηφίστε άλλους’’, υπογραμμίζει ο τέως υπουργός Υγείας.
 
Ο Γιώργος Παμπορίδης, τονίζει πως στον ΔΗΣΥ πρέπει πρώτα και κύρια να υπάρξει διάγνωση και αναγνώριση της ύπαρξης του προβλήματος και της δυσαρμονίας που υπάρχει με τη βάση.
 
«Δεν μπορεί στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές να διεκδικούν με έπαρση κάποιοι την ‘’πατρότητα’’ της νίκης, και σήμερα μετά από μια άνευ προηγουμένου ήττα, που συνοδεύτηκε με απαξίωση από τον κόσμο μας, να κρύβονται όλοι και να μιλούν τάχα για ‘’6η συνεχόμενη νίκη’’», τονίζει, υπογραμμίζοντας πως η ευθύνη μια επανεκκίνηση του κόμματος, που θα φέρει τον Συναγερμό στη σωστή του βάση, βαραίνει όλους.
 
«Πιο πολύ όμως», επισημαίνει ο κ. Παμπορίδης, «βαραίνει τα ιστορικά στελέχη που όφειλαν πρώτοι να διακρίνουν αυτή την κατολίσθηση και να παρέμβουν εγκαίρως για να την αναχαιτίσουν. Έχουν ηθική υποχρέωση να παρέμβουν έστω και τώρα».
 
«Πιστεύω», τονίζει ο Γιώργος Παμπορίδης, «ότι πρέπει να αλλάξουν όλα στο κόμμα. Να απευθυνθούμε στον κόσμο προκειμένου να ακούσουμε τις πραγματικές του ανησυχίες και προσδοκίες. Να επαναπροσδιορίσουμε τις αρχές και τις αξίες μας, όχι μόνο ως εικόνα αλλά κυρίως ως βίωμα και πολιτεία…Ο Συναγερμός δεν ανήκει σε κάποιους που έτυχε να κάθονται σε κάποιες καρέκλες πίσω από τις πόρτες...»
 
«Ο Συναγερμός», διαμηνύει ο τέως υπουργός Υγείας, «ανήκει στον κόσμο του. Και ο κάθε Συναγερμικός πρέπει να γίνει και να αισθάνεται αφέντης στο κόμμα του και όχι αρνί σε ένα μαντρί. Αμέσως μετά, ο κόσμος μας πρέπει να αποφασίσει για τη νέα ηγεσία του κόμματος με άμεση εμπλοκή στις εκλογικές διαδικασίες. Αν δεν γίνουν όλα αυτά, πολύ φοβούμαι ότι στον Συναγερμό θα μείνουν οι μέτριοι και όσοι χρειάζονται πλάτες για να αποκτήσουν πρόσβαση στην εξουσία».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οι ιδιαιτερότητες των εκλογών της Λευκωσίας-Οι επιλογές, οι συμμαχίες και οι εκτιμήσεις
Στον Λίβανο με δώρα και ελπίδα για κλείσιμο της στρόφιγγας των ροών Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν
«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
ΒΙΝΤΕΟ: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία»
Τέθηκε σε λειτουργία η υπηρεσία «Τι ψηφίζω»-Όλες οι λεπτομέρειες
Υπ. Εργασίας: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση εργασιακών σχέσεων
Επιβεβαίωση της βρετανικής θέσης ως προς τις απευθείας πτήσεις για Τύμπου
Επανέλαβε στήριξη της ΕΕ για λύση του Κυπριακού η Φον ντερ Λάιεν-«Έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο»
Προκαλούν τα κατεχόμενα-«Αδικία και ιστορικό λάθος η ένταξη Κύπρου στην ΕΕ»