Ποντάρουν στη συσπείρωση, το πιστεύουν για την έκτη έδρα Συμμαχία-Οικολόγοι

Η απόλυτη ισορροπία και το ρευστό σκηνικό, μεταξύ ΕΛΑΜ και ΕΔΕΚ, καθώς και η ανοδική τάση που κατέγραψαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στα ποσοστά της συνεργασίας Συμμαχίας/Οικολόγων, έβαλαν φωτιά στο προεκλογικό σκηνικό για την εξασφάλιση της έκτης έδρας, με τα κόμματα που την διεκδικούν να παίζουν με όλα τους τα... όπλα στην τελική ευθεία πριν από τις Ευρωεκλογές.
 
Με καλύτερες προοπτικές, όπως αποτυπώθηκαν στις δημοσκοπήσεις, τρέχουν στην κούρσα για την έκτη έδρα ΕΔΕΚ και ΕΛΑΜ. Με τη συνεργασία Συμμαχίας-Οικολόγων την ίδια ώρα, να επιδίδεται σε αγώνα δρόμου για να προλάβει το τρένο που οδηγεί στις Βρυξέλλες.
 
Εφικτή η κατάληψη
της έκτης έδρας 
Τα στελέχη των δύο κομμάτων που συνθέτουν τη συνεργασία, γνωρίζουν πως σε σχέση με τους άμεσους ανταγωνιστές τους, οι συσπειρώσεις τους κινούνται πολύ χαμηλά. Στο πλαίσιο αυτό, εισήλθαν στην τελική ευθεία των Ευρωεκλογών με στόχο να συσπειρώσουν όσο μπορούν τους ψηφοφόρους τους, ώστε να κάνουν την ανατροπή και να κερδίσουν αυτοί την έκτη έδρα. Κάτι το οποίο, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Και το ΔΗΚΟ στη μάχη για την έκτη έδρα-Βγήκε μπροστά ο Άθως Αντωνιάδης
 
Συναφώς, στο εκλογικό επιτελείο Συμμαχίας/Οικολόγων επικρατεί αισιοδοξία πως τελικά αυτοί θα είναι που θα κόψουν πρώτοι το νήμα της τέταρτης θέσης που οδηγεί στην κατάκτηση της έκτης έδρας των Ευρωεκλογών, αφού, όπως αναφέρουν, τα μηνύματα που λαμβάνουν τα δύο κόμματα είναι άκρως ενθαρρυντικά, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες. Εκτιμούν, μάλιστα, πως βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την εξασφάλισή της.
 
Στοχεύουν στη συσπείρωση
Επικοινωνιακά τα δυο κόμματα επικεντρώνονται σε κόσμο που βρίσκεται ή βρέθηκε κοντά τους στο παρελθόν, και ιδιαίτερα στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, αφού θεωρούν πως αν καταφέρουν να συσπειρώσουν τον κόσμο τους σε ικανοποιητικά επίπεδα, τότε σίγουρα θα φθάσουν στο επιθυμητό γι' αυτούς αποτέλεσμα.
 
Σύμφωνα με κάποιες από τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την προηγούμενη εβδομάδα, οι συσπειρώσεις Οικολόγων και Συμμαχίας βρίσκονται κάτω από το μισό, περίπου στο 40%.
 
Με δεδομένο πως οι συσπειρώσεις ΕΔΕΚ και ΕΛΑΜ ξεπερνούν το 70% και το 90% αντίστοιχα, οι ηγεσίες Συμμαχίας και Οικολόγων είναι πεπεισμένες πως αν καταφέρουν να πείσουν τους πολίτες που ψήφισαν τα δύο κόμματα στο παρελθόν να πράξουν το ίδιο και σε αυτή την εκλογική διαδικασία, η έδρα θα κερδηθεί και ο έκτος ευρωβουλευτής θα ανήκει σε έναν από τους έξι της συνεργασίας.
 
Το γεγονός πάντως ότι οι συσπειρώσεις των δύο κομμάτων παρέμειναν πολύ χαμηλά μέχρι και μια εβδομάδα πριν τις Ευρωεκλογές, ερμηνεύεται ως ένα από τα μειονεκτήματα που έχουν οι συνεργασίες μεταξύ κομμάτων, καθώς οι κομματικοί μηχανισμοί αδυνατίζουν, γίνονται πιο δύσκαμπτοι και οι ψηφοφόροι πιο δύσπιστοι στην υποστήριξη ενός τέτοιου συνδυασμού.
 

Δειτε Επισης

Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν