Και το ΔΗΚΟ στη μάχη για την έκτη έδρα-Βγήκε μπροστά ο Άθως Αντωνιάδης

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές η έκτη έδρα της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τα κόμματα που την διεκδικούν να εντείνουν την προεκλογική τους προσπάθεια και να επιδίδονται σ’ έναν πολιτικό πόλεμο τύπου…όλοι εναντίον όλων.
 
ΕΛΑΜ και ΕΔΕΚ, όπως κατέδειξαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, διεκδικούν σχεδόν επί ίσης όροις την έδρα, ενώ από την εξωτερική καραδοκεί ο συνδυασμός της «Συμμαχίας-Οικολόγων». Στα δύο αυτά συνεργαζόμενα κόμματα, θεωρούν-ως αποτέλεσμα της ανόδου που καταγράφηκε στα ποσοστά τους κατά τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις-, πως βρίσκονται με καλές πιθανότητες στο κόλπο της έκτης έδρας και ότι η διαφορά που τους χωρίζει από ΕΛΑΜ και ΕΔΕΚ δεν είναι απαγορευτική, αλλά αναστρέψιμη.
 
Επίθεση στο ΕΛΑΜ
Σε σημερινή τους ανακοίνωση, Συμμαχία και Οικολόγοι εξαπέλυσαν επίθεση κατά του ΕΛΑΜ, κατηγορώντας το πως λόγω απουσίας πολιτικών επιχειρημάτων αρνήθηκε να προσέλθει στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών χθες το βράδυ, ενώ έχει ακυρώσει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τη συμμετοχή του σε ακόμη ένα.
 
«Είναι φανερό ότι πολιτεύονται μόνο με συνθήματα και χωρίς προτάσεις. Ποτέ δεν μας είπαν γιατί να τους ψηφίσει κανείς, αλλά όλο λένε γιατί πρέπει να καταψηφιστούν όλοι οι άλλοι», αναφέρουν Συμμαχία και Οικολόγοι, χαρακτηρίζοντας το ΕΛΑΜ σαν μια περιθωριακή ομάδα, όπου ποτέ δεν συζητά με κανένα, αλλά είναι πάντα πανέτοιμο να αποτελέσει δεκανίκι της Κυβέρνησης.
 
Μιλούσε στη Λάρνακα
Σημειώνεται, πάντως, πως χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου ήταν ομιλητής σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στη Λάρνακα, κατά την οποία εξαπέλυσε με τη σειρά του επίθεση, τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου, κατά την έκφρασή του.
 
Και κατά ΕΔΕΚ
Συμμαχία και Οικολόγοι εξαπέλυσαν πυρά και κατά της ΕΔΕΚ, δίνοντας στη δημοσιότητα επιστολές, με τις οποίες ο Μαρίνος Σιζόπουλος φαίνεται να οικειοποιείται απόφαση του υπουργού Υγείας αναφορικά με τους Κανονισμούς για το φαρμακεία στο πλαίσιο της λειτουργίας του ΓΕΣΥ, ζητώντας από τους φαρμακοποιούς- με επιστολή που τους απέστειλε, να ενισχύσουν την ΕΔΕΚ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οικειοποιείται απόφαση του υπ. Υγείας, καλεί τους φαρμακοποιούς να ενισχύσουν την ΕΔΕΚ ο Σιζόπουλος
 
Η απάντηση Σιζόπουλου
Από την πλευρά του, ο Μαρίνος Σιζόπουλος ισχυρίστηκε πως η ΕΔΕΚ έχει γίνει στόχος πολλών για την έδρα της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάνοντας λόγο για συστηματική επίθεση από το συνδυασμό Συμμαχία-Οικολόγοι. «Που φαίνεται», υποστήριξε, «ότι περισσότερο τους ενδιαφέρει, αντί να κερδίσει η ΕΔΕΚ την έδρα του ευρωβουλευτή, να την κερδίσει το ΕΛΑΜ».
 
Ο  κ. Σιζόπουλος εξέφρασε τη λύπη του, που «το τελευταίο χρονικό διάστημα  διαπιστώνεται μια συστηματική επίθεση, κυρίως από την ηγεσία του συνδυασμού Συμμαχία-Οικολόγοι».
 
«Κατανοούμε», συνέχισε, «τους λόγους, όμως δεν μπορούμε την ίδια στιγμή να μην σχολιάσουμε ότι αυτή η επίθεση ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη συνεργασία αποτυγχάνει στους εκλογικούς στόχους που έθεσε από την αρχή και φαίνεται ότι περισσότερο τους ενδιαφέρει, αντί να κερδίσει η ΕΔΕΚ την έδρα του ευρωβουλευτή, να την κερδίσει το ΕΛΑΜ».
 
Η ανάρτηση του Άθου  
Την ίδια ώρα, αίσθηση και ποικίλα σχόλια προκάλεσε ανάρτηση του γενικού γραμματέα του ΔΗΚΟ Άθου Αντωνιάδη στο twitter, την οποία στη συνέχεια απέσυρε, διά της οποίας καλούσε του ΕΔΕΚίτες να πάνε να ψηφίσουν, εξυμνώντας τον Βάσσο Λυσσαρίδη και τον αγώνα του κατά του φασισμού.   
 
«Απλά τα πράγμα. Η 6η έδρα θα πάει στην ΕΔΕΚ ή στο ΕΛΑΜ. Ψήφος σε κόμματα ή κομματίδια κάτω από αυτά τα δύο, απλά δεν μετρά», έγραψε ο κ. Αντωνιάδης.
«Αν είσαι ΕΔΕΚίτης σημαίνει πίστεψες στον αγώνα του Γιατρού κατά του φασισμού. Δεν υπάρχει τίποτα τόσο σημαντικό που να σου επιτρέπει να απέχεις. Με σεβασμό», κατέληξε ο γενικός γραμματέας του ΔΗΚΟ.
 
Για να ακολουθήσουν απαντήσεις, πρώτα από την αναπληρωτή πρόεδρο των Οικολόγων ‘Έφη Ξάνθου, και ακολούθως από τον πρόεδρο του Κινήματος, Γιώργο Περδίκη.  
 

Δειτε Επισης

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ