Παρασκευή 18 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Σύγκρουση πρωτοφανούς σφοδρότητας και διασταυρούμενα πυρά από παντού

  19/05/2019 15:38
Σύγκρουση πρωτοφανούς σφοδρότητας και διασταυρούμενα πυρά από παντού

Σύγκρουση πρωτοφανούς σφοδρότητας και διασταυρούμενα πυρά από παντού

  19/05/2019 15:38
Με πρωτοφανή σφοδρότητα συνεχίζεται η σύγκρουση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και το Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, την ίδια ώρα που το προεκλογικό σκηνικό ενόψει Ευρωεκλογών έχει πάρει φωτιά και τα διασταυρούμενα πυρά μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων είναι διαδοχικά.
 
Το πρωί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέδωσε γραπτή δήλωση στην οποία, μεταξύ άλλων, επαναλάμβανε την κατηγορία που προσάπτει στο ΑΚΕΛ για μηδενιστική κριτική έναντι της Κυβέρνησης
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα πυρά Αναστασιάδη κατά ηγεσίας του ΑΚΕΛ-Μηδενιστική η κριτική τους
 
Η απάντηση Άντρου
«Αντί ο κύριος Αναστασιάδης να συμπεριφέρεται ως εκλελεγμένος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας η πίεση που νοιώθει ότι του ασκείται τον ωθεί να συμπεριφέρεται ως ένας κομματάρχης και μάλιστα της χειρότερης εκδοχής», απάντησε αργότερα ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι «είναι προφανές ότι ο κύριος Αναστασιάδης βρίσκεται σε πάρα πολλά αδιέξοδα γι’ αυτό και συμπεριφέρεται με τον συγκεκριμένο τρόπο».
 
Σχολιάζοντας την κριτική που άσκησε στο ΑΚΕΛ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ είπε ότι υπάρχουν προβλήματα και σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και την οικονομία και «αναμένεται ότι αυτά θα μεγεθυνθούν στην εξέλιξη των πραγμάτων», ενώ «υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα με τα σκάνδαλα, την διαφθορά και την διαπλοκή αλλά και με την υπόσκαψη ανεξάρτητων θεσμών  και αρχών στον τόπο μας».
 
Για να προσθέσει πως «όλα αυτά ασκούν αφόρητη πίεση πάνω στον κ. Αναστασιάδη την οποία είναι προφανές ότι δεν μπορεί να την ελέγξει και έχει φθάσει στο σημείο όποιος του ασκεί κριτική, με ιδιαίτερη προτίμηση στο ΑΚΕΛ, να τον βρίζει, να επιχειρεί να τον απαξιώσει και να προσπαθεί να τον μειώσει».
 
Αναφέροντας ότι το ΑΚΕΛ δεν ζητεί άδεια από κανένα για να διατυπώνει δημόσια τις πολιτικές του θέσεις και απόψεις, ο κ. Κυπριανού είπε ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να τους ακολουθήσει σε αυτόν τον κατήφορο, στον οποίο προχωρούν, όπως είπε, και θα συνεχίσει την προβολή και την παρουσίαση των θέσεων του, προσθέτοντας ότι «αφήνουμε τον κ. Αναστασιάδη και τον ΔΗΣΥ στην κρίση και στων ίδιων τους των οπαδών» και «στην κρίση του κυπριακού λαού».
 
«Ο κυπριακός λαός χρειάζεται να δει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα τα οποία των απασχολούν αλλά και στα μεγάλα εθνικά ζητήματα τα οποία δημιουργούν μια κατάσταση επικίνδυνη σε ό,τι αφορά το μέλλον και τις προοπτικές της χώρας μας», είπε ο κ. Κυπριανού, προσθέτοντας ότι το ΑΚΕΛ θα παλέψει για όλα αυτά τα ζητήματα, «ασκώντας την πολιτική μας και την κριτική μας εκεί και όπου θεωρούμε ότι επιβάλλεται και από εκεί και πέρα, όπως είπε, «ο καθ΄ ένας θα μας κρίνει και για τον πολιτικό μας λόγο και για τα επιχειρήματα μας και για το πολιτικό μας ήθος».
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος
Το δίλημμα σε αυτές τις εκλογές είναι αν θα επιβραβεύσουν οι πολίτες την πολιτική κοροϊδία ή τη συνέπεια, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, καλώντας το λαό να στείλει στις 26 Μαΐου μήνυμα για σωστή και διεκδικητική στρατηγική στο Κυπριακό, λύσεις στα προβλήματα της οικονομίας, σεβασμό στους θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας και ακόμα πιο ισχυρό και διεκδικητικό Δημοκρατικό Κόμμα.
 
Μιλώντας σε περιφερειακή συγκέντρωση του ΔΗΚΟ στο Ακάκι, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ακόμη ότι «τα τελευταία χρόνια ζήσαμε στην Κύπρο μια μεγάλη πολιτική απάτη», προσθέτοντας ότι «ζήσαμε και ζούμε την πολιτική εξαπάτηση, των δήθεν ‘’success story’’, που πληρώσαμε και πληρώνουμε ακριβά, της απαξίωσης των θεσμών, του εκφοβισμού ανεξάρτητων αξιωματούχων, της ασέβειας προς τη Δικαιοσύνη, της απαξίωσης των ερευνητικών επιτροπών, επειδή τα πορίσματα τους δεν αρέσουν».
 
«Αντί υγιούς προεκλογικού διαλόγου, με κατάθεση προτάσεων για την Κύπρο και την Ευρώπη, αυτό που ο κυπριακός λαός παρακολουθεί τις τελευταίες βδομάδες είναι τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να γίνεται μέρος της προεκλογικής προσπάθειας του ΔΗΣΥ να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του, εκφέροντας τοξικό, διχαστικό και προσβλητικό λόγο», πρόσθεσε.
 
Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε επίσης ότι «μαζί με τον κ. Αναστασιάδη και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, δημιουργούν τεχνητή πόλωση και ένταση, σε μια προσπάθεια να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους, ενόψει ευρωεκλογών» και «οργανώνουν ‘’κοκορομαχίες’’ επί των ερειπίων της αποτυχημένης πολιτικής στο Κυπριακό, την οποία από κοινού στήριξαν και εφάρμοσαν μέχρι την κατάρρευσή της».
Απάντηση στον Νικόλα
Προκαλεί απορία πώς ένα κόμμα όπως το ΔΗΚΟ παραβλέπει τις επιθέσεις που δέχονται πολιτικές και μέτρα που και το ίδιο στήριξε με υπευθυνότητα σε αρκετές περιπτώσεις, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σε γραπτή του απάντηση προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο.
 
Η τοποθέτηση του προέδρου του ΔΗΚΟ κ. Νικόλα Παπαδόπουλου, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετέχει στην προεκλογική εκστρατεία με “διχαστικό και προσβλητικό λόγο”, παραβλέπει την υποχρέωση της Κυβέρνησης να απαντά στη μηδενιστική κριτική και να υπερασπίζεται την πορεία ανάπτυξης μέσα στην Ευρώπη, σημειώνει ο κ. Προδρόμου.
 
Επισημαίνει πως «έχουν υποχρέωση Πρόεδρος και Κυβέρνηση να υπερασπιστούν την πορεία σταθερής ανάπτυξης και υγιούς δημοσιονομικής διαχείρισης που έχουμε κερδίσει, απέναντι σε μια κριτική που παραποιεί τα πάντα και μηδενίζει».
 
«Από την ώρα που έχουμε να υπερασπιστούμε όσα πετύχαμε όχι μόνο με τις σωστές πολιτικές, αλλά και με στήριξη τόσο από κοινωνικούς εταίρους όσο και από πολιτικές δυνάμεις, δικαιώνοντας έτσι τις προσπάθειες του κυπριακού λαού, αυτή η υποχρέωση είναι διπλή. Προκαλεί απορία πώς ένα κόμμα όπως το ΔΗΚΟ παραβλέπει τις επιθέσεις που δέχονται πολιτικές και μέτρα που και το ίδιο στήριξε με υπευθυνότητα σε αρκετές περιπτώσεις», αναφέρει ο κ. Προδρόμου.
 
Εξάλλου, προσθέτει, το να υπερασπίζεται ο Πρόεδρος την πολιτική της χώρας μας απέναντι σε κάποιους που παραβλέπουν την επίθεση της Τουρκίας και επιλέγουν της δίνουν και “άλλοθι”, ισχυριζόμενοι ότι για τη στάση αυτή της Τουρκίας “ευθύνονται οι χειρισμοί του Προέδρου”, σίγουρα δεν είναι “διχαστικός λόγος”.
 
Σημειώνει ακόμη πως «είναι ακόμα αξιοπρόσεκτο ότι προκειμένου να πάρει προεκλογική θέση, το ΔΗΚΟ δείχνει  να ισοπεδώνει τα πράγματα ξεχνώντας ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που μπροστά στην οικονομική καταστροφή που είχαν φέρει οι πολιτικές τους είχαν ως πρόταση την αποχώρηση της χώρας μας από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε. Όμως, ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση οφείλουν να προασπιστούν την πορεία της χώρας μέσα στην Ευρώπη, απέναντι σε μια πολιτική δύναμη που δεν θα δίσταζε να τη θυσιάσει», προσθέτει.
 
Σε ότι αφορά την αναφορά του κ. Παπαδόπουλου σε «success story», ο κ. Προδρόμου αναφέρει πως η Κυβέρνηση δεν μιλά για κανένα «story», αλλά για το ότι η χώρα κατάφερε να ξεφύγει από το βάραθρο της οικονομικής καταστροφής και να βρίσκεται σήμερα σε πορεία ανάπτυξης που με ρυθμό κοντά στο 4% ξεχωρίζει θετικά μέσα στην ενωμένη Ευρώπη.
 
«Μιλά για το ότι αυτή η ανάπτυξη περιόρισε ήδη την ανεργία από 16% στην κορύφωση της, σε 7%, ενώ επέτρεψε στον δείκτη υλικής στέρησης στην κοινωνία μας να περιοριστεί ξανά στο χαμηλό που βρισκόταν το 2007-2008. Μιλά για το ότι η χώρα μας προσελκύει δισεκατομμύρια επενδύσεων, αφού η οικονομία μας κέρδισε ξανά την επενδυτική βαθμίδα-ζήτημα για το οποίο και ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος είχε τόσο ασχοληθεί τα προηγούμενα χρόνια», καταλήγει ο κ. Προδρόμου.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας