Το μπρα ντε φερ Αναστασιάδη-Χατζηπέτρου για τις αποκοπές των δημοσίων υπαλλήλων

Με τον γενικό γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκο Χατζηπέτρου να αιτιολογεί, να δικαιολογεί και να υπεραμύνεται της απόφασης μερίδας δημοσίων υπαλλήλων να προσφύγουν στο Διοικητικό Δικαστήριο και τελικά να δικαιωθούν όσον αφορά τις αποκοπές στους μισθούς τους, και από την άλλη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να επαναλαμβάνει πως η Κυβέρνηση θα εφεσιβάλει την απόφαση του Δικαστηρίου, ολοκληρώθηκε το τετ α τετ των δύο ανδρών στο 56ο Συνέδριο της ΠΑΣΥΔΥ.
 
Ο Γλαύκος Χατζηπέτρου ζήτησε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να υπάρξει σεβασμός στο δεδικασμένο και τόνισε πως οι αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου δικαιώνουν, έστω και καθυστερημένα, τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα.
 
Ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από όλους όσοι επικρίνουν τους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά και την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, κάνοντας λόγο για παραπλανητικές αναφορές από πρόσωπα εξουσίας και ΜΜΕ, αναφορικά με τις συνέπειες των αποφάσεων.
 
«Είναι ανεπίτρεπτο αυτό σε ένα κράτος δικαίου», επισήμανε, υποστηρίζοντας πως αντί να έχουν παράπονο αυτοί που στερήθηκαν παράνομα και αντισυνταγματικά τον μισθό τους, όπως ισχυρίστηκε, έχει παράπονο η Κυβέρνηση και κάποιοι άλλοι, κατά την έκφρασή του.
 
Επί της ουσίας της προσφυγής και της απόφασης του Δικαστηρίου, ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ εξήγησε πως μόνο όσοι δημόσιοι υπάλληλοι προσέφυγαν στο Δικαστήριο δικαιούνται αναδρομικά, ενώ οι υπόλοιποι που δεν προσέφυγαν στα δικαστήρια θα πάρουν από τούδε και στο εξής ό,τι δικαιούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το σχέδιο αντίδρασης και οι μπηχτές Αναστασιάδη για τους δημόσιους υπαλλήλους

«Είδα με πόσο ενδιαφέρον παρακολουθήσατε την αγόρευση του Γλαύκου να μιλά για την ΠΑΣΥΔΥ και το έργο της», ανέφερε αρχικά με νόημα από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.  
 

Ο Νίκος Αναστασιάδης, εξέφρασε τον σεβασμό του στο δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη, επανέλαβε και ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως η Κυβέρνηση θα προχωρήσει με έφεση και θα ζητήσει αναστολή της εφαρμογής της πρωτόδικης απόφασης μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.  
 
«Θα πρέπει να πω», ανέφερε, «πως δεν ενεργώ, ούτε ως δικαστής ούτε ως δικηγόρος για να χρησιμοποιήσω τα νομικά.  Είμαι εδώ ως ηγέτης μιας χώρας που ξέρει κάποιες δυσάρεστες αλήθειες. Εκείνο που γνωρίζω είναι πως όταν ανέλαβα τα ρευστά του κράτους έφταναν για ένα μήνα. Έπρεπε να ληφθούν μέτρα. Όχι μόνο για δημόσιους υπαλλήλους, αλλά και για εκείνους που έφεραν την ευθύνη, τις τράπεζες».
 
«Αυτό που σημειώνω και θέλω να επισημάνω είναι πως από τα μέτρα, τις δικές σας θυσίες, αλλά και των άλλων, έγινε κατορθωτό σταδιακά να ανακάμψουμε και σταδιακά να αποκαταστήσουμε τα δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανακοίνωσε έφεση κατά της απόφασης για τις αποκοπές στο Δημόσιο ο Πρόεδρος
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετρά τα κουκιά της και δίνει κατεύθυνση για την έφεση η Νoμική Υπηρεσία 
 
Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, η ομάδα Πρωτοβουλίας μελών της ΠΑΣΥΔΥ μοίρασε στους συνέδρους διακήρυξη, στην οποία κάνουν λόγο για επιθέσεις και μεθοδεύσεις για μη υλοποίηση των δικαστικών αποφάσεων.

Δειτε Επισης

ΤΩΡΑ: Υπό κράτηση οι έξι για το Δημητρούι, ελεύθεροι οι τρεις λόγω «απογυμνωμένης μαρτυρίας»
Το ΑΚΕΛ ζητά να ξεκαθαρίσει ο ΠτΔ για τη μη συμπερίληψη του πραξικοπήματος στην εγκύκλιο του ΥΠΑΝ
«Στο ψηφοδέλτιο γράψτε μόνο Τζόρτζια»-H Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές
Χειροπέδες σε δεύτερο δημοσιογράφο στη Ρωσία για την παραγωγή βίντεο για την ομάδα Ναβάλνι
«Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση προς τ/κ για τριμερή ή πενταμερή»-Διαψεύδει το «υπεξ» για κυρίαρχη ισότητα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμπλοκή με τον νεκρό 23χρονο έξω από κλαμπ στην Ελλάδα
Αναβιώνουν τα έθιμα την Κυριακή της ελιάς στα χωριά της Πάφου
Υποβάλλονται τη Δευτέρα οι υποψηφιότητες για κοινοτάρχες και κοινοτικούς συμβούλους
Ελεύθερος ο ύποπτος για την βόμβα σε μπαρ στον Πρωταρά, ελεύθερος και ο ένας για τους εμπρησμούς πρακτορείων
Έτσι θα λειτουργεί ο ανθρωπιστικός διάδρομος από την Κύπρο όταν ολοκληρωθεί η προβλήτα στη Γάζα