Ανακοίνωσε έφεση κατά της απόφασης για τις αποκοπές στο Δημόσιο ο Πρόεδρος

Την πρόσθεση της Κυβέρνησης να εφεσιβάλει την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου το οποίο έκρινε ως αντισυνταγματικό το Νόμο για τις αποκοπές των δημοσίων υπαλλήλων, ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Αποφασισμένη να διασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα η Κυβέρνηση

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου αναφορικά με τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι πάντα σεβαστές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Πολιτεία δεν θα πάρει εκείνα τα μέτρα που μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας επιτρέπονται, δηλαδή της εφέσεως, έτσι ώστε να δούμε πώς αντιμετωπίζουμε τα αποτελέσματα μιας ανάλογου αποφάσεως τα οποία οπωσδήποτε είναι αρκετά σοβαρά για την οικονομία του τόπου. Είμαι βέβαιος ότι θα εξευρεθούν οι τρόποι να ξεπεραστούν και αυτοί οι σκόπελοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ετοιμάζεται για… εξουδετέρωση της απόφασης για τους μισθούς η Κυβέρνηση

Σε ερώτηση πώς σχολιάζει τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μετά το θέμα του Συνεργατισμού και αν υπάρχει διαφάνεια α λα καρτ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «έχω την εντύπωση ότι η δήλωση περιουσιακών στοιχείων ή του πόθεν έσχες είναι επιβεβλημένη νομικά στον καθένα. Συνεπώς, εάν και εφόσον παρατηρηθεί ότι ελλείπουν κάποια στοιχεία από την υποχρέωση των πολιτικών να προβαίνουν σε σχετικές δηλώσεις, νομίζω να γίνει διορθωτική παρέμβαση, έτσι ώστε να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα». 
 
Εξάλλου, την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου σχετικά με τις αποκοπές των δημοσίων υπαλλήλων καλέστηκε να σχολιάσει και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι η αποκατάσταση των μισθών, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, η αποκατάσταση των εισοδημάτων των αυτοεργοδοτουμένων αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα επέλθει μόνο μέσα από τη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της κυπριακής οικονομίας.

Γι ’αυτό, σημείωσε, «θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί να μην θέσουμε ξανά σε κίνδυνο αυτήν την πορεία η οποία είναι η μόνη που θα οδηγήσει στην αποκατάσταση των ζημιών που έχουν συμβεί στο παρελθόν. Σεβασμός προς την απόφαση, σεβασμός και προς τις οποιεσδήποτε κινήσεις της κυβέρνησης».

Αυτό που περισσότερο εμένα με απασχολεί και προβληματίζει, είπε, είναι και οι εξωγενείς παράγοντες. Αν δεν λάβουμε σοβαρά υπόψη τις επιπτώσεις από το Brexit και αν δεν διαβάσουμε καλά την επιβράδυνση της αμερικάνικης οικονομίας, θα πιαστούμε ακόμη μια φορά απροετοίμαστοι στο να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα τους εξωγενούς κλυδωνισμούς της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής οικονομίας, προειδοποίησε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Δειτε Επισης

Βλέπει πρώτα Χριστοδουλίδη και μετά Τατάρ η Ολγκίν-Αναχωρεί την Τρίτη από την Κύπρο
Οι δεξαμενές των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, οι στοχεύσεις των κομμάτων και οι εκπλήξεις
Στο μικροσκόπιο της Βουλής οι ψευδείς εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Ν. Χριστοδουλίδης: Να ξεκαθαρίσω ότι λύση δύο κρατών, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς
Ν. Παπαδόπουλος: Κάποιοι έχουν προδιαγράψει την ήττα μας, ψήφος στο ΔΗΚΟ δεν είναι χαμένη ψήφος
Υπ. Γεωργίας: Aνάγκη να πορευθούμε ενωμένοι, παραδίδοντας στις νεότερες γενιές μια ελεύθερη πατρίδα,
Άμεσο άνοιγμα του φακέλου της υπόθεσης Θανάσης ζητά το ΕΛΑΜ-«Η απόφαση εκθέτει σοβαρά θεσμούς και πρόσωπα»
Η πρώτη αντίδραση του Προέδρου για την απόφαση για Θανάση-Δεν αποκλείει ανακριτές με έγκριση Υπουργικού
Τίμησαν τη μητέρα του Θανάση οι Οικολόγοι-«Να αναλάβουν την ευθύνη τους, αυτοί που επέμεναν στην εκδοχή της αυτοκτονίας»
Ελπίζει για θετικά δεδομένα στη συνάντηση με Ολγκίν ο ΠτΔ-«Όταν δεν επιθυμεί να συζητήσει κάποιος, νιώθει αδυναμία»