Ανελέητος πόλεμος για την 6η έδρα στην Ευρωβουλή-Νέα πυρά ΕΔΕΚ κατά ΕΛΑΜ

Χοντραίνει το παιχνίδι της προεκλογικής αντιπαράθεσης της ΕΔΕΚ με το ΕΛΑΜ με φόντο την 6η έδρα της Κύπρου στην Ευρωβουλή, για την εξασφάλιση της οποίας-όπως όλα δείχνουν-τα δύο κόμματα θα παλέψουν στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.
 
Η ΕΔΕΚ, κατηγορεί την ηγεσία του ΕΛΑΜ για φυγοστρατία, με τον πρόεδρο του ΕΛΑΜ Χρίστο Χριστού να δίνει απαντήσεις την περασμένη Παρασκευή κατά την εκδήλωση παρουσίασης των υποψήφιων ευρωβουλευτών του Κινήματος και να προειδοποιεί ότι και το κόμμα του μπορεί να εφαρμόσει ανορθόδοξο πολιτικό πόλεμο, κατά την έκφρασή του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα...όπλα ενδιάμεσος χώρος και ΕΛΑΜ για την φυγοστρατία
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνεχίζονται οι βολές κατά του ΕΛΑΜ από τον ενδιάμεσο
 
Συντηρώντας την σφοδρή αντιπαράθεση, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος επανήλθε σήμερα επί του θέματος, στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου που παρέθεσε.
 
Ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε πως ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ την περασμένη Παρασκευή, σε έναν προκλητικό παροξυσμό, κατά την έκφρασή του, εκτόξευσε σειρά απειλών εναντίον της ΕΔΕΚ και εμμέσως, στον ίδιο προσωπικά.
 
Ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε πως κατανοεί τους λόγους αυτής της συμπεριφοράς, υποστηρίζοντας πως «η ηγεσία του ΕΛΑΜ αντιλαμβάνεται πως ο ανέξοδος πατριωτισμός που πουλούσε στο λαό, άρχισε να καταρρέει».
 
Παράλληλα, διαμήνυσε πως η ΕΔΕΚ δεν υποκύπτει σε απειλές και σε εκβιασμούς, απευθύνοντας την ίδια ώρα ανοιχτό ερώτημα στα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας:
 
«Πώς σκέφτονται να χειριστούν τις συγκεκριμένες απειλές, οι οποίες συνιστούν εκτροπή από τα δημοκρατικά θέσμια και τη συνταγματική νομιμότητα. Είναι διατεθειμένα να διερευνήσουν τι εννοεί η ηγεσία του ΕΛΑΜ όταν απειλεί με απάντηση με στρατιωτικούς όρους και με ανορθόδοξο πολιτικό τρόπο. Μήπως εννοούν ότι θα εφαρμόσουν ανάλογες πρακτικές με αυτές της Χρυσής Αυγής»;
 
Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ επανέλαβε τις καταγγελίες σε βάρος συγκεκριμένων ηγετικών στελεχών του ΕΛΑΜ για φυγοστρατία και χαρακτήρισε ως πρόκληση, αυτοί που με διάφορα προσχήματα, όπως είπε, δεν υπηρέτησαν στην Εθνική Φουρά, να παρουσιάζονται και ως μαχητές για την απελευθέρωση της κατεχόμενης πατρίδας.
 
«Το πλέον προκλητικό είναι να εμφανίζονται τα συγκεκριμένα ηγετικά στελέχη του ΕΛΑΜ ως οι πολιτικοί συνεχιστές του οράματος της Χούντας των Αθηνών», σημείωσε.
 
Για να απαντήσει στη συνεχεία στα ερωτήματα που έθεσε ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ και τον αφορούν προσωπικά, τονίζοντας πως ο ίδιος μπορεί να παρουσιάσει το ποινικό του μητρώο.
 
«Διερωτώμαι, τα ηγετικά στελέχη του ΕΛΑΜ μπορούν πράξουν το ίδιο;», διερωτήθηκε.  
 
«Άνοιξαν μέτωπο εναντίον της Δημοκρατίας»
Παρέμβαση στη συζήτηση έκανε και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους, καταγγέλλοντας το ΕΛΑΜ ότι άνοιξε μέτωπο εναντίον κάθε δημοκρατικής παράταξης στον τόπο, και κυρίως εναντίον της Δημοκρατίας.

«Ήταν πάγια θέση της Αλληλεγγύης ότι δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με ό,τι και να γράψουν, δεδομένου ότι αμφισβητούμε τη δυνατότητα να έχουν μια σωστή πολιτική προσέγγιση στα γεγονότα, ωστόσο όταν άρχισαν να με καθυβρίζουν ότι πήγα στη Βόρειο Ήπειρο «για να αποκομίσω πολιτικά κέρδη» αυτό ήταν βαρύτατη ύβρης και οδηγούσε σε εκχυδαϊσμό του πολιτικού λόγου», ανέφερε.

«Οφείλω να απαντήσω ότι εγώ ήμουν στη Βόρειο Ήπειρο και το 1997, 1998, 1999 και εκεί έζησα κάτω από πολύ πολύ αντίξοες συνθήκες, εθελοντικά, σε συνθήκες εμφυλίου πολέμου και κανείς δεν τόλμησε ποτέ να μου πει ότι πήγα για πολιτικούς λόγους», πρόσθεσε η κ. Θεοχάρους. Άλλωστε , σημείωσε, είναι σκιώδης εισηγήτρια των ενταξιακών της Αλβανίας και οτιδήποτε αφορά την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων την ενδιαφέρει άμεσα.

«Δεν γίνεται να ασκούμε κριτική εκ του ασφαλούς και να εμπαίζουμε ανθρώπους που αγωνίστηκαν και διακινδύνευσαν τη ζωή τους προς υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», υπέδειξε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης. «Ποιος από την ηγεσία του ΕΛΑΜ θεωρείται Persona non grata από την Αλβανία; Ποιος από την ηγεσία του ΕΛΑΜ έχει εναντίον του ένταλμα σύλληψης από το τουρκόφιλο Αζερμπαϊτζάν;», διερωτήθηκε.

«Ο καθένας από εμάς αναλαμβάνει κάποιες ευθύνες, κάποιες υποχρεώσεις απέναντι στην ιστορία του, απέναντι στον τόπο του και απέναντι στον μείζονα Ελληνισμό. Για αυτό τόνισα ότι δεν έχουν κάνει καν στρατιωτική θητεία, συνεπώς γιατί κρίνουν τους άλλους;», δήλωσε περαιτέρω.

Ένα πολιτικό κίνημα το οποίο ασκεί κριτική εναντίον όλων των υπολοίπων για έλλειψη πατριωτισμού, οφείλει στοιχειωδώς να αποκαλύψει ότι η ηγεσία της πολιτικής του πυραμίδας έχει αποφύγει τη στράτευση. Tώρα αυτό αν έγινε σκόπιμα ή αν υπήρξαν ουσιαστικοί λόγοι, θα πρέπει κάποιος να βγει και να το πει, κατέληξε η Ελένη Θεοχάρους.
 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ