Στην μάχη της συσπείρωσης ενόψει Ευρωεκλογών ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ

Μαχαίρια έβγαλαν, ενόψει Ευρωεκλογών, τα δύο μεγάλα κόμματα. Στις χθεσινές, αιχμηρές τοποθετήσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, απάντησε σήμερα, με αριστερή γλώσσα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, ανεβάζοντας το πολιτικό θερμόμετρο σε… προεκλογικό επίπεδο.
 
ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ πέρασαν το Σαββατοκύριακο με… εκατέρωθεν μπηχτές, αξιοποιώντας ρητορική που επιστρατεύεται παραδοσιακά κατά τη διάρκεια προεκλογικών περιόδων, η οποία τείνει να ενεργοποιεί τον κομματικό πατριωτισμό της εκλογικής βάσης αμφοτέρων των κομμάτων.
 
«Ζουν σε ένα δικό τους κόσμο»
Σύμφωνα με τον Στέφανο Στεφάνου, με τις οι χθεσινές δηλώσεις Αβέρωφ Νεοφύτου στο Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ «επιβεβαίωσε ότι η ηγεσία του ΔΗΣΥ –και γενικά οι κυβερνώντες- ζουν σε έναν δικό τους, παράλληλο κόσμο, που καμία σχέση έχει με την οικτρή πραγματικότητα που βιώνει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας».
 
Ο κ. Νεοφύτου, είπε ο Στέφανος Στεφάνου, μίλησε για τη μεσαία τάξη, αλλά απέφυγε να πει ότι η μεσαία τάξη έχει σμπαραλιάσει εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών λιτότητας και πολιτικών εξυπηρέτησης μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων που ακολουθούν οι κυβερνώντες. Ως παράδειγμα, έφερε τις εισοδηματικές ανισότητες, οι οποίες προκλήθηκαν, όπως είπε, εξαιτίας των κυβερνητικών πολιτικών, καθώς και την εργασιακή ανασφάλεια και τον κίνδυνο της φτώχιας που αντιμετωπίζει το 1/3 του πληθυσμού. «Στον κόσμο της ηγεσίας του Συναγερμού αυτά είναι όλα άγνωστα», υπέδειξε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αβ. Νεοφύτου: Δεν είναι «μαντρί» ο ΔΗΣΥ-Πλήρες από κάθε άποψη το ψηφοδέλτιο μας
 
«Ο Α. Νεοφύτου απέφυγε να μιλήσει επίσης για τα δημοκρατικά και κοινωνικά ελλείμματα που αυξάνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόζονται στην Ένωση από τη Δεξιά, στις οποίες πολιτικές ο Συναγερμός δηλώνει πίστη και δογματική αφοσίωση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, διασυνδέοντας αυτά τα ελλείμματα με την άνοδο της ακροδεξιάς. «Η Δεξιά στην Ευρώπη, όπως και ο Συναγερμός, στην Κύπρο περιορίζονται στην έκφραση ανησυχιών για την ενίσχυση της ακροδεξιάς, αλλά την ίδια ώρα κλείνουν το μάτι στην ακροδεξιά και σε πολλές περιπτώσεις συνεργάζονται μαζί της. Την ίδια ώρα πεισματικά αρνούνται να αλλάξουν τις πολιτικές που εκτρέφουν την ακροδεξιά και το φασισμό», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.
 
«Οι Ευρωεκλογές είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για το λαό μας να δυναμώσει τη φωνή που με συνέπεια αγωνίζεται για λύση και επανένωση, που με συνέπεια αντιστέκεται στις νεοφιλελεύθερες αντιλαϊκές πολιτικές, που αντιστέκεται στην ακροδεξιά και τον φασισμό και υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού. Αυτή η φωνή είναι η φωνή του ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις», κατέληξε ο κ. Στεφάνου.
 
«Δεν είναι μαντρί ο ΔΗΣΥ»
Υπενθυμίζεται ότι, κατά την ομιλία του ενώπιον του Ανωτάτου Συμβουλίου του ΔΗΣΥ, ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «είμαστε η παράταξη που έδωσε λύσεις στα προβλήματα. Στα προβλήματα που προκάλεσε η κακοδιαχείριση, οι ιδεολογικές αγκυλώσεις και η απουσία οράματος αυτών που σήμερα μας κατηγορούν και μας επικρίνουν. Διότι ας μην ξεχνούμε ποιοι και πώς μας οδήγησαν στην οικονομική κατάρρευση του 2013. Ας μην ξεχνάμε ποιοι δεν ήθελαν την Κύπρο στην Ευρώπη».
 
Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε, ακόμη, ότι μας ενώνει η προσήλωση στο κοινωνικό κράτος που λειτουργεί ως ρυθμιστής απέναντι σε κάθε ασυδοσία. Με τρόπο που το κράτος θα αποτελεί ασπίδα προστασίας των πολιτών, ιδιαίτερα των αδύναμων και ευπαθών ομάδων. «Επίκεντρο των πολιτικών μας, είναι η μεσαία τάξη. Η μεσαία τάξη που πλήγηκε βαθύτατα από την κρίση. Η μεσαία τάξη που αποδείχθηκε-για μια ακόμη φορά - η ραχοκοκαλιά πάνω στην οποία στηρίχθηκε η ανάκαμψη και η ανάπτυξη της οικονομίας», είπε.
 
Τόνισε πως σε αυτούς απευθυνόμαστε. «Στους σοβαρούς, τους νούσιμους, τους παραγωγικούς και μετρημένους Κύπριους, αλλά και τους γεμάτους δημιουργικότητα νέους».
 
«Θέλω να το ξεκαθαρίσω μια και έξω: Δεν είναι «μαντρί» ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Δεν είναι αριστερή κολεκτίβα, όπου όποιος δεν υποτάσσεται στις ντιρεκτίβες, θεωρείται εχθρός», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, φωτογραφίζοντας το ΑΚΕΛ.  
 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών