Αβέρωφ Νεοφύτου: Έλληνας γεννήθηκα, η ρίζα μου είναι ελληνική

Λάβρος κατά όσων επιχειρούν να κάνουν ακόμα και τους Συναγερμικούς να νιώθουν ενοχές με το να πουν ότι είναι Έλληνες, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.
 
Μιλώντας στη χθεσινοβραδινή εκπομπή του ΡΙΚ «Ευθέως», ο κ. Νεοφύτου διαμήνυσε πως άλλο είναι σεβασμός στους Τουρκοκυπρίους και η επιθυμία για λύση του Κυπριακού με διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, και άλλο κάποιοι να θεωρούν ανάθεμα το να πεις ότι είσαι Έλληνας.
 
«Αύριο θα είναι ανάθεμα αν είσαι Χριστιανός…Εκεί τα οδηγούν, ως σαν και να είναι ακραίο να μιλάς για την ταυτότητά σου», είπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου. «Έλληνας γεννήθηκα, η ρίζα μου ελληνική είναι, με τα ιδεώδη τα ελληνικά αναγιώθηκα», τόνισε.
 
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είχε κληθεί να σχολιάσει την πρόσφατη ανάρτηση της βουλευτού του κόμματός Ελένης Σταύρου, με το σύνθημα «Κύπρος-Ελλάς- Ένωσις», για να επαναλάβει πως το «Ελλάς-Κύπρος-Ένωσις» είναι ένα ιστορικό γεγονός του 1955.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άναψε φωτιές στον ΔΗΣΥ η Ελένη Σταύρου-Χαμός για το «Ελλάδα-Κύπρος-Ένωσις»
 
«Δεν υπάρχει, τέλειωσε αυτό το ζήτημα εδώ και δεκαετίες», ανέφερε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.   
 
«Απ’ εκεί και πέρα», τόνισε, «φτάνουμε στο σημείο κάποιοι, να προσπαθούν να κάνουν ακόμα και εμάς τους Συναγερμικούς να νιώθουμε ενοχές με το να πούμε ότι είμαστε Έλληνες. Έλληνας γεννήθηκα, η ρίζα μου ελληνική είναι, με τα ιδεώδη τα ελληνικά αναγιώθηκα…»
 
«Άλλο να σέβομαι τον Τουρκοκύπριο, άλλο να θέλω να λύσω το Κυπριακό με τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία», συνέχισε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, «και άλλο κάποιοι να θεωρούν ανάθεμα το να πεις ότι είσαι Έλληνας, αύριο θα είναι ανάθεμα αν είσαι Χριστιανός…Εκεί τα οδηγούν ως σαν και να είναι ακραίο να μιλάς για την ταυτότητα σου. Μπήκαμε στην Ευρώπη, όχι για να αλλοτριώσουμε και να ξεθωριάσουμε την εθνική μας ταυτότητα και το είναι μας. Γιατί ποτέ και κανείς δεν μπορεί να ξεριζώσει, ούτε την ταυτότητά μας ούτε το είναι μας. Και νιώθουμε περήφανοι για το τι είμαστε».  

Δειτε Επισης

«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
ΒΙΝΤΕΟ: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία»
Τέθηκε σε λειτουργία η υπηρεσία «Τι ψηφίζω»-Όλες οι λεπτομέρειες
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Υπ. Εργασίας: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση εργασιακών σχέσεων
Επιβεβαίωση της βρετανικής θέσης ως προς τις απευθείας πτήσεις για Τύμπου