Άφησε... ξεκρέμαστους Λιλλήκα και Περδική ο Σενέρ Λεβέντ

Για την οριστική του απόφαση να πορευθεί μόνος προς τις Ευρωεκλογές του προσεχούς Μαϊου ενημέρωσε σήμερα τους Γιώργο Λιλλήκα και Γιώργο Περδίκη ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Αφρικά Σενέρ Λεβέντ, ανατρέποντας τους σχεδιασμούς των δύο κομμάτων, καθώς η συνεργασία των τριών μερών θεωρείτο μέχρι πριν από μερικές ημέρες ως δεδομένη. 
 
Ο Σενέρ Λεβέντ, σε συνάντηση που είχε με τους προέδρους των δύο κομμάτων Γιώργο Λιλλήκα και Γιώργο Περδίκη τις προηγούμενες μέρες, εξέφρασε συγκεκριμένες επιφυλάξεις όσον αφορά την προοπτική μιας πιθανής συνεργασίας τους, που-όπως έχει προαναφερθεί- μέχρι πριν από λίγες ημέρες θεωρείτο δεδομένη. 
 
Οι επιφυλάξεις του Σενέρ Λεβέντ, οι οποίες τον οδήγησαν τελικά στην οριστική απόφαση να μην συνεργαστεί με τους Οικολόγους και τη Συμμαχία, έχουν να κάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, με το γεγονός ότι τα δύο κόμματα επιθυμούν να έχουν στα ψηφοδέλτια τους και από ένα κομματικό στέλεχος, ώστε να λειτουργήσουν καλύτερα οι κομματικοί τους μηχανισμοί κατά την προεκλογική περίοδο, κάτι που ο ίδιος δεν το βλέπει με θετικό μάτι, αφού θεωρεί πως το ψηφοδέλτιο θα πρέπει να είναι ακομμάτιστο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βάφτισαν πρόεδρο του ΕΛΑΜ τον αστυνομικό του Λιλλήκα και φαντάστηκαν συνάντηση για τις Ευρωεκλογές
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σενέρ Λεβέντ, είχε εκφράσει παρόμοιες επιφυλάξεις και κατά τις αρχικές συζητήσεις, οι οποίες φαίνεται πως επανήλθαν τις τελευταίες ημέρες έπειτα από  συζητήσεις που είχε με φίλους του και από τις δύο κοινότητες, και που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τον προέτρεψαν να μην συνεργαστεί με τα δύο συγκεκριμένα κόμματα.
 
Υπενθυμίζεται πως οι συζητήσεις μεταξύ των τριών μερών είχαν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και μάλιστα είχε ανακοινωθεί πως η συνεργασία θα φιλοξενείτο στο ψηφοδέλτιο κάτω από την ονομασία «Ελεύθερη Κύπρος», ενώ έγιναν γνωστά και τα ονόματα άλλων δύο προσώπων που θα βρίσκονταν στο ψηφοδέλτιο.
 
Ωστόσο, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Πολίτης», ο Σενέρ Λεβέντ έγραψε προ ημερών, μεταξύ αλλών: «Και μια τελευταία σημείωση: Κατά τις εκλογές του 2014 ήμουν μόνος μου ανεξάρτητος υποψήφιος. Τώρα είμαι υποψήφιος και σε αυτές τις εκλογές. Με τη δική μου ανεξάρτητη ομάδα. Δεν συμμαχώ με κανένα πολιτικό κόμμα. Δεν αληθεύει τίποτα από αυτά που δημοσιεύθηκαν για εμένα πάνω σε αυτό το θέμα. Όποιος με στηρίζει θα με στηρίξει. Και αυτό είναι υπόθεση αυτών που με στηρίζουν».

Δειτε Επισης

Επιστρέφει στην Κύπρο η Ολγκίν-Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ σε χωριστές συναντήσεις την Τετάρτη
Επανέλαβε εαυτόν ο Τατάρ για τα περί δύο κρατών στον ΟΙΣ-Ζήτησε αύξηση συνεργασίας
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Η αναβίωση των Προεδρικών, το σπάνιο φαινόμενο της Πόλης και οι ιδιαιτερότητες των εκλογών ΤΑ στην Πάφο
Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου