Κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές για να μετρήσει δυνάμεις η ΔΗΠΑ

Ολοένα και και περισσότερο έδαφος κερδίζει το σενάριο καθόδου της Δημοκρατικής Παράταξης στις Ευρωεκλογές του προσεχούς Μαΐου. 
 
Η πιθανή κάθοδος ή όχι της ΔΗ.ΠΑ. στις Ευρωεκλογές, ήταν από τα πρώτα ζητήματα που απασχόλησαν την, υπό τον Μάριο Καρογιάν, ηγετική ομάδα του νεοσύστατου κόμματος. Μια από τις παραμέτρους του έντονου προβληματισμού που αναπτύχθηκε, πέραν της προοπτικής επιτυχίας ενός τέτοιου εγχειρήματος, ήταν και το κατά πόσο σε περίπτωση διεκδίκσης έδρας στην Ευρωβουλή, του ψηφοδελτίου θα ετίθετο επικεφαλής ο πρόεδρος του κόμματος, Μάριος Καρογιάν.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η ιδέα αυτή μάλλον εγκαταλείπεται, παρά τις πιέσεις που έχει δεχθεί ο Μάριος Καρογιάν, καθότι ο ίδιος φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει πως η διεκδίκηση έδρας στην Ευρωβουλή δεν αποτελεί πρώτη επιλογή για τον ίδιο.  

Όλα, πάντως, είναι ρευστά και οι τελικές αποφάσεις  θα ληφθούν γύρω στα μέσα του τρέχοντος μηνός σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΔΗ.ΠΑ., η οποία και έχει την πλήρη ευθύνη λειτουργίας και χάραξης πολιτικών θέσεων της Δημοκρατικής Παράταξης. Η διοικούσα επιτροπή αριθμεί 306 μέλη.
 
Η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής της συγκέντρωσης είναι η 20η Ιανουαρίου. Επί τάπητος θα τεθούν και οι μετρήσεις που προηγήθηκαν εντός κόμματος και δύναται να καταδείξουν κατά πόσον η ΔΗ.ΠΑ. θα πρέπει να κάνει το μεγάλο βήμα της διεκδίκησης έδρας στην Ευρωβουλή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτά είναι τα μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της Δημοκρατικής Παράταξης
 
Τα ονόματα
Στο πλαίσιο των διεργασιών εντός του κόμματος για κάθοδο ή όχι στις Ευρωεκλογές, άρχισε όπως ήταν αναμενόμενο και η ονοματολογία με ορισμένα πρόσωπα να τίθενται στην πρώτη γραμμή των πιθανών υποψηφίων. 
 
Υποψήφιοι οι οποίοι έχουν Δηκοϊκό παρελθόν και, είτε διαγράφηκαν από το κόμμα είτε έφυγαν πυροβολώντας.
 
Στο πλαίσιο αυτό, για μια θέση στο πιθανό ψηφοδέλτιο της ΔΗ.ΠΑ. παίζει έντονα το όνομα του Γιάννου Λακκοτρύπη, εκ των ιδρυτικών στελεχών της ΔΗ.ΠΑ.
 
Ο νομικός Γιάννης Ιωάννου, εκ των ιδρυτικών και αυτός μελών του κόμματος, είναι επίσης ένα από τα πιθανά πρόσωπα που παιζού για συμπερίληψη στο ψηφοδέλτιο της ΔΗ.ΠΑ.
 
Το ίδιο ισχύει και για τον Μαρίνο Κλεάνθους, ο οποίος εργάστηκε με τη σειρά του για την ίδρυση της ΔΗ.ΠΑ.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρκετά άτομα και όχι κατ’ ανάγκην από τον πολιτικό χώρο ακούγεται -μέσα στους κόλπους της παράταξης- ότι σε περίπτωση καθόδου, θα μπορούσαν επίσης να περιληφθούν στο ψηφοδέλτιο της ΔΗ.ΠΑ.
 
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει επιδειχθεί και σχετικό ενδιαφέρον από προσωπικότητες, οι οποίες δεν ανήκουν στον παραδοσιακό χώρο του κέντρου.
 
Πρώτιστη επιδίωξη για την ΔΗ.ΠΑ. είναι η στελέχωση ενός ψηφοδελτίου, το οποίο θα αποτελείται από προσωπικότητες ευρείας αποδοχής.
 
Εκείνο που μας λέχθηκε από την ίδια πηγή στην Δημοκρατική Παράταξη, είναι πως η εκλογή ευρωβουλευτή δεν είναι αυτοσκοπός για το κόμμα. Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή για τη νεοσύστατη ΔΗ.ΠΑ. είναι να μετρήσει δυνάμεις, με τα μηνύματα να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, λαμβανόμενης υπόψη και της αθρόας συμμετοχής στο ιδρυτικό συνέδριο του περασμένου έτους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όλα ανοικτά για Ευρωεκλογές, στήνει οργανωτική δομή η ΔΗΠΑ
 
Ισχυρότατο ρεύμα μας σπρώχνει...
Αξίζει να σημειωθεί πως μιλώντας χθες το βράδυ κατά την κοπή της βασιλόπιτας του Δημοκρατικού Σωματείου Μέσα Γειτονιάς, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης Μάριος Καρογιάν φωτογράφισε την κάθοδο του κόμματός του στις Ευρωεκλογές.
 
«Επειδή κυκλοφορώ και συναντώ πολύ κόσμο, όλοι με ρωτούν αν θα συμμετέχει η Δημοκρατική Παράταξη στις επερχόμενες Ευρωεκλογές. Ένα ισχυρότατο ρεύμα σπρώχνει την παράταξη να συμμετέχει σε αυτές τις εκλογές, όμως την απόφαση θα την πάρει η Διοικούσα Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 306 μέλη», ανέφερε, σημειώνοντας πως εντός 15 ημερών αναμένεται να  ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση.
 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου