Όλα ανοικτά για Ευρωεκλογές, στήνει οργανωτική δομή η ΔΗΠΑ

Στη διαδικασία κατάρτισης της οργανωτικής της δομής βρίσκει τη Δημοκρατική Παράταξη (ΔΗΠΑ) η επόμενη μέρα του ιδρυτικού της Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε χθες, με τον πρόεδρο του κόμματος Μάριο Καρογιάν να δίνει το στίγμα του ιδεολογικοπολιτικού προσανατολισμού βάσει του οποίου θα πορευθεί το νέο πολιτικό σχήμα.
 
Η οργανωτική δομή της ΔΗΠΑ θα προκύψει μέσα από ανοικτή διαδικασία η οποία ήδη ξεκίνησε, με όλους όσοι ενδιαφέρονται να καλούνται εντός των επόμενων επτά ημερών  να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στην προσωρινή διοικούσα επιτροπή που θα συσταθεί, και η οποία θα οδηγήσει το κόμμα στο πρώτο Τακτικό Εκλογικό και Καταστατικό του Συνέδριο, τους πρώτους μήνες του 2019.
 
Μέσα από τη διοικούσα επιτροπή θα προκύψουν τα συλλογικά όργανα του κόμματος, δηλαδή η ηγετική πυραμίδα, τόσο σε ανώτατο-κεντρικό επίπεδο όσο και επαρχιακό. Δεδομένο αποτελεί πως τα ηνία της Δημοκρατικής Παράταξης θα παραμείνουν στον Μάριο Καρογιάν, ενώ τη θέση του εκπροσώπου Τύπου αναλαμβάνει ο Μαρίνος Κλεάνθους.
 
Απ’ εκεί και πέρα, η κατανομή ρόλων σε πρόσωπα στις διάφορες θέσεις, όπως έχει προαναφερθεί, θα γίνει μέσα από την υπό σύσταση διοικούσα επιτροπή, την ώρα που στην ΔΗΠΑ δεν αποκρύβουν το γεγονός πως βρίσκονται σε ανοικτούς δίαυλους επικοινωνίας με γνωστά ονόματα-προσωπικότητες της πολιτικής ζωής, με τις οποίες συζητείται η προοπτική ένταξης και αξιοποίησής τους από το κόμμα. Προσωπικότητες μάλιστα, όπως τονίζεται, όχι κατ’ ανάγκη με ΔΗΚΟϊκές καταβολές.
 
Αυτή, ήταν και η απάντηση ενεργούς στελέχους της ΔΗΠΑ, το οποίο κλήθηκε από τον REPORTER να σχολιάσει την μη παρουσία, κατά τη χθεσινό ιδρυτικό συνέδριο, αποκαλούμενων ηχηρών ονομάτων-όπως ενδεχομένως αναμενόταν-, κυρίως προερχόμενων και αποστασιοποιηθέντων από τον χώρο του ΔΗΚΟ.  
 
Άλλωστε, όπως υποδεικνύει το ίδιο στέλεχος της ΔΗΠΑ, η παρουσία ονομάτων όπως ο Αντώνης Μελάς, ο Χριστόδουλος Έλληνας, ο Στέλιος Κοιλιάρης και ο Τάκης Βωβίδης δεν περνούν απαρατήρητα, όπως επίσης απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει η παρουσία-στην πρώτη γραμμή- ονομάτων όπως ο Χρίστος Μακαρίου, ο Γιάννος Λακκοτρύπης, ο Τάκης Γαβριηλίδης, ο Τάσως Κιτέως, ο Γιάννος Τσάππας, ο Δημητράκης Ευγενίου κ.α.
 
Στην Δημοκρατική Παράταξη, σημειώνουν το γεγονός πως η προσέλευση στο χθεσινό ιδρυτικό συνέδριο ξεπέρασε κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη και διαμηνύουν με νόημα πως η ΔΗΠΑ θα εκπλήξει άπαντες με την απήχηση της οποίας θα τύχει μέσα στην κοινωνία.
 
Στο πλαίσιο αυτό, τονίζουν πως η ΔΗΠΑ ήρθε για να εδραιωθεί και να μείνει στο κομματικό γίγνεσθαι του τόπου, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό, που όπως διαπιστώνουν, υπάρχει στον χώρο του Κέντρου.
 
Αναπόφευκτα, το ερώτημα που τίθεται, και το οποίο θέσαμε στο στέλεχος του νέου κόμματος, αποτελεί το πότε η Δημοκρατική Παράταξη θα πάρει το βάπτισμα του πυρός και θα μετρήσει δυνάμεις συμμετέχοντας σε εκλογικές αναμετρήσεις, δεδομένου μάλιστα ότι σε περίπου επτά μήνες έχουμε Ευρωεκλογές.  
 
«Είναι κάτι που συζητούμε και τίποτα δεν αποκλείεται», μας λέχθηκε χαρακτηριστικά από το ίδιο στέλεχος, το οποίο εκφράζοντας την προσωπική του εκτίμηση και άποψη, η συμμετοχή της Δημοκρατικής Παράταξης στις Ευρωεκλογές είναι εγχείρημα που με τα δεδομένα και τους συσχετισμούς δυνάμεων που υπάρχουν στην κομματική σκακιέρα αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να επιχειρηθεί.
 
Σημειώνεται πως στο προσεχές διάστημα, η ΔΗΠΑ θα επιδιώξει συναντήσεις και επαφές, τόσο με άλλα κόμματα όσο και με θεσμικούς φορείς, ακόμη και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού στόχο της αποτελεί να καταστεί μια πολιτική δύναμη συναίνεσης και σύνθεσης, μακριά από δογματισμούς και εκ των προτέρων απορρίψεις.
 
«Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή δεν είμαστε κοινοβουλευτικό κόμμα, αν και εκ των πραγμάτων ‘’μειονέκτημα’’ μιας και για παράδειγμα δεν συμμετέχουμε στο Εθνικό Συμβούλιο, δεν νομίζω να αποτελεί τροχοπέδι για την πολιτική δράση και κατάθεση πολιτικής από την ΔΗΠΑ», εξηγούσε συναφώς στον REPORTER στέλεχος πρώτης γραμμής του νέου σχήματος.     
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με μπηχτές για ενδιάμεσο η ιδρυτική διακήρυξη της ΔΗ.ΠΑ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ούτε συμπολίτευση ούτε αντιπολίτευση η Δημοκρατική Παράταξη
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι παλιοί και νέοι συναγωνιστές, το φιλί της Ρόντιγκα και ο χαιρετισμός Καρογιάν (pics)

Δειτε Επισης

Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία