Τελειώνουν τα ψέματα για το ΓΕΣΥ-Η ηγεσία του ΠΙΣ ενώπιον των ευθυνών της

Ως η πλέον κρίσιμη και καθοριστική σε σχέση με τον βαθμό συμμετοχής των γιατρών στο Γενικό Σχέδιο Υγείας(ΓΕΣΥ) κρίνεται η σημερινή-σε συνέχεια της χθεσινής- νέα σύσκεψη που πραγματοποιείται στις οκτώ το πρωί στο Προεδρικό, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.
 
Στη σημερινή σύσκεψη, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος(ΠΙΣ) αναμένεται να τοποθετηθεί επί των όσων άκουσε χθες από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, και συγκεκριμένα επί των αντισταθμιστικών προτάσεων που υπέβαλε, με στόχο τη γεφύρωση του χάσματος Κυβέρνησης και γιατρών.
 
Υπενθυμίζεται πως χθες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε στον ΠΙΣ ότι δεν μπορεί να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Συλλόγου για άσκηση ιδιωτικής ιατρικής παράλληλα με το ΓΕΣΥ, καθώς και για αύξηση του σφαιρικού προϋπολογισμού, τονίζοντας ταυτόχρονα την αποφασιστικότητα του ίδιου και της Κυβέρνησης γενικότερα, να εφαρμοστεί το ΓΕΣΥ εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων και όπως αυτό ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Βουλή. 
 
Την ίδια ώρα, από πλευράς Πρόεδρου της Δημοκρατίας κατατέθηκαν συγκεκριμένες αντισταθμιστικές και ακόμη πιο βελτιωμένες προτάσεις επί πτυχών του συνόλου του πλαισίου συμμετοχής των γιατρών, όπως αυτό διαμορφώθηκε κατά τις διαπραγματεύσεις ΠΙΣ και Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας(ΟΑΥ).
 
Στο πλαίσιο αυτό, στη σημερινή συνάντηση στο Προεδρικό θα παρακαθίσει και ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, ώστε να δοθούν διευκρινήσεις και απαντήσεις εκεί και όπου χρειάζονται, με στόχο την οριστική κατάληξη σε κοινές συνιστάμενες.   
 
Από πλευράς Υπουργείου Υγείας, ενόψει της σημερινής συνάντησης, εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία όσον αφορά τη στάση που θα τηρήσει η ηγεσία των γιατρών, καθώς και η ελπίδα πως θα προσέλθει με εποικοδομητική διάθεση και πνεύμα καλής θέλησης, ώστε να υπάρξει αίσια κατάληξη.
 
Ταυτόχρονα, στο Υπουργείο Υγείας εμφανίζονται πεπεισμένοι πως παρά το μπαράζ αρνητικών απαντήσεων από τις Επιστημονικές Εταιρείες και ανεξαρτήτως της οριστικής στάσης που θα τηρήσει ο ΠΙΣ, η μεγάλη πλειοψηφία των γιατρών, ανάμεσα στους οποίους και γνωστά ονόματα, θα ενταχθεί στο Σύστημα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αντισταθμιστικές προτάσεις από Αναστασιάδη-Πιο κοντά Κυβέρνηση και γιατροί 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κωνσταντίνος Ιωάννου: Δεν αλλάζει το μονοασφαλιστικό και η φιλοσοφία του ΓΕΣΥ
 

Δειτε Επισης

Πληροφορίες Ελεγκτικής για υποβολή στοιχείων για διαφημίσεις υποψηφίων στις Εκλογές
Εκλογή Λεόντιου Κωστρίκη και Σωτήρη Καλογήρου στην Ακαδημία Ευρώπης
Κατατέθηκε πρόταση νόμου στην Ολομέλεια για κατάργηση memo στις κατεχόμενες περιοχές
Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών