Αντισταθμιστικές προτάσεις από Αναστασιάδη-Πιο κοντά Κυβέρνηση και γιατροί

Πιο κοντά απ’ ότι βρίσκονταν πριν από τη σημερινή συνάντηση, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό, φαίνεται να βρίσκονται μετά τη συνάντηση Κυβέρνηση και Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος(ΠΙΣ), όσον αφορά το πλαίσιο συμμετοχής των γιατρών στο Γενικό Σχέδιο Υγείας(ΓΕΣΥ) και με τρόπο που οι γιατροί να ενταχθούν τελικά στο Σύστημα.  
 
Όπως πληροφορείται REPORTER, από πλευράς Προέδρου Αναστασιάδη, κατά τη σημερινή συνάντηση, ξεκαθαρίστηκε πως δεν μπορεί να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του ΠΙΣ για άσκηση ιδιωτικής ιατρικής παράλληλα με το ΓΕΣΥ, καθώς και για αύξηση του σφαιρικού προϋπολογισμού. Την ίδια ώρα, από πλευράς Νίκου Αναστασιάδη επανατονίστηκε η αποφασιστικότητα του ίδιου και της Κυβέρνησης γενικότερα, να εφαρμοστεί το ΓΕΣΥ εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων και χωρίς να αλλάζει η φιλοσοφία του. 
 
Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υποβλήθηκαν από πλευράς Πρόεδρου της Δημοκρατίας συγκεκριμένες εισηγήσεις και αντισταθμιστικές προτάσεις επί του συνόλου του πλαισίου συμμετοχής των γιατρών στο ΓΕΣΥ, οι οποίες εκ πρώτης όψεως αποτιμώνται θετικά από την ηγεσία του ΠΙΣ και κρίνονται ως ικανές, χωρίς να προκαταλαμβάνεται το τελικό αποτέλεσμα της όλης διαβούλευσης, να γεφυρώσουν το μέχρι σήμερα το πρωί αγεφύρωτο, όπως έμοιαζε, χάσμα.
 
Ουσιαστικά, αυτό που συζητείται και φαίνεται να οδεύει προς διαμόρφωση, είναι η κατάληξη σε μια φόρμουλα, που από την μια θα ικανοποιεί τον ιατρικό κόσμο, και από την άλλη δεν θα αλλάζει τη φιλοσοφία του Γενικού Σχεδίου Υγείας.
 
Σημειώνεται πως αμέσως μετά τη σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό, η Εκτελεστική Επιτροπή του ΠΙΣ παρακάθησε σε συνεδρία προς συζήτηση και αξιολόγηση των όσων άκουσαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και ενόψει της αυριανής νέας συνάντησης.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κωνσταντίνος Ιωάννου: Δεν αλλάζει το μονοασφαλιστικό και η φιλοσοφία του ΓΕΣΥ

Εκεί δηλαδή, που όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να κριθούν και να ξεκαθαρίσουν τα πάντα, στην παρουσία και του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας(ΟΑΥ).

Δειτε Επισης

Τι περιέχει η πρόταση για εκεχειρία που συμφώνησε η Χαμάς-Συμφωνία τριών φάσεων
Στην Κύπρο η Κυριακίδου, προσφωνεί τη Βουλή σε σύνοδο για τα 20χρονα ένταξης
Στα ΗΑΕ για τουριστική έκθεση και επενδυτικό συνέδριο ο Υφυπουργός Τουρισμού
Η Χαμάς αποδέχθηκε πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα-Αρνητική η πρώτη αντίδραση Ισραήλ
Πιθανό να επέβαιναν σε μοτοσικλέτα οι δράστες των πυροβολισμών στο Ζακάκι
Ο Ερντογάν εγκαινίασε τη Μονή της Χώρας ως τζαμί-«Μια ακόμα ένδειξη της ευαισθησίας μας»
Οδηγούσε στην αντίθετη λωρίδα ο άτυχος Ευτύχιος-Εξετάσεις για την ταχύτητα των δύο οδηγών
Χειροπέδες στους αναζητούμενους και σε άλλους δύο για την επίθεση με κροτίδες σε οικία στο Κίτι
Το Ισραήλ βομβαρδίζει σε περιοχές που διέταξε εκκένωση-«Πρόβα επέμβασης στη Ράφα»
Ρίψη πυροβολισμών έξω από οικία νωρίς το απόγευμα στη Λεμεσό