Έντονη αντίδραση κομμάτων για την τουρκική προκλητικότητα στη Δένεια

Την έντονη αντίδραση μερίδας των κομμάτων έφερε η η προκλητικότητα των Τούρκων κατά γεωργών στη Δένεια. 
 
Διαβάστε εδώ:Πρόσωπο με πρόσωπο με τους Αττίλες-Ρεσιτάλ προκλητικότητας από τους Τούρκους
 
Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο κλήθεις να σχολιάσει τα όσα διαδραματίστηκαν το πρωί στη Δένεια χαρακτήρισε «απαράδεκτα τα όσα γίνονται από κάποιους που διεκδικούν τεμάχια στην περιοχή προσθέτοντας ότι ευτυχώς που είναι και η UNFICYP».
 
Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ από τη δική του πλευρά είπε «πως στηρίζεται το αίτημα των γεωργών να καλλιεργούν την γη τους και ότι αυτά τα επεισόδια δείχνουν τη σημασία της ειρηνευτικής δύναμης και την παραμονή της και ότι εκείνοι που εσφαλμένα προβάλλουν το επιχείρημα ότι θα εξοικονομήσουν χρήματα με τη μείωση της δύναμης , θα διαπιστώσουν ότι θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα γιατί η μείωση ίσως οδηγήσει και σε κλιμάκωση της κρίσης και επιστροφή της σε μεγαλύτερους αριθμούς».
 
Σε ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η καταδικαστέα και απαράδεκτη συμπεριφορά του κατοχικού στρατού έναντι των Ελληνοκυπρίων γεωργών στην περιοχή της Δένειας επιβεβαιώνει πως η παρουσία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ είναι απαραίτητη».
 
Αυτούσια η ανακοίνωση:
Η προκλητική ενέργεια του τουρκικού στρατού αποτελεί ένα πρόσθετο λόγο που επιβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία να προχωρήσει στο να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της  παρουσίας της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο χωρίς αλλαγή των όρων εντολής της
 
Η καταδικαστέα και απαράδεκτη συμπεριφορά του κατοχικού στρατού έναντι των Ελληνοκυπρίων γεωργών στην περιοχή της Δένειας επιβεβαιώνει πως η παρουσία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ είναι απαραίτητη.
 
Η πιο πάνω προκλητική και επεκτατική ενέργεια του τουρκικού στρατού αποτελεί ένα πρόσθετο λόγο που επιβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία να προχωρήσει στο να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της  παρουσίας της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο χωρίς αλλαγή των όρων εντολής της.
 
Την ίδια στιγμή τονίζουμε πως τα γεγονότα στη Δένεια αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε όσους επιθυμούν συνέχιση της παρουσίας των κατοχικών στρατευμάτων μετά τη λύση του Κυπριακού στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες. Η αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων πριν από την εφαρμογή της συμφωνίας κατά το προηγούμενο της ενοποίησης της Γερμανίας και η εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου χωρίς παρεκκλίσεις και πρωτογενές δίκαιο, πρέπει να γίνει προτεραιότητα των επίλογων μας και των προτάσεων που καταθέτουμε.
 
Η Συμμαχία Πολιτών με δική της ανακοίνωση καλεί την Κυβέρνηση «να προβεί τάχιστα και δυναμικά στα σχετικά διαβήματα ώστε να κατορθώσουν οι αγρότες της Δένειας να επιστρέψουν στα χωράφια τους τα οποία τα ίδια τα Ηνωμένα Έθνη τους επέτρεψαν να καλλιεργούν και ταυτόχρονα να καταγγελθεί αυτή η νέα τουρκική προκλητικότητα στα διεθνή και ευρωπαϊκά όργανα».
 
Αυτούσια η ανακοίνωση:
 
Ο νέες προκλητικές ενέργειες των τούρκων στρατιωτών στη Δένεια είναι καταδικαστέες. Όμως αλγεινή εντύπωση προκαλεί και η ανοχή που επέδειξε η ΟΥΝΦΙΚΥΠ μπροστά σε αυτά τα γεγονότα.
 
Το όλο σκηνικό που στήνεται δεν είναι άσχετο με τον εκβιασμό της αποχώρησης της ειρηνευτικής δύναμης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ από την Κύπρο.
 
Καλούμε την Κυβέρνηση να προβεί τάχιστα και δυναμικά στα σχετικά διαβήματα ώστε να κατορθώσουν οι αγρότες της Δένειας να επιστρέψουν στα χωράφια τους τα οποία τα ίδια τα Ηνωμένα Έθνη τους επέτρεψαν να καλλιεργούν και ταυτόχρονα να καταγγελθεί αυτή η νέα τουρκική προκλητικότητα στα διεθνή και ευρωπαϊκά όργανα.
 
Από την πλευρά του το ΕΛΑΜ, αναφέρει ότι «η τουρκική προκλητικότητα αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι οι πολιτικές των υποχωρήσεων, των συμβιβασμών, των ΜΟΕ και των ανοικτών οδοφραγμάτων, έχουν αποτύχει παταγωδώς».
 
Αυτούσια η ανακοίνωση:
 
Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταγγέλλει τις προκλήσεις του κατοχικού στρατού στο ακριτικό χωριό Δένεια, όπου πάνοπλοι στρατιώτες, για πολλοστή φορά, εκτοπίζουν τους Ε/κ γεωργούς από εκτάσεις που καλλιεργούν εδώ και χρόνια, ούτως ώστε να εισέρχονται και να καλλιεργούν ανενόχλητοι οι τ/κ γεωργοί.
 
Η τουρκική προκλητικότητα αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι οι πολιτικές των υποχωρήσεων, των συμβιβασμών, των ΜΟΕ και των ανοικτών οδοφραγμάτων, έχουν αποτύχει παταγωδώς.
 
Ταυτόχρονα, επαναφέρει άπαντες στην πικρή πραγματικότητα, υπενθυμίζοντας σε όλους τις πραγματικές διαστάσεις του Κυπριακού, που είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής.
 
Δεν μπορούμε όμως, να μην σχολιάσουμε και την απαράδεκτη στάση του ΟΗΕ, τα μέλη του οποίου προτίμησαν να αναλωθούν στο να απωθήσουν τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, την ίδια στιγμή που παρακολουθούσαν σαν απλοί θεατές τις προκλήσεις των κατοχικών στρατευμάτων.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέλη του Κινήματός μας, από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλευρό των κατοίκων της Δένειας και των γεωργών, για να εκφράσουν την αμέριστη συμπαράστασή τους.
 
Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου