Τίμησε έναν κύριο της πολιτικής ο ΔΗΣΥ.... τον Ιωάννη Κασουλίδη

Σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, ο ΔΗΣΥ τίμησε στο πλαίσιο του 16ου Παγκύπριου Συνεδρίου του κόμματος, τον τέως υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη.  
 
Τόσο ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, έμπλεξαν το εγκώμιο του κ. Κασουλίδη για τα όσα πρόσφερε στην παράταξη και στον τόπο κατά την πολύχρονη πολιτική του σταδιοδρομία.
 
Μια σταδιοδρομία, όπως τόνισαν, στηριζόμενη στο ήθος, την εντιμότητα, τη διορατικότητα και την αποφασιστικότητα, συστατικά που δικαίως προσδίνουν στον Ιωάννη Κασουλίδη τον τίτλο του… κυρίου της πολιτικής.    
 
«Σήμερα, θα τιμήσουμε ένα δικό μας άνθρωπο που ενσαρκώνει όσο λίγοι αυτό το ‘’πάντρεμα’’ του εκσυγχρονισμού και της ταυτόχρονης προσήλωσης στις ρίζες και τις αξίες της παράταξης.
 
Αγαπημένε Ιωάννη Κασουλίδη, στην πετυχημένη σταδιοδρομία σου απέδειξες στην πράξη ότι μπορούμε να εκσυγχρονιστούμε. Να σταθούμε με αξιώσεις δίπλα στους Ευρωπαίους εταίρους μας. Γιατί έχουμε πίστη και αντλούμε δύναμη από τις αξίες και τις αρχές μας. Του ρεαλισμού και του πραγματισμού», ανέφερε στην ομιλία του και απευθυνόμενος στον Ιωάννη Κασουλίδη, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.
«Συγχαίρω για την απόφαση να τιμηθεί ένας καταξιωμένος φίλος, ένας καταξιωμένος πολιτικός, ένας άνθρωπος το ήθος του οποίου είναι αδιαμφισβήτητο, αλλά και η συμβολή του στην πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που ακολουθήσαμε την περασμένη πενταετία ή ακόμα και η μεγαλύτερη συμβολή του στις προσπάθειες ένταξης της πατρίδας μας στην ΕΕ από κανέναν δεν αμφισβητείται. Αναφέρομαι στην απόφαση να τιμηθεί ο καλός μου φίλος, ο στενός μου φίλος, ο στενότατος μου συνεργάτης από τα χρόνια της νεολαίας Γιαννάκης Κασουλίδης.
 
Εύχομαι και πιστεύω ότι το κενό που αφήνει η απόφαση του να εγκαταλείψει τη μάχιμο, ενεργό πολιτική, θα καλυφθεί από τον άξιο διάδοχο και έναν εκ των μαθητών του Νίκο Χριστοδουλίδη στο Υπουργείο Εξωτερικών», ανέφερε στον χαιρετισμό του στο Παγκύπριο Συνέδριο του ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.  

«Από τον Δημοκρατικό Συναγερμό θα φύγω την ημέρα που θα κλείσω τα μάτια μου για την επόμενη ζωή», ανέφερε στην αντιφώνηση του ο Ιωάννης Κασουλίδης, σε ένα σύντομο ευχαριστήριο χαιρετισμό από τον οποίο δεν απουσίασαν οι… μπηχτές με ξεκάθαρους αποδέχτες.  
   
Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Ιωάννης Κασουλίδης:
«Θέλω να εκφράσω την συγκίνησή του μου και να αναπολήσω μαζί σας τα τόσα πολλά χρόνια επί των επάλξεων που αγωνιστήκαμε μαζί, δημιουργώντας μια σχέση που νομίζω για μένα ήταν το κλειδί για το τι μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία στη συνέχεια.
 
Η σχέση της νομιμοφροσύνης απέναντι στον κόσμο που αναδεικνύει εμάς τους πολιτικούς. Χωρίς να υπάρχει ο κόσμος για να μας αναδείξει, δεν θα είχαμε ποτέ την ευκαιρία από την ανωνυμία στο να είμαστε κάποιοι και να μας δώσει την ευκαιρία να σταδιοδρομήσουμε στη συνέχεια. Αλλά είναι αμφίδρομη αυτή η σχέση. Γιατί πρέπει δείχνοντας ευγνωμοσύνη για αυτή την εμπιστοσύνη του κόσμου που δουλέψαμε μαζί, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τον κοιτάζουμε στα μάτια, να μην τον στεναχωρήσουμε ποτέ, να μην τον απογοητεύσουμε ποτέ.
 
Εδώ δεν χωρούν, ούτε ανεντιμότητες ούτε διαπλοκές, αλλά ούτε και τα αγκρίσματα ή έλλειψη νομιμοφροσύνης, που δεν μας νοιάζει καθόλου αφού εξασφαλίσουμε την εμπιστοσύνη και τη ψήφο του κόσμου μας, να πιάνουμε και να φεύγουμε και να δημιουργούμε άλλα κόμματα ή να κατατασσόμαστε αλλού.
 
Πρέπει να ξέρουμε να κερδίζουμε, αλλά πρέπει να ξέρουμε και να χάνουμε με αξιοπρέπεια.
 
Με ρώτησαν τελευταία φεύγοντας από την ενεργό πολιτική, αφυπηρετώντας, τώρα μου είπαν φεύγετε από τον ΔΗΣΥ… διέκοψα. Από τον Δημοκρατικό Συναγερμό θα φύγω την ημέρα που θα κλείσω τα μάτια μου για την επόμενη ζωή».     
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αβέρωφ Νεοφύτου: Αυτή την Κύπρο θέλει ο ΔΗΣΥ το 2030
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανοίγματα Αναστασιάδη στην αντιπολίτευση από το βήμα του Συνεδρίου του ΔΗΣΥ  

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ