Αβέρωφ Νεοφύτου: Αυτή την Κύπρο θέλει ο ΔΗΣΥ το 2030

Στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, προέδρων ή εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, εκπροσώπων Τουρκοκυπριακών κομμάτων, του Γενικού Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ευρωβουλευτή Antonio Lopez, αξιωματούχων της Κυβέρνησης και άλλων επισήμων, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου παρουσίασε τους στόχους και το όραμα του κόμματός για την Κύπρο του 2030.

Από το βήμα του 16ου Παγκύπριου Συνεδρίου του ΔΗΣΥ, και παρουσιάζοντας το όραμα της παράταξής του για την Κύπρο του 2030, ο Αβέρωφ Νεοφύτου οριοθέτησε το πλαίσιο στο οποίο θα πορευθεί τα επόμενα χρόνια ο ΔΗΣΥ, ως ένα σύγχρονο, ορθολογιστικό με εξειδίκευση και εμπειρογνωμοσύνη κόμμα.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανοίγματα Αναστασιάδη στην αντιπολίτευση από το βήμα του Συνεδρίου του ΔΗΣΥ  
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τίμησε έναν κύριο της πολιτικής ο ΔΗΣΥ.... τον Ιωάννη Κασουλίδη   
 
«Σε αυτή την πορεία», ανέφερε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, «η παράταξη μας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, βρισκόμενη στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου. Στο ερώτημα, τι κόμμα θέλουμε για να συμβάλει σε αυτή τη πορεία, η απάντηση είναι ξεκάθαρη:
 
Ένα σύγχρονο, ορθολογιστικό με εξειδίκευση και εμπειρογνωμοσύνη κόμμα. Ένα κόμμα που αξιοποιεί ταλέντα από όλους τους χώρους. Εμπλουτίζει τη δομή του με τη δημιουργία εξειδικευμένου σώματος παραγωγής πολιτικής».

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παρουσιάζει στόχους και όραμα του ΔΗΣΥ για την Κύπρο του 2030 ο Αβέρωφ
 
Στο πλαίσιο του σημερινού 16ου Παγκύπριου Συνεδρίου του ΔΗΣΥ θα πληρωθούν, διά ψηφοφορίας, οι 18 διαθέσιμες θέσεις στο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, τις οποίες διεκδικούν 37 υποψήφιοι. 

Με την ανάδειξη των 18 μελών του Πολιτικού Γραφείου ολοκληρώνεται η δεύτερη φάση των ενδοκομματικών εκλογών στον ΔΗΣΥ(σ.σ. είχε προηγηθεί η Εκλογική Συνέλευση της 28ης Απριλίου κατά την οποία εξελέγησαν οι τρεις αντιπρόεδροι), ενώ θ’ ακολουθήσει εντός του Ιούνη η τρίτη φάση που αφορά στην εκλογή των Επαρχιακών Γραμματειών, καθώς και η τέταρτη φάση, που θα πραγματοποιηθεί μετέπειτα και αφορά στην εκλογή των Τοπικών Επιτροπών.

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την ομιλία του Αβέρωφ Νεοφύτου στο 16ο Παγκύπριο Συνέδριο του ΔΗΣΥ:
 
Αγαπητοί Σύνεδροι,
Φίλες και Φίλοι,
 
Πρωτίστως, επιτρέψτε μου να καλωσορίσω στο σημερινό Παγκύπριο Συνέδριο μας τον φίλο  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.
 
Πρόεδρε μας,
 
Στις εκλογές του Φεβρουαρίου ο κυρίαρχος λαός επιβράβευσε τις προσπάθειες ανόρθωσης της οικονομίας, τις προσπάθειες για λύση στο Κυπριακό και τις μεταρρυθμίσεις για εκσυγχρονισμό του κράτους. Επιβράβευσε έναν ηγέτη που στην κρίσιμη ώρα πήρε δύσκολες, αλλά ωφέλιμες αποφάσεις. Που τόλμησε. Που κουμάνταρε το καράβι, κτίζοντας  γέφυρες συνεργασίας.
 
Αυτός είναι ο ηγέτης που κερδίζει την εμπιστοσύνη του λαού, και εσύ Πρόεδρε αυτό έπραξες. Ο λαός αναγνώρισε την τιτάνια προσπάθεια σου και σου έδωσε ισχυρή εντολή.
 
Πρώτη φορά Πρόεδρος λαμβάνει τόσο ψηλό ποσοστό με την υποστήριξη ενός μόνο κόμματος, κερδίζοντας στην ευρύτερη κοινωνία.
 
Θερμά συγχαρητήρια Πρόεδρε μας!
 
Αγαπητές και Αγαπητοί μου,
 
Θα ήθελα επίσης το δικό σας χειροκρότημα καλωσορίζοντας  τον Πρόεδρο της Βουλής, τους Προέδρους και εκπροσώπους των Κοινοβουλευτικών κομμάτων καθώς και τους εκπροσώπους των Τουρκοκυπριακών κομμάτων που έχουμε το ίδιο όραμα για μια επανενωμένη Κύπρο, για την εδώ τους παρουσία τους, γεγονός που μας τιμά ιδιαίτερα.
 
Καλωσορίζω τον Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το φίλο Ευρωβουλευτή Antonio Lopez. Ευχαριστήσω τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη, τους διπλωμάτες, και όλους τους επίσημους προσκεκλημένους που είναι σήμερα μαζί μας.
 
Φίλες και Φίλοι,
 
Την τελευταία πενταετία, η παράταξή μας στάθηκε δίπλα στον Πρόεδρο. Στήριξε το έργο διάσωσης και αποκατάστασης της οικονομίας και τις μεταρρυθμίσεις. Κτίσαμε γέφυρες με πολιτικές δυνάμεις, που και πάλι τις ευχαριστώ για τη συνεργασία για το καλό του τόπου. Διασφαλίζοντας την απαραίτητη πλειοψηφία στη Βουλή. Στο Κυπριακό στηρίξαμε τον Πρόεδρο μας, ο οποίος έφθασε πιο κοντά στη λύση από οποιονδήποτε άλλον προηγουμένως. 
 
Σήμερα βρισκόμαστε στην αφετηρία μιας νέας πενταετίας που θα συνεχίσει να κτίζει πάνω στους ισχυρούς πυλώνες ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού.
 
Και σε αυτή την πορεία, Πρόεδρε μας, ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα είναι και πάλι δίπλα σου.
 
Αγαπητοί Σύνεδροι,
 
Σας καλωσορίζω, όλες και όλους σήμερα εδώ. Και σας ευχαριστώ για τη μεγάλη και διαχρονική σας στήριξη.
 
Από το 1976 και για 42 ολόκληρα χρόνια, αυτή η περήφανη παράταξη αντλεί τη δύναμη της από το δικό σας πάθος για μια καλύτερη Κύπρο.
 
Αυτό το πάθος είδαμε τι μπορεί να πετύχει και πόσο μπροστά μπορεί να πάρει την Κύπρο. Εσείς είστε η μεγάλη δύναμη του Δημοκρατικού Συναγερμού και της κοινωνίας.
 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.
 
Αγαπητές και Αγαπητοί μου,
 
Σήμερα είμαστε εδώ να μιλήσουμε για το όραμα μας για την πατρίδα μας. Να χαράξουμε την κατεύθυνση για τη χώρα. Να αξιοποιήσουμε τις προκλήσεις της εποχής.

 
Η παράταξη μας είναι δυνατή και ωφέλιμη για τον τόπο. Γιατί στηρίζεται σε γερά θεμέλια. Γιατί στηρίζεται στις Κληριδικές μας αρχές και αξίες.
 
Χρειαζόμαστε όμως και στο δικό μας κόμμα, εκσυγχρονισμό και ανανέωση. Ιδεών, δομών και οράματος. Γιατί ξέρουμε πολύ καλά, όταν το νερό μένει στάσιμο, μετατρέπεται σε βάλτο.
 
Πριν 20 χρόνια με το Γλαύκο Κληρίδη, δεν αφήσαμε την Κύπρο στάσιμη. Την οδηγήσαμε στη μεγαλύτερη επιτυχία από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Και κατορθώσαμε το μεγάλο αυτό στόχο, ενωμένοι όλοι μαζί, αριστεροί και δεξιοί. Έτσι και σήμερα πρέπει να φτιάξουμε όλοι μαζί την Κύπρο του 2030.
 
Φίλες και φίλοι,
 
Σήμερα, θα τιμήσουμε ένα δικό μας άνθρωπο που ενσαρκώνει όσο λίγοι αυτό το «πάντρεμα» του εκσυγχρονισμού και της ταυτόχρονης προσήλωσης στις ρίζες και τις αξίες της παράταξης.
 
Αγαπημένε Ιωάννη Κασουλίδη, στην πετυχημένη σταδιοδρομία σου απέδειξες στην πράξη ότι μπορούμε να εκσυγχρονιστούμε. Να σταθούμε με αξιώσεις δίπλα στους Ευρωπαίους εταίρους μας. Γιατί έχουμε πίστη και αντλούμε δύναμη από τις αξίες και τις αρχές μας. Του ρεαλισμού και του πραγματισμού.
 
Και η παράταξη μας τοποθετείται συνειδητά στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου. Είναι η δύναμη της σύνεσης, που πολιτεύεται με λογική και μέτρο και σχεδιάζει πολιτικές που βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα του τόπου. Είμαστε το κόμμα που επιδιώκει και χτίζει γέφυρες συνεννόησης και με τις δυνάμεις του ενδιάμεσου και με την αριστερά.
 
Φίλες και Φίλοι,
 
Σε αυτή τη πορεία, η πιο μεγάλη, η πιο ριζοσπαστική μεταρρύθμιση, είναι η επανένωση της πατρίδας μας. Η απαλλαγή από την κατοχή θα απελευθερώσει τεράστιες δυνατότητες ώστε η Κύπρος να αποκτήσει ακόμη πιο ενισχυμένο περιφερειακό ρόλο.
 
Στις 4 Ιουλίου 2017, στο Κρανς Μοντανά, ξεκαθάρισαν οι παράμετροι του Πλαισίου Γκουτέρες. Φθάσαμε για πρώτη φορά στο ιστορικό σημείο η διεθνής κοινότητα να αναγνωρίσει την αναγκαιότητα η Κύπρος να καταστεί ένα κανονικό κράτος. Όπως επανειλημμένα δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, η δική μας πλευρά είναι πανέτοιμη για επανέναρξη του διαλόγου στη βάση αυτού του πλαισίου.
 
Στόχος μας το συντομότερο δυνατό μια σωστή, λειτουργική και δίκαιη λύση του κυπριακού. Που να διασφαλίζει το μέλλον του συνόλου του λαού μας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, χωρίς ξένους εγγυητές και κατοχικά στρατεύματα. Γιατί πραγματικός πατριωτισμός είναι να βρίσκεις λύσεις στα προβλήματα. Και όχι να προσπαθείς να βρίσκεις προβλήματα της πιθανής λύσης.
 
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός παραμένει η παράταξη του πατριωτικού ρεαλισμού. Γιατί γνωρίζουμε πως κυνηγώντας το ευκταίο, χειροτερεύουμε ακόμη και το εφικτό.

 
Αγαπητές και Αγαπητοί μου,
 
Ζούμε στην εποχή των μεγάλων προκλήσεων. Η παγκοσμιοποίηση και η τεχνολογία αλλάζουν τον κόσμο με ιλιγγιώδεις ταχύτητες. Οι αλλαγές για κάποιους είναι φόβος και απειλή. Για μας στο Δημοκρατικό Συναγερμό είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας.
 
Η τεχνολογία είναι το όχημα μας για να ξεπεράσουμε το μικρό μας μέγεθος. Και να αναδείξουμε το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Και το συγκριτικό μας πλεονέκτημα δεν είναι άλλο από τους νέους μας. Τους ανθρώπους μας. Το κύρος και το εκτόπισμα μιας χώρας δεν εξαρτάται πλέον από το μέγεθός της. Αλλά από τα μυαλά και τις ικανότητες των ανθρώπων της. Και τη δυνατότητα της πολιτείας να τα απελευθερώνει και να ενθαρρύνει τη δημιουργία.
 
Στην Κύπρο του 2030 αυτή την πηγή δημιουργίας φιλοδοξούμε να απελευθερώσουμε, ξανά. Λέω ξανά, γιατί αυτή ήταν ανέκαθεν η κινητήριος δύναμη του τόπου μας. Έτσι ορθοποδήσαμε ως νεοσύστατη Κυπριακή Δημοκρατία το ’60, έτσι σταθήκαμε στα πόδια μας μετά την Τουρκική εισβολή του ’74, έτσι πετύχαμε την ένταξη μας στην ενωμένη Ευρώπη. Και έτσι ορθοποδήσαμε, με γινάτι και πείσμα, μετά την μεγάλη οικονομική κρίση του ’13.
 
Αν τα καταφέρνουμε στα δύσκολα, σημαίνει ότι μπορούμε. Μπορούμε να ανεβάσουμε την Κύπρο ακόμη πιο ψηλά. Δεν μας αρκεί η ευνοϊκή σύγκριση, σε περιφερειακό επίπεδο, και με μια μικρή ομάδα χωρών στην Ευρώπη. Θέλουμε με αξιώσεις να συγκρινόμαστε με τους καλύτερους.

 
Για να το πετύχουμε πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπίες. Να ενθαρρύνουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία. Το καινούργιο και την επιτυχία. Να αποβάλλουμε την ευθυνοφοβία, τη μετριότητα και τον συντηρητισμό.
 
Στον Δημοκρατικό Συναγερμό οραματιζόμαστε την Κύπρο του 2030, μια χώρα στην οποία το όνειρο των γονιών για τα παιδιά τους δεν θα περιορίζεται μόνο στην επαγγελματική αποκατάσταση στο δημόσιο. Η επιχειρηματικότητα θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή. Οι σπουδές των παιδιών μας να είναι το εισιτήριο σε μια ποιοτική και καλά αμειβόμενη θέση εργασίας. Να φθάσουμε στο σημείο ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα να ξεπερνά αυτόν του δημοσίου.
 
Μια σύγχρονη χώρα φιλική προς την οικογένεια, με υποδομές που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής. Και παρέχουν στην ήρεμη δύναμη της κοινωνίας μας, τις γυναίκες, τις υποδομές φροντίδας των παιδιών. Συμφιλιώνοντας έτσι την επαγγελματική και οικογενειακή ζωή.
 
Σε αυτή τη πορεία, το όραμα μετριέται, όχι με λόγια, αλλά σε πράξεις και όρεξη για σκληρή δουλειά.
 
Φίλες και φίλοι,
 
Ζούμε στην εποχή που το διαδίκτυο είναι μέρος της καθημερινότητας μας. Όταν οκτώ στα δέκα νοικοκυριά κάνουν τακτική χρήση του, επιβάλλεται και η σχέση μας με το κράτος να μεταπηδήσει στην ηλεκτρονική εποχή. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε άλματα. Να μεταβούμε στην εποχή της ψηφιακής Κύπρου.
 
Στην ψηφιακή πολιτεία, αντί ο πολίτης να περιμένει στις ουρές στα κυβερνητικά γραφεία, να του προσφέρει 24ώρη εξυπηρέτηση όπου κι αν βρίσκεται. Μέσω του κινητού, του tablet ή του υπολογιστή του.
 
Να ρίξουμε επιτέλους τα τείχη του αναχρονισμού, της συντήρησης και αυτή τη Λερναία Ύδρα τη γραφειοκρατία. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δημιουργεί έξυπνη διακυβέρνηση και ενδυναμωμένους πολίτες. Είναι βασικός παράγοντας επιτυχίας. Η Κύπρος του αύριο είναι καινοτόμα και ψηφιακή.
 
Αγκαλιάζει σύγχρονες τεχνολογίες ακόμα και στο δημόσιο τομέα. Με εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, Blockchain και προβλεπτικής ανάλυσης δεδομένων. Προσφέροντας αμεσότητα, διαφάνεια, ασφάλεια και εμπιστοσύνη στις συναλλαγές. Οι συναλλαγές μεταξύ πολιτών και επιχειρήσεων με το κράτος και μεταξύ τους γίνονται ηλεκτρονικά με τη χρήση της ηλεκτρονικής ταυτότητας. Η Κύπρος μετασχηματίζεται σε ένα ποιοτικό και διαφανές κράτος που υπηρετεί πολίτες και επιχειρηματίες.
 
Το ψηφιακό κράτος στηρίζει και ενδυναμώνει την ιδιωτική πρωτοβουλία. Ενθαρρύνει τη δημιουργία νέων τομέων ανάπτυξης.
 
Η Κύπρος του αύριο είναι η Κύπρος της καινοτομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης που ενθαρρύνει την κερδοφόρα οικονομική δραστηριότητα. Οι επιχειρήσεις πρέπει να κερδίζουν για να δημιουργούν θέσεις εργασίας. Επιχειρήσεις που ζημιώνουν, οδηγούν τους εργαζόμενους στην ανεργία. Παράλληλα, θέλουμε χαμηλότερα φορολογικά βάρη. Με έξυπνη εποπτεία, αλλά και με ένα αποτελεσματικό δίχτυ κοινωνικής προστασίας, κίνητρο πρωτίστως για την απασχόληση. Εμείς δεν οραματιζόμαστε ένα κράτος που θα δημιουργεί πολίτες επαίτες κρατικών επιδομάτων, αλλά ένα κράτος που παρέχει εφόδια στους πολίτες να έχουν αξιοπρεπές εισόδημα.
 
Φίλες και Φίλοι,
 
Σε αυτή την πορεία, η παιδεία αποτελεί το θεμέλιο. Είναι ο πυλώνας που κτίζουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Στην Κύπρο του αύριο το ψηφιακό σχολείο και η παιδεία συνδέονται με την έρευνα και την αγορά. Πεδίο έμπνευσης και απόκτησης ανταγωνιστικών δεξιοτήτων.
 
Πέραν από θεμέλιο όμως, η ανώτατη παιδεία, δημόσια και ιδιωτική είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης. Ήδη είναι σε μια από τις ατμομηχανές της οικονομίας με συνεισφορά 5% στο ΑΕΠ, και με 21,000 ξένους φοιτητές. Το 2030 η Κύπρος μπορεί να καταστεί το ποιοτικό ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό κέντρο διπλασιάζοντας την προσφορά του τομέα στο ΑΕΠ και διπλασιάζοντας τους ξένους φοιτητές.
 
Στην Κύπρο του αύριο η τουριστική και ταξιδιωτική βιομηχανία ανταποκρίνεται στις διεθνείς τάσεις των σύντομων, αλλά πιο συχνών, και ποιοτικών διακοπών. Ξεπερνώντας παράλληλα το πρόβλημα της εποχικότητας. Η δημιουργία εξειδικευμένου υφυπουργείου Τουρισμού, και εύχομαι στη στήριξη σας συνάδελφοι των άλλων κομμάτων, επιτυγχάνει την απαραίτητη στόχευση. Δίνει κίνητρα προς τον ιδιωτικό τομέα. Συμβάλλει στη σύγχρονη και ψηφιακή προβολή της Κύπρου. Στην ανάπτυξη θεματικών τουριστικών προτάσεων.
Στην αύξηση της δαπάνης ανά τουρίστα. 
 
Είναι η Κύπρος της ανθρωποκεντρικής υγείας που ενσωματώνει τις νέες τεχνολογίες και εξελίξεις. Με το Γενικό Σύστημα Υγείας επιτυγχάνουμε την ισότιμη και ποιοτική περίθαλψη με επίκεντρο τον ασθενή. Με πανεπιστημιακά νοσοκομεία και ιατρικές σχολές που συνδέουν την υγεία με την έρευνα αιχμής. Είναι ο τόπος της ακόμα πιο δυναμικής και εξωστρεφούς φαρμακοβιομηχανίας που με ενισχυμένες εξαγωγές συνεισφέρει ακόμη περισσότερο στην οικονομία.
 
Είναι η Κύπρος της ακόμα πιο δυναμικής ναυτιλίας και γαλάζιας οικονομίας. Με τη δημιουργία του εξειδικευμένου υφυπουργείου, η χώρα βρίσκεται στην πορεία περαιτέρω αξιοποίησης ενός τομέα όπου η προοπτική είναι πολύ μεγαλύτερη της σημερινής συνεισφοράς του, που είναι στο 7% του ΑΕΠ.
 
Η Κύπρος που γίνεται ενεργειακός κόμβος. Και παρέχει υπηρεσίες στις εταιρίες πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αλλά και που επενδύει τα έσοδα για τις μελλοντικές γενιές και δεν τα σκορπίζει για το σήμερα.
 
Η Κύπρος του 2030 είναι η Κύπρος της ποιότητας και της δημιουργίας. Είναι η Κύπρος της έξυπνης βιομηχανίας, της πράσινης οικονομίας και της καινοτομίας. Προορισμός επιλογής και δημιουργίας νεοφυών επιχειρήσεων. Παρέχει τα εχέγγυα στους νέους να δημιουργήσουν το μέλλον τους επιχειρηματικά.
 
Η Κύπρος που εξελίσσεται σε περιφερειακό ψηφιακό κόμβο μεγιστοποιώντας τα οφέλη της γεωγραφικής της θέσης.
 
Αγαπητές και Αγαπητοί μου,
 
Σε αυτή την πορεία η παράταξη μας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, βρισκόμενη στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου. Στο ερώτημα, τι κόμμα θέλουμε για να συμβάλει σε αυτή τη πορεία, η απάντηση είναι ξεκάθαρη:
 
Ένα σύγχρονο, ορθολογιστικό με εξειδίκευση και εμπειρογνωμοσύνη κόμμα.
 
Ένα κόμμα που αξιοποιεί ταλέντα από όλους τους χώρους. Εμπλουτίζει τη δομή του με τη δημιουργία εξειδικευμένου σώματος παραγωγής πολιτικής.
 
Μια πολιτική δύναμη του ρεαλισμού, της σύνεσης και της συν-διαβούλευσης, ανοικτή σε συνεργασίες με όλους τους χώρους.
 
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ως η κινητήριος δύναμη για την επίτευξη της Κύπρου του αύριο μπαίνει στη ψηφιακή εποχή. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κόμματος θα γίνεται σταδιακά πιο ορατός σε όλους τους τομείς. Στην επικοινωνία. Στην οργάνωση.
 
Στη διαχείριση της καθημερινότητα μας. Υιοθετήσαμε ήδη την τεχνολογία στις εκλογές πριν δύο βδομάδες. Αν θέλουμε να φτιάξουμε την ψηφιακή Κύπρο του 2030 πρέπει πρώτα να κάνουμε το κόμμα μας ψηφιακό.
 
Φίλες και Φίλοι,
 
Η Κύπρος του 2030 δεν πρέπει να είναι ένας κομματικός στόχος. Η Κύπρος του αύριο, η καλύτερη Κύπρος, αφορά όλους μας. Όλα τα πολιτικά κόμματα. Και σας καλώ να μετατρέψουμε αυτή την προσπάθεια σε ένα εθνικό στόχο.
 
Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε. Οι Άνθρωποι της Κύπρου αποδείξαμε τι μπορούμε να πετύχουμε ενωμένοι. Όταν έχουμε σαφήνεια και συνέπεια. Θάρρος και πίστη, προς ένα κοινό στόχο.
 
Σαφήνεια, για το που θέλουμε να πάμε. Και σε τι χώρα θέλουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας. Συνέπεια, να βαδίζουμε μπροστά και να βρίσκουμε λύσεις.
 
Με θάρρος, να παίρνουμε τις αναγκαίες, αλλά ωφέλιμες δύσκολες αποφάσεις.
 
Πίστη, ότι μπορούμε.
 
Και εμείς, Φίλες και Φίλοι, μπορούμε.
 
Έτσι θα συνεχίσουμε.
 
Συνεχίζουμε σταθερά μπροστά στην πορεία για να βελτιώσουμε την πατρίδα μας.
 
Να ενδυναμώσουμε ακόμα περισσότερο την ασφάλεια. Τη σταθερότητα. Την Ανάπτυξη.
 
Φτιάχνουμε όλοι μαζί την Κύπρο που αξίζει στα Παιδιά μας.
 
Την καλύτερη Κύπρο, που δεν είναι άλλη από την ενωμένη Κύπρο.
 
Να ‘στε καλά.

Δειτε Επισης

Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο, οι διαφορές ΚΚΕ-ΑΚΕΛ και η δράση της Κουμμουνιστικής Πρωτοβουλίας
Μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας ζητά ο «υπεξ»
Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η συνολική διευθέτηση του Κυπριακού
Επανεξελέγη Πρόεδρος της APPG για την Κύπρο η Κάρολαϊν Νόουκς
Ίδρυση Γραφείου διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στην Κύπρο στηρίζει η ΕΕ