Μουσταφά Ακιντζί: Καμιά μεταβολή θέσεων από τις δύο πλευρές

Απαραίτητη και χρήσιμη χαρακτήρισε την συνάντηση που έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας στην οικία της Ελίζαμπεθ Σπέχαρ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.
 
Μιλώντας σε Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους, επανέλαβε τις γνωστές του θέσεις τόσο για την πιθανή επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών όσο και για το ζήτημα που θέτει για συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.
 
Ο κύριος Ακιντζί σημείωσε μεταξύ άλλων πως στη συνάντηση δεν υπήρξε οποιαδήποτε μεταβολή θέσεων από τις δύο πλευρές. «Μετά από την αποψινή συνάντηση έχουμε εντοπίσει που ακριβώς βρισκόμαστε. Ήταν μια απαραίτητη συνάντηση που έπρεπε να γίνει. Ήταν μια σημαντική συνάντηση γιατί μας έδωσε μια σαφή ιδέα για το μέλλον».
 
Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης έστειλε σαφές μήνυμα, πως μια πιθανή νέα προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού θα πρέπει να έχει χρονοδιάγραμμα. «Δεν πρέπει να εγκλωβιστούμε στις ίδιες μεθόδους με το παρελθόν. Μια πιθανή νέα προσπάθεια θα πρέπει να έχει καθορισμένα χρονοδιαγράμματα».
 
Ο κύριος Ακιντζί δεν παρέλειψε να επαναλάβει τις γνωστές του θέσεις και για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στο Κρανς Μοντάνα επισημαίνοντας πως ήταν μια ιστορική ευκαιρία που χάθηκε. «Ήταν μια χαμένη ιστορική στιγμή που μας απογοήτευσε αφού ήλθε μετά από δύο χρόνια έντονης προσπάθειας. Τίποτα  δεν μπορεί να είναι το ίδιο μετά το Κρανς Μοντάνα».
 
Αναφερόμενος στο θέμα του Φυσικού Αερίου ο Μουσταφά Ακιντζί σημείωσε πως «κάναμε σχετικές προειδοποιήσεις για το Φυσικό Αέριο. Εάν οι προτάσεις μας δεν γίνουν αποδεκτές, για κοινή επιτροπή ή αναστολή των γεωτρήσεων, μπορούμε και εμείς να κάνουμε παρόμοια βήματα με την Τουρκία» είπε.
 
Για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων ο κύριος Ακιντζί είπε πως το οδόφραγμα Απλικίου αναμένεται να παραδοθεί στις 15 Σεπτεμβρίου ενώ της Δερύνειας την 1η Ιουλίου.
 

Δειτε Επισης

Βανδάλισαν πτοεκλογική πινακίδα του Νικολέττου-«Δεν θα μας πτοήσει» (pic)
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»
Αυστηρό μήνυμα Προέδρου για το τερματικό στο Βασιλικό-«Το κράτος δεν εκβιάζεται»
Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία»
Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου
Μπαίνουν στο δικαστικό ρινγκ για τη μητέρα των μαχών Εισαγγελία και Ελεγκτής-Ο τελικός των κορυφαίων θεσμών