Απέφυγε τη μεγάλη εσωστρέφεια ο ΔΗΣΥ, αναδιοργάνωση στα χαμηλότερα δώματα

Με τους Αβέρωφ Νεοφύτου και Λευτέρη Χριστόφορου να επανεκλέγονται άνευ ανθυποψήφιων στις θέσεις του προέδρου και αναπληρωτή προέδρου αντίστοιχα,  ο ΔΗΣΥ εισήλθε από σήμερα σε τροχιά εσωκομματικής αναδιοργάνωσης και στην αντίστροφη μέτρηση για Παγκύπριο Συνέδριο της παράταξης, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επανεκλέγησαν χωρίς ανθυποψήφιους Αβέρωφ και Λευτέρης

Μέχρι τότε, θα μεσολαβήσει βεβαίως η Εκλογική Συνέλευση της 28ης Απριλίου, μέσα από την οποία θα προκύψει η πλήρωση των τριών θέσεων αντιπροέδρων του ΔΗΣΥ, με τέσσερις βουλευτές του κόμματος να διεκδικούν τις τρεις συγκεκριμένες διαθέσιμες θέσεις στην ανώτατη ηγετική πυραμίδα.
 
Γιώργος Γεωργίου και Στέλλα Κυριακίδου διεκδικούν ανανέωση της εντολής από τα μέλη του κόμματος για διατήρηση των θέσεων αντιπροέδρων που σήμερα κατέχουν, ενώ αναρρίχηση στην ηγετική πυραμίδα του ΔΗΣΥ ως αντιπρόεδροι διεκδικούν επίσης οι Νίκος Νουρής και Ευθύμιος Δίπλαρος.
 
Παρελθόν από την ηγεσία του ΔΗΣΥ θα αποτελέσει ο επίσης σήμερα κατέχων θέση αντιπροέδρου Σωτήρης Σαμψών, καθότι επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που τον ήθελαν να μην επαναδιεκδικεί, δεν υπέβαλε υποψηφιότητα κατά τη σημερινή σχετική διαδικασία που έλαβε χώρα στον 3ο όροφο της Πινδάρου.
 
Η δήλωση Σαμψών
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Σωτήρης Σαμψών αναφέρει τα εξής:
 
«Έχω αποφασίσει να μην διεκδικήσω την επανεκλογή μου στη θέση του Αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού στις επικείμενες ενδοκομματικές εκλογές.
 
Εμφατικά τονίζω όμως, ότι η απόφαση μου αυτή, δεν συνεπάγεται την αποχώρηση μου από τα πολιτικά δρώμενα του τόπου. Παραμένω ενεργά στην πολιτική, με μοναδικό στόχο την προάσπιση-όπως έκανα πάντοτε άλλωστε-των δικαίων της Πατρίδας μας και του Λαού μας, ειδικά στην κρίσιμη αυτή καμπή που διανύουμε.
 
Εξάλλου η κληρονομιά μου, η εμπειρία μου, οι γνώσεις μου, ιδίως οι νομικές και γενικά η μέχρι σήμερα πολιτική μου πορεία, αλλά κυρίως η έγνοια και το ενδιαφέρον μου για τον τόπο και το κόμμα που με ανέθρεψε δεν μου επιτρέπουν να πράξω διαφορετικά.
 
Θα ήθελα να ευχηθώ στους διεκδικητές των εσωκομματικών εκλογών του Δημοκρατικού Συναγερμού, αλλά και στην ηγεσία που θα εκλεγεί τον ερχόμενο Απρίλιο, κάθε επιτυχία.
 
Κλείνοντας, τονίζω πως πάντοτε θα βρίσκομαι δίπλα στον απλό πολίτη, αλλά και στην παράταξη, έτοιμος να προσφέρω το άπαν των δυνάμεων μου. Η πόρτα μου φίλες και φίλοι, ήταν και θα παραμείνει πάντοτε ανοικτή για όλους».
 
Κυπριανού, Χατζηγιάννης, Αννίτα
Οι εκτιμήσεις, στις οποίες χθες έκανε αναφορά ο Reporter, επιβεβαιώθηκαν και σε ό,τι αφορά την μη υποβολή υποψηφιότητας από τους Ανδρέα Κυπριανού και Κυριάκο Χατζηγιάννη, οι οποίοι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου.
 
Με ανακοινώσεις τις οποίες εξέδωσαν σήμερα, οι κ.κ. Κυπριανού και Χατζηγιάννης γνωστοποίησαν τις αποφάσεις τους να μην θέσουν υποψηφιότητες, εξηγώντας συναφώς τους λόγους για τους οποίους κατέληξαν τελικά στις αποφάσεις τους αυτές. Κάτι ανάλογο έπραξε σήμερα και η Αννίτα Δημητρίου, η οποία το προηγούμενο διάστημα δεν απέκλειε το ενδεχόμενο να διεκδικήσει θέση αντιπροέδρου.
 
Οι «εκκρεμότητες»
Με τα δεδομένα αυτά, όπως έχουν διαμορφωθεί έπειτα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων, το εκλογικό ενδιαφέρον κατά την επικείμενη Εκλογική Συνέλευση του ΔΗΣΥ εστιάζεται στο ποιοι τρεις εκ των τεσσάρων υποψηφίων, θα καταλάβουν τις τρεις αντιπροεδρίες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκλογές για τις τρεις θέσεις αντιπροέδρου στον ΔΗΣΥ
 
Το δικό της ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιάσει εξάλλου και η αναμέτρηση εκλογής των 20 αιρετών μελών του Πολιτικού Γραφείου, κάτι που θα γίνει στο πλαίσιο του Παγκύπριου Συνεδρίου της 12ης Μαΐου, αν φυσικά στις 30 Απριλίου, οπόταν και θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες, ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος από τις διαθέσιμες θέσεις.
 
Στις 30 Απριλίου θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες και για την προεδρία της ΓΟΔΗΣΥ, μια εκλογή που θα γίνει επίσης στο πλαίσιο του Παγκύπριου Συνεδρίου.   
 
 Για τις 9 ή 10 Ιουνίου εξάλλου, έχουν προκηρυχθεί τα Επαρχιακά Συνέδρια του ΔΗΣΥ προς εκλογή των επαρχιακών αξιωματούχων του κόμματος.
 
Σημειώνεται πως θέση η οποία παραμένει κενή έπειτα από τον διορισμό του Πρόδρομου Προδρόμου στη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου του ΔΗΣΥ, είναι αυτή του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, με το όνομα του βουλευτή Δημήτρη Δημητρίου να φιγουράρει ψηλά στη λίστα των επικρατέστερων για να την αναλάβει.
 
Τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ως τρίτος τη τάξει στην ιεραρχία, αναμένεται να διατηρήσει ο Νίκος Τορναρίτης.

Δειτε Επισης

Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό