Επανεκλέγησαν χωρίς ανθυποψήφιους Αβέρωφ και Λευτέρης

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για την ηγετική πυραμίδα του Δημοκρατικού Συναγερμού με τον Αβέρωφ Νεοφύτου και τον Λευτέρη Χριστοφόρου να επανεκλέγονται χωρίς ανθυποψηφίους στις θέσεις του Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου του κόμματος αντίστοιχα. 
 
Στέλλα Κυριακίδου, Νίκος Νουρής, Γιώργος Γεωργίου και Ευθύμιος Δίπλαρος υπόβαλαν τις υποψηφιότητες τους για τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων του κόμματος. Ο Λευτέρης Χριστοφόρου κατέρχεται ως υποψήφιος επαναδιεκδικώντας τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου χωρίς ανθυποψήφιο, αφού Κυριάκος Χατζηγιάννης και Ανδρέας Κυπριανού με ανακοινώσεις που εξέδωσαν νωρίτερα σήμερα κοινοποίησαν την απόφαση τους να μην υποβάλουν υποψηφιότητες.
  
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου κατέθεσε την υποψηφιότητα του με αναφορές στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στο δύσκολο έργο που έχει να αντιμετωπίσει.
 
«Για μένα είναι ώρα ιστορικής ευθύνης. Ένας είναι ο στόχος μας. Να σταθούμε δίπλα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάθεση για συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Θα συνεχίσουμε με μετριοπάθεια με σύνεση, με διάλογο αλλά και με αποφασιστικότητα σε θέματα αρχών και στο εθνικό μας πρόβλημα και στην εσωτερική διακυβέρνηση».
 
Συνεχίζοντας ο Αβέρωφ Νεοφύτου τόνισε πως «ο λαός μας έδωσε μια ισχυρή εντολή στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να συνεχίσει. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες αλλά γνωρίζουμε και το πείσμα και τη θέληση μας, τα προβλήματα να τα μετατρέπουμε σε ευκαιρίες για να δημιουργήσουμε την Κύπρο για τα παιδιά μας. Η καλύτερη Κύπρος είναι μόνο μια. Η επανενωμένη Κύπρος, η απαλλαγμένη από την κατοχή. Σε αυτή την εθνική προσπάθεια με μπροστάρη τον Νίκο Αναστασιάδη ο ΔΗΣΥ δηλώνει παρών με όλες του τις δυνάμεις» κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

 
Ο Λευτέρης Χριστοφόρου ευχαρίστησε την κομματική ηγεσία του ΔΗΣΥ για την εμπιστοσύνη ενώ  τόνισε εμφαντικά πόσο σημαντικό είναι για το κόμμα να βρίσκεται επικεφαλής ο άξιος, δοκιμασμένος ηγέτης Αβερωφ Νεοφυτου. Δεσμεύτηκε να δώσει το άπαν των δυνάμεων του για να φανεί αντάξιος των προσδοκιών όλων και ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της δημοκρατίας & τον Αβέρωφ Νεοφύτου
 
Μετά την υποβολή της υποψηφιότητας του ο Γιώργος Γεωργίου προέβη σε δηλώσεις προς τα μέσα σημειώνοντας πως εμπιστεύεται τα μέλη και τους φίλους της παράταξης ότι μέσα στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και θα κρίνουν και θα αξιολογήσουν το πρόσωπο του για μια από τις θέσεις των αντιπροέδρων.
«Ισχυρός ΔΗΣΥ, ισχυρή διακυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη» κατέληξε ο Γιώργος Γεωργίου.
Ο Νίκος Νουρής μετά την υποβολή της υποψηφιότητας του κατέθεσε το όραμά του που όπως είπει είναι να καταστεί  μέλος μιας ηγετικής ομάδας, η οποία θα οδηγήσει τον ΔΗΣΥ στη νέα εποχή και βεβαίως στο μεγάλωμα αυτής της ιστορικής παράταξης.
«Εάν τα μέλη του Δημοκρατικού Συναγερμού με εκλέξουν, να δηλώσω απερίφραστα πως θα συνεχίσω να είμαι αυτός που ξέρουν, ένας συνεπής στρατιώτης της παράταξης με οραματισμούς και στην επόμενη μέρα» πρόσθεσε.
Ο Ευθύμιος Δίπλαρος μετά την υποβολή της δικής του υποψηφιότητας επεσήμανε πως πρόθεση του είναι «να δυναμώσω τη φωνή σας και να ενισχύσω την παρουσία σας. Έχω συγκεκριμένες σκέψεις που θα μοιραστών με την υπόλοιπη ηγεσία του κόμματος, σκέψεις που έχουν βγει μέσα από την καθημερινή επαφή μαζί σας. Ως υπεύθυνη πολιτική παράταξη θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε δρόμους. Στεκόμαστε όρθιοι απέναντι στις προκλήσεις και θα συνεχίσουμε να είμαστε η παράταξη που σηκώνει το βάρος των σημαντικών αλλαγών θα συνεχίσουμε να είμαστε η παράταξη που υπηρετεί την ενότητα και τη συνεννόηση για το καλό του τόπου μας» κατέληξε.
 
Υπενθυμίζεται ότι η Βουλευτής του ΔΗΣΥ απέστειλε την υποψηφιότητα της αφού απουσιάζει για εργασίες της Βουλής στο εξωτερικό.
 
Έκαναν πίσω Κυπριανού, Χατζηγιάννης, Αννίτα
 
Από όσους έπαιξαν τα ονόματα τους τις τελευταίες μέρες Ανδρέας Κυπριανού, Κυριάκος Χατζηγιάννης και Αννίτα Δημητρίου με ανακοινώσεις που εξέδωσαν σήμερα κοινοποίησαν την πρόθεση τους να μην καταθέσουν υποψηφιότητα.
 
Ο Νίκος Νουρής με ανάρτηση του στο twitter, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, σημειώνει πως απολογείται για το γεγονός ότι  «με τη μη υποβολή υποψηφιότητάς μου στις αρχαιρεσίες του ΔΗΣΥ, δε θα συνεισφέρω στη δημιουργία του αναγκαίου για το κόμμα προβληματισμού! Συνεχίζω ανένδοτος όμως τον αγώνα υπέρ των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του λαού μας».
 
Ο Αντρέας Κυπριανού σε ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνει πως μετά από σοβαρό προβληματισμό αποφάσισε να μη διεκδικήσει τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του κόμματος.
 
«Μετά την απόφαση του Ευρωβουλευτή και φίλου μου Λευτέρη Χριστοφόρου να επαναδιεκδικήσει την θέση, μια δική μου υποψηφιότητα θα δημιουργούσε εσωστρέφεια αχρείαστη για την παράταξη μας αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τον τόπο, αλλά και θα δυσκόλευε αφάνταστα τον ένα ευρωβουλευτή μας στις τεράστιες υποχρεώσεις που έχει στο ευρωκοινοβούλιο βάζοντας τον σε προεκλογική περίοδο που θα τον κρατούσε υποχρεωτικά στην Κύπρο.Πέραν αυτού οι αυξημένες υποχρεώσεις μου στο κοινοβούλιο μέσα και από την ανάληψη της προεδρίας της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού σε λίγους μήνες, μαζί με άλλα επιπρόσθετα κοινοβουλευτικά καθήκοντα, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου» σημειώνει.
 
Ο Ανδρέας Κυπριανού προσθέτει πως ευχαριστεί τους πολλούς φίλους συναγωνιστές και συνεργάτες που επικοινώνησαν μαζί του δηλώνοντας έτοιμοι να στηρίξουν μια πιθανή του ενώ απολογείται για το αν η απόφαση του τους απογοητεύει.
 
Η Αννίτα Δημητρίου με ανάρτηση της στο facebook σημειώνει πως προβληματίστηκε όμως αποφάσισε να αφοσιωθεί στα βουλευτικά της καθήκοντα.
«Η πολιτική διαδρομή, άλλωστε, δεν υπήρξε ποτέ αγώνας 100 μέτρων. Η πολιτική για μένα είναι μια διαφανής διαδικασία που μας φέρνει πιο κοντά στον άνθρωπο και τα καθημερινά του προβλήματα. Μια διαδρομή που αρχίσαμε μαζί πριν 2 χρόνια και μαζί θα συνεχίσουμε. Η υπόσχεση που αυτή την ώρα μπορώ να σας δώσω είναι ότι δεν θα προδώσω ποτέ την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας» καταλήγει η Βουλευτής του ΔΗΣΥ.
 
Ο οδικός χάρτης στον ΔΗΣΥ για τους επόμενους μήνες
 
Υπενθυμίζεται πως η Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση του ΔΗΣΥ θα πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου με την εκλογική διαδικασία που θα ακολουθηθεί και ακολουθείται από τον ΔΗΣΥ είναι ανάλογη εκλογικών διαδικασιών που ακολουθούνται για την ανάδειξη πολιτειακών αξιωματούχων, όπως είναι για παράδειγμα οι βουλευτικές εκλογές.
 
Στο πλαίσιο αυτό θα λειτουργήσουν σε όλη την Κύπρο γύρω στα 70 με 75 εκλογικά κέντρα.
 
Δικαίωμα ψήφου στην Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση του ΔΗΣΥ έχουν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος που θα έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους. Το μητρώο μελών του κόμματος έκλεισε προχθές στις 14 του μήνα και σύμφωνα με τον κύριο Στυλιανού τα εγγεγραμμένα μέλη ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες.
 
 
Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το Παγκύπριο Συνέδριο του ΔΗΣΥ στο πλαίσιο του οποίου θα εκλεγούν τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου και η Πρόεδρος της γυναικείας οργάνωσης του κόμματος ΓΟΔΗΣΥ
 
Στις 9 και 10 Ιουνίου έχουν προκηρυχθεί Επαρχιακά Συνέδρια προς ανάδειξη των νέων Επαρχιακών Αξιωματούχων του κόμματος.
 
 
Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν μπορεί να δοθεί ακριβής αριθμός αφού μόλις προχθές έκλεισε το μητρώο.

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ