Κλείδωσαν το όνομα, θα πιέσουν τον Καρογιάν να ηγηθεί της ΔΗ.ΠΑ.

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία νέου κόμματος έκαναν σήμερα τα διαγραφέντα μέλη του ΔΗΚΟ, υποβάλλοντας στο Υπουργείο Εσωτερικών τη δήλωση υποστήριξης για εγγραφή πολιτικού κόμματος και «κλειδώνοντας» για το υπό εκκόλαψη νέο πολιτικό σχήμα το όνομα «Δημοκρατική Παράταξη»(ΔΗ.ΠΑ.)
 
Θα πρέπει να σημειωθεί πως η σημερινή εξέλιξη δεν συνιστά εγγραφή νέου κόμματος παρά μόνο ενέργεια με την οποία κατοχυρώνεται η ονομασία του νέου σχήματος, αφού για να εγγραφεί ένα κόμμα στο Μητρώο Πολιτικών Κομμάτων απαιτείται η υποβολή σχετικής αίτησης, συνοδευόμενης-μεταξύ άλλων- και από  Καταστατικό.
 
Τη δήλωση υποστήριξης που κατέθεσαν σήμερα οι διαγραφέντες από το ΔΗΚΟ υπογράφουν πέρνα των 300 ατόμων τα οποία απαιτούνται, ανάμεσα στους οποίους οι  Χρίστος Φλουρέντζου, Γιάννος Λακκοτρύπης, Χαράλαμπος Δημητρίου, Τάκης Γαβριηλίδης, Μάριος Πρωτοπαπάς, Γιάννος Τσάππας, Γιώργος Χρυσοστόμου, Πάμπος Χωραΐτης, Λένια Γεωργίου, Ντίνος Γεωργίου κ.α. 
 
Το μεγάλο στοίχημα πλέον για τους προωθούντες την πρωτοβουλία δημιουργίας νέου κόμματος έγκειται στο να… πείσουν τον Μάριο Καρογιάν να αναλάβει τα ηνία του νέου σχήματος, καθώς όπως και χθες έγραψε ο Reporter, τουλάχιστον μέχρι στιγμής ο κ. Καρογιάν εμφανίζεται διστακτικός στο να αναλάβει έναν τέτοιο ηγετικό ρόλο. Και αυτό, παρόλο που στις δημόσιες τοποθετήσεις του ο τέως πρόεδρος του ΔΗΚΟ αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, παραπέμποντας για τις όποιες αποφάσεις του στη συνέχιση των συζητήσεων που θα έχει με τον κόσμο.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψάχνουν ηγέτη για το νέο κόμμα-Κουμπωμένος για ένα τέτοιο ρόλο ο Καρογιάν
 
«Υπάρχει ένα σημαντικότατο κρίσιμο ποσοστό, που αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν στέγη, θέλουν να έχουν λόγο, θέλουν να έχουν ρόλο, θέλουν να έχουν φωνή. Με αυτόν τον κόσμο θα συνεχίσουμε να συζητάμε γιατί η δύναμή μας είναι ο κόσμος και όχι η εκάστοτε ηγεσία, η οποία είναι και παροδική. Επιπρόσθετα, ανάλογα με τις συνθήκες, αν υπάρχουν οι δυνατότητες, αν αυτό είναι ένα αίτημα όλων αυτών των ανθρώπων, τότε είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να διαμορφώσουμε εξελίξεις. Όλα αυτά όμως δεν είναι κάτι που θα το αποφασίσουν τρεις-τέσσερις πεφωτισμένοι. Αν θα υπάρξει κάτι, είναι από τον κόσμο προς τα πάνω», ήταν η σχετική αναφορά του Μάριου Καρογιάν μιλώντας στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του «Άλφα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καρογιάν: Ο πορφυρογέννητος, η οικογενειακή επιχείρηση και οι κοινοί θνητοί
 
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, πηγές προσκείμενες στον Μάριο Καρογιάν, μιλώντας στον Reporter, εξέφραζαν την εκτίμηση πως στο τέλος της ημέρας αυτός είναι που θα ηγηθεί του υπό εκκόλαψη νέου πολιτικού σχήματος. Εκτιμούσαν δηλαδή ότι οι υφιστάμενες επιφυλάξεις του θα καμφθούν και μέσα από τις συζητήσεις του με τον κόσμο θα αποδεχθεί να ηγηθεί του όλου εγχειρήματος. 
 
Κοινοβουλευτική εκπροσώπηση
Πέραν του ζητήματος του ποιος θα ηγηθεί του νέου σχήματος, εξίσου μείζονος σημασίας θωρείται το να μπορέσει να έχει και κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, αφού κάτι τέτοιο πέραν του ότι θα προσδώσει στο νέο κόμμα ξεχωριστή δυναμική στα πρώτα βήματα δραστηριοποίησής του στην πολιτική σκηνή:
 
Πρώτο: Θα μπορεί να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου.
Δεύτερο: Θα μπορεί να λαμβάνει κρατική χορηγία.  
 
Προς την κατεύθυνση αυτή, έχουν ήδη βολιδοσκοπηθεί οι βουλευτές του ΔΗΚΟ Άγγελος Βοτσής και Γιώργος Προκοπίου, οι οποίοι ωστόσο με τη σειρά τους εμφανίζονται επί του παρόντος διστακτικοί.
 
«Δεν μας αφορά το θέμα…»
Την ίδια ώρα, κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ή αναφορές για δημιουργία κόμματος από διαγραφέντα μέλη, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος υπέδειξε πως οι συζητήσεις που αφορούν την προσπάθεια δημιουργίας άλλων κομμάτων δεν αφορά το ΔΗΚΟ. 
 
«Έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας ότι θα ακολουθήσουμε τη δική μας πολιτική πορεία. Άλλοι ενδεχομένως να έχουν λάβει τις δικές τους πολιτικές αποφάσεις», τόνισε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.
 
Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ επανέλαβε για μια ακόμη φορά πως δεν τίθεται θέμα αναστολής της απόφασης για διαγραφή συγκεκριμένων στελεχών του κόμματος, ενώ αναφερόμενος ιδιαίτερα στον Μάριο Καρογιάν διαμήνυσε ξανά πως αποτελεί παρελθόν.
 
«Ο κ. Καρογιάν αποτελεί παρελθόν για το ΔΗΚΟ, έχει πάρει τις δικές του πολιτικές αποφάσεις. Το ΔΗΚΟ γυρίζει σελίδα, κοιτάζουμε μπροστά, επικεντρωνόμαστε στα προβλήματα των πολιτών και της κοινωνίας και για αυτόν ακριβώς τον λόγο είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα εξέλθουμε ενδυναμωμένοι, ενισχυμένοι ως κόμμα για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στην κοινωνία, στην πολιτεία και στον λαό μας».
 
Σε παρατήρηση ότι ο Μάριος Καρογιάν δήλωσε ότι δεν προχώρησε σε διαγραφές στελεχών όταν στελέχη του ΔΗΚΟ στις προεδρικές εκλογές του 2013 ήταν στο εκλογικό επιτελείο του υποψήφιου προέδρου Γιώργου Λιλλήκα και όταν ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος είχε αποστασιοποιηθεί από την απόφαση του κόμματος, ο Νικόλας  Παπαδόπουλος είπε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να μπει σε ένα δημόσιο διάλογο με τον κ. Καρογιάν, ιδιαίτερα όταν ο ίδιος χρησιμοποιεί, όπως είπε, «υβριστικούς, απαξιωτικούς, μειωτικούς χαρακτηρισμούς για το ΔΗΚΟ και για τα στελέχη και τον κόσμο του ΔΗΚΟ».
 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ