Ψάχνουν ηγέτη για το νέο κόμμα-Κουμπωμένος για ένα τέτοιο ρόλο ο Καρογιάν

Αποφασισμένα να προχωρήσουν με τη σύσταση νέου πολιτικού σχήματος εμφανίζονται διαγραφέντα στελέχη του ΔΗΚΟ, με καλά ενημερωμένες πηγές να επιβεβαιώνουν στον Reporter την πρόθεσή τους να προχωρήσουν στην υποβολή σχετικής αίτησης στο Υπουργείο Εσωτερικών κλειδώνοντας για το νέο σχήμα που ψήνουν την ύψιστης σημειολογικής σημασίας ονομασία, Δημοκρατική Παράταξη(ΔΗΠΑ).
 
Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πρακτική υλοποίηση του όλου εγχειρήματός τους ουδόλως εύκολη φαντάζει, ένεκα κυρίως της απροθυμίας του Μάριου Καρογιάν-τουλάχιστον στον παρόν στάδιο- να βγει μπροστά ως επικεφαλής και να ηγηθεί της συγκεκριμένης προσπάθειας.  
 
Όπως ο Reporter είναι σε θέση να γνωρίζει, ο κ. Καρογιάν, για τους δικούς του λόγους, προκρίνει ανάληψη ενός τέτοιου ρόλου από άλλο άτομο που ενδεχομένως θ’ αποδεχόταν να τον αναλάβει, με τους προωθούντες την ιδέα για δημιουργία νέου κόμματος να βρίσκονται σε αναζήτηση της προσωπικότητας αυτής.
 
Στο πλαίσιο αυτό, όπως πληροφορούμαστε, προσεγγίστηκε μεταξύ άλλων και ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Χρίστος Πατσαλίδης, ο οποίος ωστόσο απάντησε αρνητικά.
 
Την ίδια ώρα, έχοντες θέσει ως στόχο όπως το νέο κόμμα που θα δημιουργηθεί έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, υπήρξε βολιδοσκόπηση συγκεκριμένων βουλευτών του ΔΗΚΟ (σ.σ. Άγγελος Βότσης και Γιώργος Προκοπίου), χωρίς όμως και εδώ να διαφαίνονται προοπτικές προς την πιο πάνω κατεύθυνση.
 
Με τα δεδομένα αυτά, μπορεί μερίδα των διαγραφέντων στελεχών του ΔΗΚΟ να τρέχει με χίλια όσον αφορά την επιθυμία της για δημιουργία νέου σχήματος, ωστόσο την ίδια ώρα γίνεται αντιληπτό πως για να επισυμβεί αυτό έχοντας βάσιμες πιθανότητες επιτυχίας, χρειάζονται να γίνουν ακόμη πολλά και πως η υποβολή της απαραίτητης αίτησης στο Υπουργείο Εσωτερικών δεν αποτελεί παρά μόνο ένα μικρό βήμα. Και προφανώς το ευκολότερο…   

Δειτε Επισης

Έφθασαν στο Ισραήλ μέσω Κύπρου 400 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας από τα ΗΑΕ
Το ΑΚΕΛ ζητά να ξεκαθαρίσει ο ΠτΔ για τη μη συμπερίληψη του πραξικοπήματος στην εγκύκλιο του ΥΠΑΝ
«Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση προς τ/κ για τριμερή ή πενταμερή»-Διαψεύδει το «υπεξ» για κυρίαρχη ισότητα
Υποβάλλονται τη Δευτέρα οι υποψηφιότητες για κοινοτάρχες και κοινοτικούς συμβούλους
Έτσι θα λειτουργεί ο ανθρωπιστικός διάδρομος από την Κύπρο όταν ολοκληρωθεί η προβλήτα στη Γάζα
Χρίστο Τσίγκη για την δημαρχία Στροβόλου στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο
Στο Λουξεμβούργο η Υπ. Γεωργίας για το Συμβούλιο ΕΕ-Συζητείται η απλούστευση Κοινής Αγροτικής Πολιτικής
Αναλύει στους ομολόγους του την πολιτική της Κύπρου για επιστροφές μεταναστών ο ΥΠΕΣ-Αύξηση κατά 66%
Στο Άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ΕΕ η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων