Ξεσκονίζουν τις δημοσκοπήσεις, ετοιμάζονται για το debate

Με τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών ανά χείρας και με τους υπολογισμούς να δίνουν και να παίρνουν, υποψήφιοι, επιτελεία και κόμματα που τους υποστηρίζουν εισέρχονται από τη Δευτέρα το πρωί στην αντίστροφη μέτρηση για τις προεδρικές εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής.
 
Οι δημοσκοπήσεις που είδαν την τελευταία βδομάδα το φως της δημοσιότητας φέρουν ως κερδισμένο τον Σταύρο Μαλά, ο οποίος όχι απλώς φαίνεται να κάλυψε την μεγάλη απόσταση που πριν από μερικούς μήνες τον χώριζε από τον Νικόλα Παπαδόπουλο, αλλά και να τον προσπέρασε στην μάχη που δίνουν για εξασφάλιση της δεύτερης θέσης και για είσοδο στον δεύτερο γύρο.
 
Ωστόσο, τα πάντα γύρω από την αμφίρροπη αυτή αναμέτρηση Νικόλα Παπαδόπουλου και Σταύρου Μαλά παραμένουν ρευστά, καθότι οι διαφορές που τους χωρίζουν να είναι οριακές και το ποιος εκ των δύο θα περάσει στην δεύτερη Κυριακή θα κριθεί όπως όλα δείχνουν στο νήμα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δημοσκόπηση REPORTER: Προβάδισμα Μαλά με ανοικτούς όμως λογαριασμούς με Νικόλα
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δημοσκόπηση Reporter: Κερδίζει το στοίχημα της συσπείρωσης το ΑΚΕΛ
 
Χαρακτηριστική και η σημερινή τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, ότι οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν τις τάσεις στην κοινωνία την ώρα που διεξάγονται.
 
«Σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν το αποτέλεσμα της κάλπης. Εμείς τις αναλύουμε όλες και εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα», είπε ο κ. Κυπριανού, για να σημειώσει:
 
«Με ικανοποίηση παρατηρούμε ότι πλέον η τάση σε όλες τις δημοσκοπήσεις καταδεικνύει ότι ο Σταύρος Μαλάς θα είναι στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Αυτό δεν πρόκειται να μας παρασύρει, ούτε να μας εφησυχάσει. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την στήριξη της υποψηφιότητας του Σταύρου Μαλά με σύνεση, σοβαρότητα και κυρίως με πολιτικά επιχειρήματα και θέσεις».
 
Η περίοδος κατά την οποία επιτρέπεται η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ωστόσο τα επιτελεία και τα κόμματα που υποστηρίζουν τους υποψήφιους θα συνεχίσουν να τρέχουν μετρήσεις και κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας πριν από την κάλπη, προκειμένου να ξέρουν μέχρι και την τελευταία στιγμή πού βρίσκονται οι υποψήφιοι τους.
 
Την ίδια ώρα, κατά το Σαββατοκύριακο αναμένεται να επικεντρωθούν στην προετοιμασία για  το μεγάλο τηλεοπτικό debate που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Δευτέρας.
 
Υποψήφιοι, επιτελεία και κόμματα που τους υποστηρίζουν σε καμία περίπτωση δεν υποτιμούν την αξία του, αφού δύναται όπως εκτιμούν να επηρεάσει μια σημαντική μερίδα του εκλογικού σώματος που μέχρι και σήμερα παραμένει αναποφάσιστη.
 
Την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη εξάλλου, είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί η παράδοση των ψηφοδελτίων στους Εφόρους Εκλογής από το Κυβερνητικό Τυπογραφείο, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν και συναντήσεις του Γενικού Εφόρου Προεδρικής Εκλογής Κυπριανού Κυπριανού με τους προεδρεύοντες κατά επαρχία για τις τελευταίες οδηγίες πριν τις εκλογές της 28ης Ιανουαρίου.
 
«Είμαστε στο στάδιο στο οποίο μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές», δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ) ο Βοηθός Γενικός Έφορος Προεδρικής Εκλογής, προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών Δημήτρης Δημητρίου, σημειώνοντας πως μετά την παράδοση των ψηφοδελτίων ο κάθε Έφορος θα αρχίσει την προετοιμασία των καλπών του, βάζοντας μέσα τα ψηφοδέλτια, τον εκλογικό κατάλογο και την απαραίτητη γραφική ύλη.
 

Δειτε Επισης

Βέλτιστες τροποποιήσεις στο σχέδιο ενέργειας ΑΠΕ ενέκρινε το Υπουργικό
Κ. Κόμπος: Η προσπάθεια για την αποστολή βοήθειας μέσω του θαλάσσιου διαδρόμου θα συνεχιστεί
Στην Αθήνα για τη Σύνοδο Κορυφής Πολιτικών Ηγέτιδων η ΠτΒ
Έτοιμο να αποπλεύσει για Γάζα το δεύτερο πλοίο με 500 τόνους βοήθειας
Απάντηση Αθήνας σε Ερντογάν-«Οι δηλώσεις για την Κύπρο προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων»
Καλωσόρισε τη λειτουργία διαδρόμου από την Κύπρο, τόνισε ανάγκη χερσαίων περασμάτων ο Μπορέλ
Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Συνάντηση με πάνω από 40 χώρες για το «Αμάλθεια» στις 21 Μαρτίου ανακοίνωσε ο ΥΠΕΞ