Δημοσκόπηση Reporter: Άνετα με Μαλά ο Αναστασιάδης, όλα ρευστά με Νικόλα

Άνετη επικράτηση του Νίκου Αναστασιάδη με αντίπαλο τον Σταύρο Μαλά και προβάδισμα, πλην όμως όχι τέτοιο που να προεξοφλεί το τελικό αποτέλεσμα με αντίπαλο του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Νικόλα Παπαδόπουλο στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, καταδεικνύει η νέα μεγάλη δημοσκόπηση του REPORTER/IMR Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δημοσκόπηση Reporter: Με κομμένη την ανάσα Νικόλας-Μαλάς για τον 2ο γύρο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δημοσκόπηση Reporter: Περνούν από τεστ κοπώσεως και αντοχής

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης του REPORTER για τα σενάριο του δευτέρου γύρου, ο Νίκος Αναστασιάδης κερδίζει τον Σταύρο Μαλά με διαφορά 20 ποσοστιαίων μονάδων, αφού εξασφαλίζει 48% έναντι 28% του ανθυποψηφίου του, και με το ποσοστό των αναποφάσιστων να βρίσκεται στο 6%.
 
Συγκριτικά με τον περασμένο Οκτώβριο, η διαφορά των δύο υποψηφίων παραμένει περίπου στα ίδια επίπεδα, καθότι ο Νίκος Αναστασιάδης εξασφάλιζε 47% και ο Σταύρος Μαλάς 26%.


Προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προεξοφλήσει το τελικό αποτέλεσμα, διατηρεί ο Νίκος Αναστασιάδης έναντι του Νικόλα Παπαδόπουλου στον δεύτερο γύρο. Ο κ. Αναστασιάδης εξασφαλίζει 43% και ο Νικόλας Παπαδόπουλος 39%, με την ψαλίδα μεταξύ των δύο συγκριτικά με τον Οκτώβριο να μειώνεται κατά μία ποσοστιαία μονάδα. Το ποσοστό του Προέδρου Αναστασιάδη ανερχόταν στο 42%  και του Νικόλα Παπαδόπουλου στο 37%, με τον πρώτο να καταγράφει αύξηση μίας ποσοστιαίας μονάδας και τον δεύτερο αύξηση δύο ποσοστιαίων μονάδων.
 
Όπως με αντίπαλο τον Σταύρο Μαλά, ακόμη πιο άνετη διαφαίνεται η επικράτηση του Νίκου Αναστασιάδη στον δεύτερο γύρο με αντίπαλο τον Γιώργο Λιλλήκα, καθότι εξασφαλίζει 49% έναντι 23% του ανθυποψήφιου του. Προηγείται δηλαδή με μια διαφορά που ανέρχεται στις 26 ποσοστιαίες μονάδες, ανοίγοντας περεταίρω την ψαλίδα συγκριτικά με τον περασμένο Οκτώβριο, όταν το ποσοστό του Πρόεδρου της Δημοκρατίας ανερχόταν στο 47% και του κ. Λιλλήκα στο 25%.
 
Στο σενάριο δεύτερης Κυριακής με αντίπαλους τους Νικόλα Παπαδόπουλο και Σταύρο Μαλά, ο κ. Παπαδόπουλος κερδίζει τις εκλογές εξασφαλίζοντας 47% έναντι 36% του κ. Μαλά, διατηρώντας όπως και τον Οκτώβριο προβάδισμα ύψους 11 ποσοστιαίων μονάδων(σ.σ. 34% ο Σταύρος Μαλάς και 45% ο Νικόλας Παπαδόπουλος).   

Σε ένα δεύτερο γύρο με αντίπαλους τους Σταύρο Μαλά και Γιώργο Λιλλήκα, ο κ. Μαλάς είναι αυτός που εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθότι εξασφαλίζει  37% έναντι 28% του κ. Λιλλήκα. Τον περασμένο Οκτώβριο, τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 34% για τον υποστηριζόμενο από το ΑΚΕΛ υποψήφιο και 29% για τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών.
 
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είναι αυτός που κερδίζει τις εκλογές με αντίπαλο στον δεύτερο γύρο τον Γιώργο Λιλλήκα, καθότι εξασφαλίζει 45% έναντι 24% του κ. Λιλλήκα. Τα αντίστοιχα ποσοστά των περασμένο Οκτώβριο ήταν 47% για τον κ. Παπαδόπουλο και 23% για τον κ. Λιλλήκα.

Στις συνειδήσεις των πολιτών ο Νίκος Αναστασιάδης εξακολουθεί να φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για να κερδίσει τις εκλογές, καθότι μια μεγάλη πλειοψηφία, όπως προκύπτει από την παράσταση νίκης, εκτιμά πως αυτός θα είναι ο νικητής.

 
Επίσης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπερέχει των ανθυποψηφίων του στα ποιοτικά χαρακτηριστικά, αφού ανεξαρτήτως του υποψηφίου που τελικά θα ψηφίσουν, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων τον θεωρεί ως τον καταλληλότερο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ είναι και ο υποψήφιος που μέχρι στιγμής τους έχει πείσει περισσότερο για τις θέσεις του.

 

Δειτε Επισης

«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
ΒΙΝΤΕΟ: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία»
Τέθηκε σε λειτουργία η υπηρεσία «Τι ψηφίζω»-Όλες οι λεπτομέρειες
Υπ. Εργασίας: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση εργασιακών σχέσεων
Επιβεβαίωση της βρετανικής θέσης ως προς τις απευθείας πτήσεις για Τύμπου
Επανέλαβε στήριξη της ΕΕ για λύση του Κυπριακού η Φον ντερ Λάιεν-«Έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο»
Προκαλούν τα κατεχόμενα-«Αδικία και ιστορικό λάθος η ένταξη Κύπρου στην ΕΕ»
«Η Κύπρος σταθερός συνεργάτης και εταίρος της ΕΕ»-Το μήνυμα ΥΠΕΞ για την ένταξη Κύπρου στην Ένωση
Συναντήθηκε με Μπορέλ η Ολγκίν-Έλαβε πλήρη στήριξη της ΕΕ για τις συνομιλίες για Κυπριακό