Δημοσκόπηση Reporter: Με κομμένη την ανάσα Νικόλας-Μαλάς για τον 2ο γύρο

Ανοιχτή για κάθε αποτέλεσμα παραμένει η μάχη που δίνουν Νικόλας Παπαδόπουλος και Σταύρος Μαλάς για είσοδο στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του προσεχούς Ιανουαρίου, όπως προκύπτει από τη νέα μεγάλη δημοσκόπηση του REPORTER/IMR Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δημοσκόπηση Reporter: Περνούν από τεστ κοπώσεως και αντοχής
 

Περίπου ενάμιση μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές, η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων, Νικόλα Παπαδόπουλου και Σταύρου Μαλά, βρίσκεται κάτω από την μία ποσοστιαία μονάδα υπέρ του πρώτου, προδιαγράφοντας μια εξαιρετικά αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση, που όπως όλα δείχνουν στις 28 Ιανουαρίου θα κόβει την ανάσα και θα κριθεί στο νήμα.
 
Επισημαίνεται πως στην ανάλογη δημοσκόπηση του REPORTER, τον περασμένο Οκτώβρη, η διαφορά μεταξύ του Νικόλα Παπαδόπουλου και του Σταύρου Μαλά βρισκόταν στις δύο ποσοστιαίες μονάδες υπέρ του προέδρου του ΔΗΚΟ.    
 
Την ίδια ώρα, ο Νίκος Αναστασιάδης εξακολουθεί να διατηρεί το ισχυρό του προβάδισμα στην πρώτη Κυριακή, όπως επίσης και τον πρώτο λόγο έναντι των εν δυνάμει ανθυποψηφίων του στον δεύτερο γύρο, με τη ψαλίδα μάλιστα από τον Σταύρο Μαλά να βρίσκεται στις 20 ποσοστιαίες μονάδες.
 
Ωστόσο, το προβάδισμα του Προέδρου της Δημοκρατίας μειώνεται αισθητά και σε ανατρέψιμα επίπεδα με αντίπαλο στη δεύτερη Κυριακή τον Νικόλα Παπαδόπουλο, καθώς η διαφορά τους βρίσκεται μόλις στις τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες.
 
Άκρως ενδιαφέροντα και ενδεικτικά του πώς διαμορφώνεται το προεκλογικό σκηνικό περίπου ενάμιση μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές, είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης του REPORTER/IMR Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και σε σχέση με τις συσπειρώσεις των κομμάτων και τις μετακινήσεις ψηφοφόρων.   
 
Αξίζει να σημειωθεί πως στις συνειδήσεις των πολιτών ο Νίκος Αναστασιάδης εξακολουθεί να φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για να κερδίσει τις εκλογές, καθότι μια μεγάλη πλειοψηφία, όπως προκύπτει από την παράσταση νίκης, εκτιμά πως αυτός θα είναι ο νικητής.
 
Επίσης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπερέχει των ανθυποψηφίων του στα ποιοτικά χαρακτηριστικά, αφού ανεξαρτήτως του υποψηφίου που τελικά θα ψηφίσουν, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων τον θεωρεί ως τον καταλληλότερο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ είναι και ο υποψήφιος που μέχρι στιγμής τους έχει πείσει περισσότερο για τις θέσεις του.
 
Ευρήματα με τη δική τους ξεχωριστή σημασία εξάλλου, είναι αυτά που άπτονται του βαθμού ενδιαφέροντος των πολιτών για τις προεδρικές εκλογές, του βαθμού βεβαιότητάς τους όσον αφορά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, αλλά και του πώς αποτιμούν το επίπεδο της εν εξελίξει προεκλογικής εκστρατείας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ REPORTER/IMR ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ:  

Δειτε Επισης

Παρουσίασε το όραμά του για το Δήμο Λευκωσίας ο Νίκος Τορναρίτης-Οι δώδεκα προτεραιότητές του
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου