Ενεργό ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί η Συμμαχία Πολιτών

Με ενεργό ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί μοιάζει η Συμμαχία Πολιτών με φόντο την εσωκομματική διάσταση απόψεων σε ό,τι αφορά την πορεία του κόμματος προς τις προεδρικές εκλογές και την προδιαγραφόμενη υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα.   
 
Την ώρα που ο κ. Λιλλήκας δείχνει να έχει λάβει ουσιαστικά τις οριστικές αποφάσεις του και να ετοιμάζεται για την επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητάς του-κατά πάσα πιθανότητα μεθαύριο Πέμπτη-, σημαντικός αριθμός υψηλόβαθμων αξιωματούχων του Κινήματος εξακολουθούν να διατηρούν τη διαφωνία τους έναντι μιας μεμονωμένης, όπως την χαρακτηρίζουν-υποψηφιότητας, διαμηνύοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση από μέρους τους αποδοχής της.
 
Το οριστικό ξεκαθάρισμα στη Συμμαχία Πολιτών αναμένεται αύριο το βράδυ οπόταν και θα συνεδριάσει η Γραμματεία και η Πολιτική Σύγκλητος του κόμματος προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τις Προεδρικές, παρόλο που η υποψηφιότητα Λιλλήκα μοιάζει πλέον μονόδρομος και αναμένεται να επισημοποιηθεί-όπως έχει προαναφερθεί- μεθαύριο Πέμπτη.     
 
Αξίζει να σημειωθεί πως λάδι στη φωτιά των ήδη ψυχρών το τελευταίο διάστημα σχέσεων του προέδρου της Συμμαχίας με τους διαφωνούντες αξιωματούχους του κόμματος, ήρθαν να ρίξουν οι πρόσφατες αυστηρές προειδοποιήσεις του Γιώργου Λιλλήκα, πως όσοι δεν σεβαστούν και υποσκάψουν τις αποφάσεις της πλειοψηφίας θα βρεθούν εκτός Συμμαχίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κόβει κεφάλια ο Λιλλήκας - Εκτός Συμμαχίας όσοι υποσκάψουν την υποψηφιότητά του
 
Από πλευράς των διαφωνούντων προς την υποψηφιότητα Λιλλήκα αξιωματούχων πάντως, ξεκαθαρίζεται πως οι ίδιοι δεν προτίθενται να παραιτηθούν και ότι θα καταθέσουν δημοκρατικά και κόσμια τις απόψεις τους.
 
«Απ’ εκεί και πέρα», υπέδειξε μιλώντας στον REPORTER ONLINE ένα εκ των στελεχών της Συμμαχίας που διαφωνεί με την μοναχική πορεία την οποία δείχνει να έχει επιλέξει στον δρόμο προς τις προεδρικές εκλογές ο Γιώργος Λιλλήκας, «αν θέλουν να μας διαγράψουν, ας το πράξουν οι ίδιοι».
 
Επισημαίνεται πως στους διαφωνούντες με την μεμονωμένη υποψηφιότητα Λιλλήκα  περιλαμβάνονται ο αναπληρωτής πρόεδρος της Συμμαχίας Στέλιος Αμερικάνος, ο βουλευτής του κόμματος Παύλος Μυλωνάς, οι δύο εκ των τριών αντιπροέδρων Στέλιος Στυλιανού και Σίμος Αγγελίδης, η Γενική Γραμματέας Ειρήνη Μάντολες, ο εκπρόσωπος Τύπου Αλέξανδρος Μιχαηλίδης και η πρόεδρος της Γυναικείας Οργάνωσης του Κινήματος, Μαρίνα Δημητρίου.
 
Το σκεπτικό επί του οποίου εδράζεται η διαφωνία των εν λόγω στελεχών έγκειται στο ότι μια μεμονωμένη υποψηφιότητα Λιλλήκα δεν εξυπηρετεί κανέναν ουσιαστικό σκοπό.
 
«Παραμένουμε εναντίον μιας μεμονωμένης υποψηφιότητας, αφού δεν εξυπηρετεί κανένα ουσιαστικό σκοπό, δεν υπάρχει καμία πιθανότητας επιτυχίας και είναι ορατός ο κίνδυνος να κατηγορηθούμε για διάσπαση του ενδιάμεσου χώρου», τονίζει στον REPORTER ONLINE υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Συμμαχίας, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο το κόμμα να βρεθεί στον δεύτερο γύρο απομονωμένο και αντιμέτωπο με τρομερά διλήμματα.
 
Διαφορετική, ωστόσο, είναι η ανάγνωση που γίνεται από τον Γιώργο Λιλλήκα, ο οποίος στα πιο πάνω επιχειρήματα αντιτείνει τις επιδόσεις που κατέγραψε στις προεδρικές εκλογές του 2013, αλλά και το πρόσφατο παράδειγμα του νεοεκλεγέντος Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν.

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής
Αισθάνεται... αδικημένος από τη στάση της ΕΕ ο Τατάρ-«Υπάρχει τραμπουκισμός, πίεση και ανομία»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που 33χρονος προσπαθεί να αρπάξει παιδιά σε δημοτικό σχολείο στο Κολοράντο
ΒΙΝΤΕΟ: Νέα επίθεση της Ρωσίας στην Οδησσό-Δεκάδες τραυματίες
Πεντάγωνο: Το τεχνητό λιμάνι που κατασκευάζει ο στρατός των ΗΠΑ στη Γάζα είναι κατά το 50% έτοιμο
Απάτη σε βάρος 83χρονης-Της απέσπασαν 650 ευρώ για δήθεν χειρουργείο του εγγονού της
Οι ιδιαιτερότητες των εκλογών της Λευκωσίας-Οι επιλογές, οι συμμαχίες και οι εκτιμήσεις
«Υπάρχει αρκετή φτώχεια και δεν φαίνεται»-Πέραν των χίλιων πακέτων στα χέρια άπορων οικογενειών
Στον Λίβανο με δώρα και ελπίδα για κλείσιμο της στρόφιγγας των ροών Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν
«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ