Κόβει κεφάλια ο Λιλλήκας- Εκτός Συμμαχίας όσοι υποσκάψουν την υποψηφιότητά του

Όποιος δεν σεβαστεί την απόφαση της πλειοψηφίας των συλλογικών οργάνων της Συμμαχίας Πολιτών για τις προεδρικές εκλογές θέτει αυτομάτως εαυτόν εκτός Κινήματος, διαμήνυσε ο πρόεδρός της Γιώργος Λιλλήκας, σημειώνοντας πως η εξαγγελία της δικής του υποψηφιότητας θα γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα όταν επικυρωθεί η απόφαση από την Ανώτατη Σύγκλητο.
 
Ερωτηθείς σήμερα πότε θα γίνει η εξαγγελία της υποψηφιότητας του για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Λιλλήκας είπε πως ολοκληρώνεται αυτό το διάστημα η ενημέρωση των επαρχιακών Επιτροπών, χθες ενημερώθηκε η επαρχιακή της Λευκωσίας και μετά την προγραμματισμένη συνεδρία της Πολιτικής Συγκλήτου θα προχωρήσει η υλοποίηση της απόφασης Ανώτατης Συγκλήτου.
 
Ερωτηθείς γύρω από τις αντιδράσεις που έχουν καταγραφεί από στελέχη της Συμμαχίας για τη δική του υποψηφιότητα, ο κ. Λιλλήκας είπε πως είναι σεβαστή η διαφορετική άποψη, η διαφωνία και η κριτική.
 
«Αλλά», σημείωσε, «ακόμα πιο σεβαστή είναι η απόφαση της πλειοψηφίας. Είναι αδύνατο να λειτουργήσει ένα συλλογικό Κίνημα, όπως και μια οργανωμένη κοινωνία, αν δεν εφαρμόζονται οι αρχές της Δημοκρατίας, κατά τις οποίες όταν δεν είναι εφικτή η ομοφωνία αποφασίζει η πλειοψηφία», διαμήνυσε.
 
Ο κ. Λιλλήκας είπε πως αυτό που αναμένει είναι πως όλοι θα σεβαστούν την απόφαση της πλειοψηφίας, και όσοι υποσκάψουν την απόφαση αυτή θα θέσουν τον εαυτό τους εκτός Κινήματος.
 
Ερωτηθείς αν υπάρχει διαδικασία διαγραφής στο Κίνημα, ο κ. Λιλλήκας είπε πως «πρώτα θα πρέπει να αναμένουμε να δούμε κατά πόσον θα υπάρξει τέτοια δημόσια υπόσκαψη και αν θα υπάρξει, τότε αυτός που δεν θα σεβαστεί την απόφαση θέτει εαυτόν εκτός Συμμαχίας».
 

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων