Δ. Διομήδους: Μη δεσμευτικές για την ΕΔΕΚ οι αποφάσεις Σιζόπουλου αν εκλεγώ

Την πρόθεσή του σε περίπτωση εκλογής του στην προεδρία της ΕΔΕΚ στις 7 Μαΐου να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο του κόμματος στις διεργασίες ενόψει προεδρικών εκλογών, εξέφρασε σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος, Διομήδης Διομήδους.
 
«Εάν και εφόσον εκλεγώ, μπορώ να νιώθω ότι η βάση του Κινήματος υιοθετεί και μιαν εναλλακτική, την οποία θα πρέπει να κουβεντιάσουμε, να συζητήσουμε δημοκρατικά, συλλογικά, όπως είναι και το σύνθημά μου γι’ αυτές τις εκλογές. Ενότητα, συλλογικότητα, σύνθεση, συμμετοχικότητα», είπε ο κ. Διομήδους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δ. Διομήδους: Ο Σιζόπουλος δέσμευσε την ΕΔΕΚ με βάση την προσωπική του ατζέντα 

Μιλώντας στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου που παρέθεσε με φόντο τη χθεσινή εξαγγελία Μαρίνου Σιζόπουλου για στήριξη του Νικόλα Παπαδόπουλου από την ΕΔΕΚ, ο Διομήδης Διομήδους εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση κατά του πρόεδρου του κόμματος, υποστηρίζοντας πως για μια ακόμα φορά ο Μαρίνος Σιζόπουλος αντί του δημοκρατικού διαλόγου με τη βάση του κόμματος και αντί των συλλογικών αποφάσεων για τις προεδρικές εκλογές, λειτούργησε βεβιασμένα με προσωπικές επιλογές, δεσμεύσεις και αυτοσχεδιασμό.
 
«Πέραν του ότι ο ίδιος εμφανίζεται πολιτικά ανακόλουθος και αναξιόπιστος (σε σχέση με όσα δήλωνε μια μέρα προηγουμένως σε συνέντευξη του στην Καθημερινή), η απόφασή του να δεσμεύσει την ΕΔΕΚ για τις Προεδρικές δέκα μέρες πριν  από τις εσωκομματικές εκλογές και χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος, δείχνει περιφρόνηση και ασέβεια προς τα στελέχη, τα μέλη, αλλά και την ίδια την ιστορία της ΕΔΕΚ», ισχυρίστηκε ο κ. Διομήδους.
 
«Με τους άστοχους και επιπόλαιους χειρισμούς του», ανέφερε, «ο κ. Σιζόπουλος οδηγεί την ΕΔΕΚ σε ρόλο κομπάρσου και χειροκροτητή των επιλογών που έκαναν άλλοι για τα μέλη της του κόμματός μας».
 
Ο Διομήδης Διομήδους προέβη σε ιδιαίτερη αναφορά στη δημοσκόπηση την οποία διενήργησε η ΕΔΕΚ, και την οποία ο Μαρίνος Σιζόπουλος παρουσίασε κατά τη χθεσινή συνάντηση των πέντε κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, υποδεικνύοντας πως μια τέτοια δημοσκόπηση ουδέποτε παρουσιάστηκε στα συλλογικά όργανα της ΕΔΕΚ και ουδέποτε έγινε οποιαδήποτε συζήτηση πριν ή μετά τη διενέργεια της. 
 
«Τονίζω», υπογράμμισε, «ότι δεν απέκλεισα και δεν αποκλείω κανένα υποψήφιο για τις Προεδρικές, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο πρέπει να τον έχει η βάση της ΕΔΕΚ. Πιστεύω ότι η ΕΔΕΚ-με όλο το σεβασμό προς τα άλλα τέσσερα κόμματα-είναι το πιο ιστορικό κόμμα και δεν μπορεί να είναι παράρτημα και δεδομένη για κανένα.
 
Η προσωπική απόφαση του Μαρίνου Σιζόπουλου να μην είναι υποψήφιος δεν μπορεί να δεσμεύει ένα ολόκληρο κόμμα όπως είναι η ΕΔΕΚ, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί διάλογος και χωρίς να έχουν εξεταστεί εναλλακτικές επιλογές. Είναι επίσης μια απαράδεκτη ενέργεια που θα φέρει το συνέδριο σε τέσσερις μέρες προ τετελεσμένων αποφάσεων.   
 
Αντί λοιπόν των μυστικών διαβουλεύσεων και των προσυνεννοήσεων, η ΕΔΕΚ  θα έπρεπε να συμβάλλει δημιουργικά σε ένα ειλικρινή διάλογο καταθέτοντας τις δικές της προτάσεις για μια συνεργασία και των πέντε κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου με ένα προοδευτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης, μια νέα στρατηγική στο Κυπριακό και με συμφωνημένα κριτήρια του υποψηφίου που θα υποστηρίξει.
 
Αυτή είναι και η δική μου πρόταση την οποία κατέθεσα στο Πολιτικό Γραφείο (5.4.2017) και εάν τα μέλη της ΕΔΕΚ με τιμήσουν με τη  ψήφο τους στις εκλογές της 7ης Μαΐου σκοπεύω να ακολουθήσω.
 
Είναι θέση αρχής για μένα, ότι τέτοιες αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται συλλογικά στη βάση πολιτικών κριτηρίων και όχι προς εξυπηρέτηση προσωπικών ατζέντων και σκοπιμοτήτων.
 
Πιστεύω εκφράζω τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της ΕΔΕΚ, λέγοντας ότι η ΕΔΕΚ δεν ήταν και δεν είναι δεδομένη για κανένα και ούτε πρόκειται να γίνει παράρτημα κανενός», κατέληξε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΔΕΚ.  
 
 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ