Δ. Διομήδους: Ο Σιζόπουλος δέσμευσε την ΕΔΕΚ με βάση την προσωπική του ατζέντα

Τριγμούς με το καλημέρα της ανακοίνωσης της, προκαλεί στην ΕΔΕΚ η απόφαση για στήριξη της υποψηφιότητας του πρόεδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.
 
Υπενθυμίζεται πως όπως πρόεκυψε έπειτα από τη σημερινή συνάντηση των πέντε κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Κίνημα Αλληλεγγύη θα προτείνουν στα συλλογικά τους όργανα τη στήριξη του Νικόλα Παπαδόπουλου, το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών θα αποφασίσει στα δικά του συλλογικά όργανα με επικρατέστερο σενάριο τη στήριξη της υποψηφιότητας του προέδρου του ΔΗΚΟ, ενώ ο Γιώργος Λιλλήκας φαίνεται να τραβά τον δικό του δρόμο παραμένοντας και ο ίδιος στην κούρσα των προεδρικών εκλογών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τριμερής ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-Αλληλεγύης με Νικόλα
 
Σε ό,τι αφορά στην ΕΔΕΚ, ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος ενόψει του επικείμενου Εκλογικού Συνεδρίου του Κινήματος Διομήδης Διομήδους, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε εξαπολύει πυρά κατά του Μαρίνου Σιζόπουλου, τον οποίο κατηγορεί πως δέσμευσε την ΕΔΕΚ με βάση τη δική του προσωπική ατζέντα δέκα μέρες πριν από τις εσωκομματικές εκλογές και χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τα στελέχη και την βάση της ΕΔΕΚ.
 
«Είναι σεβαστή η επιλογή του απερχόμενου προέδρου της ΕΔΕΚ να μην είναι ο ίδιος υποψήφιος για τις Προεδρικές, αλλά είναι ακατανόητο ένα ιστορικό κόμμα όπως η ΕΔΕΚ να μην καταθέτει τη δική της πρόταση και να μην εξετάζει εναλλακτικές επιλογές λόγω προσωπικών κινήτρων», σημειώνει μεταξύ άλλων στην γραπτή του δήλωση ο κ. Διομήδους.   
 
Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του υποψηφίου προέδρου της ΕΔΕΚ Διομήδη Διομήδους:
 
«Τελικά η ΕΔΕΚ ήταν δεδομένη. Τελικά είχαν προηγηθεί μυστικές διαβουλεύσεις. Τελικά ο απερχόμενος πρόεδρος Μαρίνος Σιζόπουλος δέσμευσε την ΕΔΕΚ με βάση  τη δική του προσωπική ατζέντα, δέκα μέρες πριν από τις εσωκομματικές εκλογές και χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τα στελέχη και την βάση της ΕΔΕΚ.
 
Το χειρότερο είναι ότι ο κ. Σιζόπουλος επιχείρησε να παραπλανήσει τα συλλογικά όργανα και τον κόσμο της ΕΔΕΚ δηλώνοντας ακόμα και μέχρι χθες ότι ‘’δεν τίθεται αυτή τη στιγμή συζήτηση ονομάτων και είμαστε κατηγορηματικοί. Πρέπει πρώτα να συζητήσουμε την πολιτική διακήρυξη, να τη συμφωνήσουμε, μετά τα κριτήρια, τη μεθοδολογία και μετά ονόματα, και μόνο όταν καταλήξουμε σε αυτά τα δύο τότε μπορούμε να συζητήσουμε και τα ονόματα για να γίνει η τελική επιλογή’’(Καθημερινή, 24 Απριλίου 2017).
 
Έτσι εννοεί ο κ. Σιζόπουλος τις δημοκρατικές διαδικασίες.    
 
Συμφωνώ ότι η ΕΔΕΚ πρέπει να αναζητήσει στρατηγικές συνεργασίες για τις προεδρικές εκλογές με προτεραιότητα τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου. Μια έντιμη και σωστή συνεργασία όμως προϋποθέτει ότι:
 
1. Θα συμφωνηθούν οι βασικές αρχές για ένα προοδευτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης και νέα στρατηγική στο Κυπριακό.
 
2. Θα γίνει εσωκομματικός διάλογος με τη βάση του Κόμματος.
 
3. Θα τεθούν κριτήρια για τον υποψήφιο που θα επιλέξει η συνεργασία.
 
Αυτό το τρίπτυχο προδιαγράφει την ανάγκη η ΕΔΕΚ να αποτελέσει βασικό πρωταγωνιστή μιας ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας ενόψει των Προεδρικών και όχι κομπάρσο και νεροκουβαλητή των αποφάσεων που έλαβαν οι ηγεσίες άλλων κομμάτων.
 
Είναι σεβαστή η επιλογή του απερχόμενου προέδρου της ΕΔΕΚ να μην είναι ο ίδιος υποψήφιος για τις Προεδρικές, αλλά είναι ακατανόητο ένα ιστορικό κόμμα όπως η ΕΔΕΚ να μην καταθέτει τη δική της πρόταση και να μην εξετάζει εναλλακτικές επιλογές λόγω προσωπικών κινήτρων». 
 
 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ