Πενταμερής και μετά... εξαγγέλλουν Νικόλας και Λιλλήκας

Θετική στην επιστολή πρόσκληση του προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου για πραγματοποίηση κοινής συνάντησης των πέντε κόμματων του ενδιάμεσου χώρου με αντικείμενο την προσπάθεια επιλογής κοινού υποψηφίου ενόψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών, υπήρξε η ανταπόκριση απ’ όλες τις εμπλεκόμενες πολιτικές δυνάμεις.
 
Τη θετική απάντηση της Συμμαχίας Πολιτών ανακοίνωσε ήδη από χθες ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Λιλλήκας, ενώ ανάλογη απάντηση ο Μαρίνος Σιζόπουλος έλαβε και από ΔΗΚΟ, Αλληλεγγύη και Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.
 
Μοναδική εκκρεμότητα που απομένει προκειμένου να κλειδώσει επισήμως το ραντεβού των πέντε είναι η ημερομηνία πραγματοποίησης της συνάντησης, καθότι αναζητείται η ημερομηνία εκείνη που να βολεύει τις ηγεσίες και των πέντε κομμάτων.
 
Υπενθυμίζεται πως στην επιστολή του προς τα υπόλοιπα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ πρότεινε την 18η ή 19η Απριλίου. Ημερομηνίες ωστόσο κατά τις οποίες ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών θα απουσιάζει στο εξωτερικό, με τον Γιώργο Λιλλήκα να αντιπροτείνει την 24η ή 25η του μήνα.
 
Εν αναμονή της κατάληξης στην ημερομηνία, η κοινή συνάντηση των πέντε θεωρείται δεδομένο πως θα πραγματοποιηθεί, έχοντας ως στόχο την επίσπευση των διαδικασιών επιλογής του κοινού υποψηφίου, με πρότερα βήματα την συγγραφή της κοινής διακήρυξης, την οριστικοποίηση των κριτηρίων, καθώς και της μεθοδολογίας που θα ακολουθηθεί.   
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρωτοβουλία Σιζόπουλου για πενταμερή του ενδιάμεσου χώρου

Το κρίσιμο ερώτημα ωστόσο έγκειται στο τι ουσιαστικό μπορεί να αναμένεται ως αποτέλεσμα από μια τέτοια συνάντηση, από τη στιγμή που άπαντες στον ενδιάμεσο χώρο γνωρίζουν πως κανένας εκ των Νικόλα Παπαδόπουλου και Γιώργου Λιλλήκα δεν είναι διατεθειμένοι να τραβήξουν πίσω το ενδιαφέρον τους και ότι, αντιθέτως, ετοιμάζονται μέσα στις αμέσως επόμενες βδομάδες να εξαγγείλουν και επίσημα τις υποψηφιότητές τους.
 
«Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συνάντηση ως μια ύστατη προσπάθεια για καθολική συμπόρευση των πέντε κομμάτων», λέει στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE άριστος γνώστης των διεργασιών και του παρασκηνίου στον ενδιάμεσο χώρο.
 
Για να συμπληρώσει την ίδια ώρα με νόημα όμως, πως αντικειμενικά ομιλούντες πρόκειται για μια συνάντηση που μάλλον θα βάλει οριστικά τέλος στις όποιες ελπίδες ίσως υπάρχουν ακόμη για πλήρη συστράτευση.  
 
«Ας μην κοροϊδευόμαστε», σημειώνει το ίδιο κομματικό στέλεχος, «ο Νικόλας έχει ήδη εξασφαλίζει τη στήριξη της ΕΔΕΚ, της Αλληλεγγύης και μάλλον και των Οικολόγων, ενώ από την άλλη και ο Γιώργος(σ.σ. Λιλλήκας), δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει. Δεν βλέπω με ποιο τρόπο μπορούν τα δεδομένα αυτά να ανατραπούν».
 
Σε ό,τι αφορά πάντως τη Συμμαχία Πολιτών, και δη τον Γιώργο Λιλλήκα, πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE αναφέρουν πως κατά την πενταμερή συνάντηση των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, θα θέσει στο τραπέζι την πρότασή του για στήσιμο καλπών προς επιλογή του κοινού υποψηφίου, με την προοπτική όμως να γίνει αποδεκτή από τα υπόλοιπα κόμματα να θεωρείται ανύπαρκτη.

Δειτε Επισης

Οι ΗΠΑ κατασκευάζουν προβλήτα στη Γάζα, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη και στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών