Πρωτοβουλία Σιζόπουλου για πενταμερή του ενδιάμεσου χώρου

Πρωτοβουλία για συνάντηση των πέντε κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου ανέλαβε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, αποστέλλοντας επιστολή στις ηγεσίες τους με την οποία τα προσκαλεί σε κοινή συνάντηση στα γραφεία της ΕΔΕΚ, είτε στις 18 είτε στις 19 του μηνά.
 
Στην επιστολή του, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ αναφέρει πως το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ, αφού μελέτησε, τόσο την επιστολή του Κινήματος Οικολόγων με ημερομηνία 5/4 όσο και τα όσα έλαβαν χώρα μέχρι σήμερα σε σχέση με την προσπάθεια ολοκλήρωσης της συνεργασίας των κομμάτων για τις Προεδρικές Εκλογές του 2018, αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία για τη διερεύνηση των προθέσεων των κομμάτων, για κατάληξη σε συνεργασία το συντομότερο δυνατόν, ώστε να προχωρήσουν σε κοινή διακήρυξη, στα κριτήρια, τη μεθοδολογία και την επιλογή κοινού υποψηφίου. Προσκαλεί λοιπόν τα κόμματα σε συνάντηση στα γραφεία της ΕΔΕΚ, είτε στις 18/4 είτε στις 19/4.
 
Ναι από Συμμαχία
Θετική απάντηση στην πρόσκληση που έλαβε σήμερα από τον Μαρίνο Σιζόπουλο για πραγματοποίηση συνάντησης των πέντε κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, έδωσε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, προτείνοντας ωστόσο η συνάντηση να πραγματοποιηθεί 24-25 Απριλίου, λόγω απουσίας του στο εξωτερικό κατά τις ημερομηνίες που προτείνει η ΕΔΕΚ.
 
Ο κ. Λιλλήκας, απαντώντας σε ερώτηση, επιβεβαίωσε τη λήψη της επιστολής από τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, την οποία και χαιρέτισε.
 
«Δεχθήκαμε και την περασμένη εβδομάδα επιστολή από το Κίνημα των Οικολόγων για συνάντηση στις 23 Απριλίου, στην οποία επιστολή απάντησα ήδη στον φίλο Γιώργο ότι αποδέχομαι να συναντηθούμε. Όσον αφορά στη σημερινή πρόσκληση από τον φίλο Μαρίνο τη λάβαμε με ικανοποίηση», ανέφερε.
 
Ο κ. Λιλλήκας πρόσθεσε ότι η Συμμαχία Πολιτών άνοιξε τον κύκλο ξεχωριστών επαφών με έκαστο κόμμα από τις αρχές Μαρτίου και κατόπιν με δύο επιστολές της προς τα τέσσερα κόμματα, ημερομηνίας 23 Μαρτίου 2017 και 28 Μαρτίου 2017, αντιστοίχως, ζήτησε κοινή συνάντηση που θα αποσκοπούσε σε ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο.
 
«Με επιστολή μας προς τον φίλο Μαρίνο απαντάμε θετικά στην πρόσκληση», ανέφερε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών. «Δυστυχώς», εξήγησε, «ζητούμε αλλαγή της ημερομηνίας γιατί είναι αδύνατο να παρευρεθώ στις ημερομηνίες που προτείνει η ΕΔΕΚ, καθώς από 17 Απριλίου μέχρι 22 Απριλίου 2017 θα βρίσκομαι στη Μόσχα, όπου θα έχω συναντήσεις με Ρώσους αξιωματούχους και μετά στη Γιάλτα κατόπιν πρόσκλησης της Ρωσικής Κυβέρνησης να συμμετάσχω στο Οικονομικό Φόρουμ της Γιάλτας», προσθέτοντας ότι αν τα υπόλοιπα κόμματα μπορούν, εισηγείται όπως η συνάντηση πραγματοποιηθεί, είτε στις 24 είτε στις 25 Απριλίου.
 
Την ίδια ώρα, ερωτηθείς για δημοσιεύματα σχετικά με την εργοδότηση πρώην έμμισθου προσωπικού της Συμμαχίας Πολιτών που τώρα εργοδοτείται από το ΔΗΚΟ, ο κ. Λιλλήκας είπε πως «τέτοιες ενέργειες δεν συμβάλουν για να δημιουργηθεί το καλύτερο κλίμα που είναι αναγκαίο σε μια συνεργασία».
 
«Τέτοιες πράξεις», είπε, «πληγώνουν και πλήγωσαν τα αισθήματα του κόσμου της Συμμαχίας Πολιτών. Όμως δεν θέλω να το σχολιάσω περαιτέρω γιατί δεν θέλω να συμβάλω αν θέλετε στη δημιουργία αρνητικού κλίματος».
 
«Εμείς είμαστε θετικοί στην προοπτική να υπάρξει μια συνεργασία και πιστεύουμε ότι αν υπάρχει ειλικρίνεια και πολιτική βούληση στην επόμενη συνάντηση των πέντε κομμάτων μπορούμε να καταλήξουμε στα ουσιώδη» σημείωσε.
 
Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα για την παρουσία του την περασμένη Κυριακή στην εκδήλωση του ΑΚΕΛ για τους Καβάζογλου και Μισιαούλη, ο κ. Λιλλήκας είπε πως του προκαλεί εντύπωση που σχολιάστηκε η φετινή του παρουσία και δεν σχολιάστηκαν οι παρουσίες του τα προηγούμενα χρόνια.
 
Είπε ακόμα ότι και πέρσι είχε δηλώσει ότι θα παρευρεθεί, ωστόσο εκπροσωπήθηκε τελικά από άλλο μέλος της Συμμαχίας, λόγω του ότι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.
 
«Το έχω πει πολλές φορές: όπως τιμούμε τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ που θυσίασαν τη ζωή τους για να αποκτήσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία, τιμούμε και όλους τους άλλους αγωνιστές που προασπίστηκαν την Κυπριακή Δημοκρατία και το 63-64 και 67-68 και το 74. Εμείς δεν διαχωρίζουμε τους ήρωες με βάση την κομματική η ιδεολογική τους ταυτότητα. Τιμούμε όλους όσους θυσίασαν τη ζωή τους για αυτή την πατρίδα», σημείωσε.
 
 

Δειτε Επισης

Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Επισκέφθηκε τη ΔΕΑ ο Πρόεδρος της Εσθονίας
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία
Στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν μετακινείται ο Μάριο Νάβα
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)