Τετάρτη 23 Μαϊ, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

Παίζουν… τρίλιζα με έπαθλο το χρίσμα του υποψήφιου Προέδρου στον ενδιάμεσο

Γιώργος Πλουτάρχου  20/03/2017 12:30
Παίζουν… τρίλιζα με έπαθλο το χρίσμα του υποψήφιου Προέδρου στον ενδιάμεσο

Παίζουν… τρίλιζα με έπαθλο το χρίσμα του υποψήφιου Προέδρου στον ενδιάμεσο

Γιώργος Πλουτάρχου  20/03/2017 12:30
Συνέχεια στις διεργασίες στον ενδιάμεσο χώρο ενόψει προεδρικών εκλογών δίνουν την ερχόμενη Παρασκευή ΔΗΚΟ και Κίνημα Αλληλεγγύη, με συνάντηση που θα έχουν οι πρόεδροι και μέλη των ηγεσιών των δύο κόμματων.
 
Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου για κάθοδο στις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Φεβρουαρίου με έναν κοινό υποψήφιο.
 
Το σχετικό ενδιαφέρον του έχει ως γνωστό εκφράσει και θέσει στο τραπέζι-έχοντας λάβει και το πράσινο φως από τα συλλογικά όργανα του κόμματός του-, ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας.    
 
Δεδομένη ωστόσο την ίδια ώρα θεωρείται και η υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, μολονότι τόσο ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος όσο και το κόμμα του, θέλουν να την κρατούν μέχρι στιγμής, για σκοπούς τακτικής, σαν… επτασφράγιστο μυστικό.
 
Εν δυνάμει υποψηφία για τον ενδιάμεσο χώρο θεωρεί πάντως τον εαυτό της και η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους, όπως η ίδια ξεκαθάρισε σε χθεσινές της δηλώσεις. «Θεωρώ τον εαυτό μου εν δυνάμει υποψήφια για τον πατριωτικό χώρο», ανέφερε η κ. Θεοχάρους, προαναγγέλλοντας τη συνάντηση της Παρασκευής με τον Νικόλα Παπαδόπουλο και αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ.
 
Η κ. Θεοχάρους εμφανίζεται έτοιμη πάντως να αποσύρει το όποιο ενδιαφέρον της, προκειμένου να υπάρξει κατάληξη των πέντε κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου σε κοινό υποψήφιο. Την ίδια ώρα όμως, είναι πολύ πιθανόν σε περίπτωση που Νικόλας Παπαδόπουλος και Γιώργος Λιλλήκας επιμείνουν και οι δύο μέχρι τέλους στις υποψηφιότητές τους και δεν καταστεί δυνατή η καθολική συμπόρευση των πέντε κόμματων, να θέσει και η ίδια υποψηφιότητα.      
 
Σημειώνεται πως από πλευράς ΕΔΕΚ, με την οποία το ΔΗΚΟ συναντήθηκε την περασμένη βδομάδα, δεν υπάρχει επί του παρόντος καθοριστεί οποιοδήποτε νέο  ραντεβού για τις προεδρικές εκλογές.
 
Υπενθυμίζεται πως μετά τη συνάντηση που είχαν την περασμένη βδομάδα, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ ανακοίνωσαν την ανάληψη πρωτοβουλίας από τα δύο κόμματα με στόχο την υπογραφή από τις πολιτικές δυνάμεις του ενδιάμεσου χώρου κοινής πολιτικής απόφασης για συνεργασία στις επόμενες προεδρικές εκλογές και καθορισμό των κριτηρίων που θα πρέπει να πληροί ο κοινός υποψήφιος Πρόεδρος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θέλουν να κλειδώσουν με υπογραφές τη συνεργασία και... τον Λιλλήκα 
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας