Ν. Αναστασιάδης: Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσουμε τον διάλογο. Ο Ακιντζί;

Το γάντι στον Μουσταφά Ακιντζί όπως παραστεί στην επόμενη συνάντηση των δύο ηγετών ρίχνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
 
Σε γραπτή του δήλωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαμηνύει δεν επιθυμεί με κανέναν τρόπο να εμπλακεί σε ένα αχρείαστο, όπως το χαρακτηρίζει, παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, για τα γεγονότα της χθεσινής μέρας, και ιδιαίτερα μετά τη δημόσια αποτύπωση των όσων έχουν επισυμβεί από τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Έδωσε» τον Ακιντζί ο Έιντε- Αυτός αποχώρησε από τη συνάντηση
 
Τονίζοντας την ετοιμότητά του για συνέχιση του εν’ εξελίξει διαλόγου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεικνύει πως εάν η ίδια αποφασιστικότητα διακρίνει και την άλλη πλευρά, «καλώ τον Τουρκοκύπριο ηγέτη να είναι παρών στην επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση, προκειμένου μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που θα μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για θετικό αποτέλεσμα».
 
Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας:
 
«Σε σχέση με δηλώσεις που γίνονται από τουρκικής και τουρκοκυπριακής πλευράς, δεν επιθυμώ με κανέναν τρόπο να εμπλακώ σε ένα αχρείαστο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, ιδιαίτερα μετά τη δημόσια αποτύπωση των όσων έχουν επισυμβεί κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας από τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μουσταφά Ακιντζί: Δεν μπορούμε να  συνεχίσουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες

Την ίδια ώρα θέλω να επαναλάβω προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα ότι είμαι έτοιμος με αποφασιστικότητα να συνεχίσω τον εν εξελίξει διάλογο, προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση ‘’που να βασίζεται στα σχετικά ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών όπως και τις κατά καιρούς ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου’’, όπως εξάλλου αναφέρεται και στην ομόφωνη Δήλωση του Εθνικού Συμβουλίου στις 13 Φεβρουαρίου.
 
Η ειλικρινής μου πρόθεση είναι η λύση να ανταποκρίνεται στις ανησυχίες, αλλά και τις προσδοκίες του συνόλου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση που θα βασίζεται στις αρχές και αξίες της ΕΕ.
 
Ως εκ τούτου, εάν η ίδια αποφασιστικότητα διακρίνει και την άλλη πλευρά, καλώ τον Τουρκοκύπριο ηγέτη να είναι παρών στην επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση, προκειμένου μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που θα μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για θετικό αποτέλεσμα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκληραίνουν περαιτέρω τη στάση τους για ασφάλεια και εγγυήσεις οι Τούρκοι
 

 
 
 
 

Δειτε Επισης

Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν
Απορρίφθηκε μια ένσταση στην εκλογική περιφέρεια Πάφου-Ανακηρύχθηκαν τέσσερις αντιδήμαρχοι
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Πληροφορίες Ελεγκτικής για υποβολή στοιχείων για διαφημίσεις υποψηφίων στις Εκλογές
Εκλογή Λεόντιου Κωστρίκη και Σωτήρη Καλογήρου στην Ακαδημία Ευρώπης
Κατατέθηκε πρόταση νόμου στην Ολομέλεια για κατάργηση memo στις κατεχόμενες περιοχές