Κομβική συνάντηση Αναστασιαδή-Ακιντζί με φόντο το Ενωτικό Δημοψήφισμα

Ενώπιος ενωπίω βρέθονται σήμερα Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, σε μια συνάντηση κρίσιμη με όλη τη σημασία της λέξης για την παραπέρα πορεία της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό.    
 
Η σημερινή συνάντηση των δύο ηγετών πραγματοποιείται στη σκιά της έντασης που η τ/κ πλευρά έχει δημιουργήσει με αφορμή την απόφαση της Βουλής, όπως εορτάζεται στα σχολεία η Επέτειος του Ενωτικού Δημοψηφίσματος, και της αξίωσης του Μουσταφά Ακιντζί για ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μας «κάρφωσε» στον Γκουτέρες ο Ακιντζί 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποφασισμένος να το τραβήξει στα άκρα-Πυρά κατά Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ 
 
Αναστασιάδης και Ακιντζί θα επιχειρήσουν να βρουν τη φόρμουλα βάσει της οποίας θα αφήσουν πίσω τους την κρίση που έχει προκύψει ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι συνομιλίες, την ώρα πάντως που το κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές μόνο το καλύτερο δεν δείχνει να είναι. Κάτι άλλωστε, που υπήρξε και η διαπίστωση του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ο οποίος είχε χθες ξεχωριστές συναντήσεις και με τους δύο ηγέτες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έιντε: Το κλίμα ανάμεσα στις δύο κοινότητες δεν είναι το ιδανικό αυτή τη στιγμή 
 
Μάλιστα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης προχώρησε στην αποστολή επιστολής στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στην οποία υποστηρίζει πως αν η απόφαση της Βουλής για το Ενωτικό Δημοψήφισμα δεν ακυρωθεί, θα υπάρξει σοβαρό πλήγμα στον αγώνα για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών στην Κύπρο και ότι η διαπραγματευτική διαδικασία θα υποστεί μεγάλη ζημιά.  Παράλληλα, ο Μουσταφά Ακιντζί ζητά από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ όπως αναλάβει την πρωτοβουλία για ακύρωση της απόφασης που λήφθηκε από την Βουλή.
 
Σημειώνεται πως ο Μουσταφά Ακιντζί είχε δηλώσει σε σχέση με την σημερινή  συνάντησή του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, πως θα προσέλθει σε αυτή με αποκλειστικό θέμα προς συζήτηση την απόφαση της Βουλής για το Ενωτικό Δημοψήφισμα.
 
Ωστόσο, από κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζεται πως η δική μας πλευρά θα προσέλθει στην αυριανή συνάντηση για ουσιαστική συζήτηση Κεφαλαίων.  
 
Σε χθεσινές του δηλώσεις εξάλλου, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε πως θα προσέλθει στη σημερινή συνάντηση των ηγετών και θα εξηγήσει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη τη σοβαρότητα του θέματος. Γιατί-όπως υποστήριξε- στην απάντησή του ο κ. Αναστασιάδης δεν μπόρεσε να καταλάβει τη βαρύτητα που έχει το θέμα αυτό για την τ/κ κοινότητα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φωτιά στις διαπραγματεύσεις, στον αέρα και η Γενεύη
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ν. Αναστασιάδης: Να εγκαταλειφθούν προφάσεις και απαράδεκτες αξιώσεις  
 
 
 

Δειτε Επισης

Αξιωματούχοι ΗΠΑ εξήραν τον ηγετικό ρόλο Κύπρου για Γάζα-Τις επόμενες μέρες λειτουργεί η προβλήτα
Διμερείς σχέσεις-Κυπριακό στις επαφές Κόμπου στην Τασκένδη
Απαντούν στο ΕΛΑΜ για τα διαβατήρια στους μετανάστες ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ-«Αφελής και επικίνδυνη πρόταση»
Οικονομία και Κυπριακό συζήτησαν οι ηγεσίες ΑΚΕΛ-ΚΕΒΕ
Το μήνυμα ΠτΔ για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Σλοβάκου Πρωθυπουργού-«Βαθιά σοκαρισμένος»
Ν. Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος θα κερδίσει το στοίχημα για ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον
«Η Νάκμπα συνεχίζεται σε μία γενοκτονία, χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαμαρτύρονται για εκτοπισμό»
«Εκβιασμός κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας η δήλωση Χεζμπολάχ για ροές Σύρων»
Νέα επίθεση Τατάρ σε Ολγκίν-Την κατηγορεί πως υπερέβη τα όρια της εντολής της
Επισκέφτηκε την περίκλειστη Αμμόχωστο ο Φασινό-«Να ξανακάνουμε το Βαρώσι μια ζωντανή πόλη»